Pokaż wyniki od 1 do 10 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_D Zobacz posta
    Sprzęt Canona w porównaniu do zarobków Polaków, a sprzęt Canona w US w porównaniu do zarobków w US jest strasznie drogi i wcale nie dziwi mnie to, że My Polacy szukamy w nim najmniejszej dziury, a w momencie kiedy je znajdujemy uwydatniamy je nadmiernie. Myślę, iż to cała tajemnica naszych narzekań, gdyby ceny były przestępne... nie szukalibyśmy w towarze dziur... proste...
    No ale przecież masz komputer i dostęp do Internetu, byłeś w USA, to pewnie czytasz po angielsku i co? Nigdy nie zajrzałeś na fora zagraniczne? Wszyscy się cieszą i nie narzekają bo bogaci są?

Prawda jest taka, że 80-90% rodzin w USA z dochodami do 5-6 razy 1400$ miesiecznie, mniej może sobie pozwolić na elki niż młody imigrant co potrafi wyżyć za $700 przez miesiąc, bo nie ma żadnych potrzeb poza apartamentem z karaluchami i zaspokojeniem głodu (bo na tyle te $700 wystarcza).

Np. Kenowi Rockwellowi ta kombinacja (5dii + EF24mm/1.4 ii) daje ostre zdjęcia "rzadko", mimo, że zarabia wiecej niż $1400 :

"I get much better results with this Nikon 24mm f/1.4 than I have gotten with the Canon 24mm f/1.4 L II on my 5D Mark II. Canon's AF system may be faster, but Canon too often misses accurate focus in exchange for faster focus. I rarely get in-focus shots on the 5D Mark II with Canon's 24/1.4 L II. I get much better results much more often on a D3 with this Nikon 24mm f/1.4."

A to, że żaden system nie da 100% celnego AF na 1.4 to już inna sprawa. "Rzadko" oznacza jednak, że AF po prostu nie działa.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Np. Kenowi Rockwellowi ta kombinacja (5dii + EF24mm/1.4 ii) daje ostre zdjęcia "rzadko", mimo, że zarabia wiecej niż $1400 :
    Ken jest Nikonowcem. Canon to wykrywa i specjalnie pudłuje.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ken jest Nikonowcem. Canon to wykrywa i specjalnie pudłuje.
    Może coś w tym jest, bo traktowane z dużą rezerwą na tym (i nie tylko na tym) forum szkło 24-70 wzbudza u Kena nieskrywany zachwyt :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marv84 Zobacz posta
    Ale z doświadczenia wiem ze 35mm to nie 24mm
    Gratulacje! Długo doświadczenie zbierałeś, żeby dojść do takich wniosków?

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

co sie pastwisz to wie z doswiadczenia ale za to po przeczytaniu wątku wie że chce mieć to szkło (a może poprostu skraca droge do giełdy)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    co sie pastwisz to wie z doswiadczenia ale za to po przeczytaniu wątku wie że chce mieć to szkło (a może poprostu skraca droge do giełdy)
    a ten wpis, jak wyżej, kilka innych, oraz mój za wiele do tego wątku również nie wnosi

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    a ten wpis, jak wyżej, kilka innych, oraz mój za wiele do tego wątku również nie wnosi
    pogoda paskudna, na zdjęcia nie da się wyjść, no to coś trza robić;-)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

Domyślnie

gdybys czytał inne wypowiedzi mówiące o bezsensowności kupowania 24 jak ma sie 35 albo na odwrót to byś wiedział o co mi chodzi. Widać przeczytałeś tylko ostatni wątek.
    L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marv84 Zobacz posta
    gdybys czytał inne wypowiedzi mówiące o bezsensowności kupowania 24 jak ma sie 35 albo na odwrót to byś wiedział o co mi chodzi. Widać przeczytałeś tylko ostatni wątek.
    Gdybym podejmował swoje decyzje na podstawie wypowiedzi osób z Internetu to już dawno bym się chyba przekręcił.

I akurat 85% zdjęć robię na 35mm, kolejne 10% na 24mm, a pozostałe na innych więc wiem o co Tobie chodzi...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

85% zdjęć robię na 35mm, kolejne 10% na 24mm, a pozostałe na innych
    Moze gdybys mial 24L, to na 24mm robilbys wiecej :-)

Uprawnienia umieszczania postów