Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Widok wątkowy

Bywalec Awatar Canonierzysta
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Witajcie,
    Widzę, że wątki o statywach wciąż żywe i dobrze bo i na mnie przyszedł ten czas aby się rozejrzeć za takim cudeńkiem.

Co prawda jestem już w 90% zdecydowany, ale mimo wszystko chciałbym się Was podpytać... Mój cel to Sherpa 600R...wiele czytałem na jej temat i tyle opinii co na jej temat to nie ma żaden inny statyw. Przyznam się, że nie przeczytałem tego wątku od początku ( zaczyna się gdzieś koło 2007 roku i ma już 122 strony więc możecie zrozumieć), ale te opinie do których dotarłem są sprzed kilku lat...w tym czasie napewno pojawiły się w sprzedaży równie ciekawe pozycje i tu pytanie do Was kieruję.

Czy możecie polecić jakiś statyw w podobnej cenie ( do 500PLN z głowicą) który jest tak wychwalany, stabilny i dobry jakościowo jak Sherpa?

I jeszcze jedno pytanko. Widziałem też Sherpę 803R...ona ma taką fajną rzecz jak imadełko...zastanawiam się czy to imadełko pasowałoby do kolumny z Sherpy 600R? Jeśli tak to czy jest szansa na jej oddzielny zakup? Bardzo mi się spodobało to imadło, więc jeśli się zdecyduję na 600R to to imadełko chciałbym także sobie załatwić...lubię robić zdjęcia z dziwnych ujęć i strasznie mnie rajcuje ta rzecz

Dodam jeszcze, że na statywie chciałbym umieścić to co mam najcięższe (narazie) czyli puszka 50D, 18-200 kitowy i lampa 430EXII.

Bardzo proszę o porady, tylko bardzo proszę nie pisać abym poczekał, odłożył trochę kasy i kupił manfrotto

Z góry dzięki

P.S. Proszę o konkretne propozycje...pisanie "kup triopo, manfrotto sirui" mnie nie urządza..jak możecie to podajcie tez modele...
    Ostatnio edytowane przez Canonierzysta ; 02-02-2012 o 10:25

Uprawnienia umieszczania postów