Potwierdzam zestaw z W806 bez problemu się sprawdza. Może nie jest super stabilne, ale daje radę!
Potwierdzam zestaw z W806 bez problemu się sprawdza. Może nie jest super stabilne, ale daje radę!
Zawsze po właściwej stronie obiektywu
5d | 50/1.4 | 17-40L | 135 L | 70-200/2.8L | 580EXII | 430EXII
Czy tła 1.6m są naprawdę takie beznadziejne? Rodzina mi się niedługo powiększy i myślę na czymś co pozwoliłoby w zaciszu domowym upamiętnić błogosławiony stan małżonki a i później przy młodym też dałoby się wykorzystać. Trzy metry niestety nie przejdą - miejsca mało a i żony wkurzać (zbytnio) nie wolno
Wiem, że szaleństw nie będzie, ale jakieś spokojne portrety da się na tym popełnić (przy 85mm)?
Body, stałki, zoomik
Do samych portretow mysle ze da rade ale do calej sylwetki moze byc malo
Przy 3m też nie ma przepychu.Po prostu już wystarcza.I tyle.
Ja miałem swego czasu 1.6tło i nie powiem do portretów i popiersiowych ujęć dawało radę... ale przy sylwetke no już nie wychodziło zbyt rewelacyjnie choć na upartego coś dało się zrobićObecnie mam 2.7 tło i to jest bajka... Poza tym... zawsze to 2.7m możesz obciąć po bokach i dostosować do własnych potrzeb
zostaw tyle ile Ci będzie wchodziło do pomieszczenia i będziesz miał pewność że i sylwetke zrobisz i portrety bez problemu
![]()
Przeczytałem cały temat i teraz mam pytanie. Potrzebuję 2 tła 2,7m (białe i szare), wisieć będzie na jednym z tych mobilnych atelier. Z tematu dowiedziałem się że najlepszym w stosunku jakość/cena będzie tło kartonowe i żeby wszelkie tła sprzedawane na allegro po 30-50 zł sobie odpuścić. W takim razie budżet na 1 tło to ok 200 zł (wiadomo że jak będzie coś taniej to nie będę narzekał). Póki co moją uwagę zwróciły Savage Widetone (ok 220 zł).
Jakieś inne propozyje ?
Savage to dobry wybór, do tego względnie tani.
Pytanie tylko, po co Ci białe i szare tło?
Wydają mi się najbardziej uniwersalne. No chyba że się mylę.