Strona 15 z 22 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 211

Wątek: Tło fotograficzne ... jakie?

Domyślnie

Potwierdzam zestaw z W806 bez problemu się sprawdza. Może nie jest super stabilne, ale daje radę!
    Zawsze po właściwej stronie obiektywu

5d | 50/1.4 | 17-40L | 135 L | 70-200/2.8L | 580EXII | 430EXII

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czy tła 1.6m są naprawdę takie beznadziejne? Rodzina mi się niedługo powiększy i myślę na czymś co pozwoliłoby w zaciszu domowym upamiętnić błogosławiony stan małżonki a i później przy młodym też dałoby się wykorzystać. Trzy metry niestety nie przejdą - miejsca mało a i żony wkurzać (zbytnio) nie wolno
    Wiem, że szaleństw nie będzie, ale jakieś spokojne portrety da się na tym popełnić (przy 85mm)?
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Do samych portretow mysle ze da rade ale do calej sylwetki moze byc malo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Przy 3m też nie ma przepychu.Po prostu już wystarcza.I tyle.

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Czy tła 1.6m są naprawdę takie beznadziejne? Rodzina mi się niedługo powiększy i myślę na czymś co pozwoliłoby w zaciszu domowym upamiętnić błogosławiony stan małżonki a i później przy młodym też dałoby się wykorzystać. Trzy metry niestety nie przejdą - miejsca mało a i żony wkurzać (zbytnio) nie wolno
    Wiem, że szaleństw nie będzie, ale jakieś spokojne portrety da się na tym popełnić (przy 85mm)?

Przy odrobinie kombinacji się da...dużo ludzi ma taką sytuację lokalową, że większe się nie mieści i no cóż jakoś trzeba sobie radzić. Przy całych sylwetkach będzie najgorzej (co nie znaczy, że się nie da) ale do ciaśniejszych ujęć będzie spoko.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Czy tła 1.6m są naprawdę takie beznadziejne? ...

Wypowiem się bo sam takie mam. 1,6m do portretów wystarczy spokojnie, do 3/4 sylwetki również (nadal nie będzie widać w tle nic poza kartonem ) Cała sylwetka już nie wyjdzie, no chyba, że ogarniasz PS'a i sobie tło dorobisz :]

Domyślnie

Ja miałem swego czasu 1.6tło i nie powiem do portretów i popiersiowych ujęć dawało radę... ale przy sylwetke no już nie wychodziło zbyt rewelacyjnie choć na upartego coś dało się zrobić Obecnie mam 2.7 tło i to jest bajka... Poza tym... zawsze to 2.7m możesz obciąć po bokach i dostosować do własnych potrzeb zostaw tyle ile Ci będzie wchodziło do pomieszczenia i będziesz miał pewność że i sylwetke zrobisz i portrety bez problemu

Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Przeczytałem cały temat i teraz mam pytanie. Potrzebuję 2 tła 2,7m (białe i szare), wisieć będzie na jednym z tych mobilnych atelier. Z tematu dowiedziałem się że najlepszym w stosunku jakość/cena będzie tło kartonowe i żeby wszelkie tła sprzedawane na allegro po 30-50 zł sobie odpuścić. W takim razie budżet na 1 tło to ok 200 zł (wiadomo że jak będzie coś taniej to nie będę narzekał). Póki co moją uwagę zwróciły Savage Widetone (ok 220 zł).

Jakieś inne propozyje ?

Coś już napisał

Domyślnie

Savage to dobry wybór, do tego względnie tani.
    Pytanie tylko, po co Ci białe i szare tło?

Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Wydają mi się najbardziej uniwersalne. No chyba że się mylę.

Strona 15 z 22 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów