Strona 14 z 21 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 211

Wątek: Tło fotograficzne ... jakie?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    A ja w sumie podepnę się pod ten temat...
    Czy ktoś stosował mocowanie tła na statywy?
    Mianowicie system łańcuszkowy+ takie uchwyty na statywy:
    http://funsports.pl/uchwyt-statywowy...-na-1-tlo.html
    ?? Chodzi mi o to czy to będzie stabilne przy szerokim tle(2.7m).. Oczywiście do tego w miarę solidne statywy będą potrzebne
    Znajomy miał kiedyś na statywach (w806 + dodatkowe obciążenie )takie coś z systemem łacuszkowym na jedno tło i było ok.

Domyślnie

Hmmm dodatkowe obciążenie?? Co masz na myśli:>? w sensie jakieś "worki z piaskiem" na nogach statywu żeby to się nie przewróciło??

Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    Hmmm dodatkowe obciążenie?? Co masz na myśli:>? w sensie jakieś "worki z piaskiem" na nogach statywu żeby to się nie przewróciło??
    Pod centralną kolumnę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

tylko jesli planujesz papierowe tlo = ciezsze niz polipropylen itp , to lepiej dokup tuleje aluminiowa na tlo bo bedzie sie giac to wszystko troche
    no comment...

Domyślnie

Się wie Raczej jak już będę kupował coś do wieszania to raczej wszystko co będzie potrzebne kupie

Domyślnie

Potwierdzam zestaw z W806 bez problemu się sprawdza. Może nie jest super stabilne, ale daje radę!
    Zawsze po właściwej stronie obiektywu

5d | 50/1.4 | 17-40L | 135 L | 70-200/2.8L | 580EXII | 430EXII

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czy tła 1.6m są naprawdę takie beznadziejne? Rodzina mi się niedługo powiększy i myślę na czymś co pozwoliłoby w zaciszu domowym upamiętnić błogosławiony stan małżonki a i później przy młodym też dałoby się wykorzystać. Trzy metry niestety nie przejdą - miejsca mało a i żony wkurzać (zbytnio) nie wolno
    Wiem, że szaleństw nie będzie, ale jakieś spokojne portrety da się na tym popełnić (przy 85mm)?
    Body, stałki, zoomik

Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Czy tła 1.6m są naprawdę takie beznadziejne? Rodzina mi się niedługo powiększy i myślę na czymś co pozwoliłoby w zaciszu domowym upamiętnić błogosławiony stan małżonki a i później przy młodym też dałoby się wykorzystać. Trzy metry niestety nie przejdą - miejsca mało a i żony wkurzać (zbytnio) nie wolno
    Wiem, że szaleństw nie będzie, ale jakieś spokojne portrety da się na tym popełnić (przy 85mm)?

Przy odrobinie kombinacji się da...dużo ludzi ma taką sytuację lokalową, że większe się nie mieści i no cóż jakoś trzeba sobie radzić. Przy całych sylwetkach będzie najgorzej (co nie znaczy, że się nie da) ale do ciaśniejszych ujęć będzie spoko.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Czy tła 1.6m są naprawdę takie beznadziejne? ...

Wypowiem się bo sam takie mam. 1,6m do portretów wystarczy spokojnie, do 3/4 sylwetki również (nadal nie będzie widać w tle nic poza kartonem ) Cała sylwetka już nie wyjdzie, no chyba, że ogarniasz PS'a i sobie tło dorobisz :]

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Do samych portretow mysle ze da rade ale do calej sylwetki moze byc malo

Strona 14 z 21 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów