Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 23-02-2012 o 09:06 Powód: Automerged Doublepost
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
To dobrze, bo to nie jest opowieść ;-)
+37 to naprawde jakieś straszne warunki są ? Bo jedyne co mnie przy takich temperaturach denerwowało to nagrzewający się aparat.
I nosiłem aparat z obiektywem z 10 godzin, czasami więcej i co ?
bo nie wiem, mi ręce nie mdlały jeżeli o to było pytanie.
Ale to jest wątek nie o:
a) torbie pełnej słoików (bo wtedy pare gram nie stanowi) i nie nosi się jej 10h non stop,
b) 28,
c) 24 vs. 28
tylko o 24, tak przy okazji ;-)
Zaglądam tu od tygodnia w nadziei na fotki a tymczasem dyskusja o Marynie... FOTKI!
the silence is deafening
i mega winietę![]()
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
Ta winieta zaczyna przeszkadzać dopiero wtedy jak się znacząco podbija poziom czerni albo mocno zwiększa kontrast w cieniach. Ale wtedy zwykle pomaga włączenie korekty w okolicach 50% i już jest ok. Nie sądze też, żeby to powodowało przyrost szumów, bo w takim wypadku korekta sprowadza winietowanie jedynie do poziomu sprzed podbicia krzywych, nie rozjaśniając jej w stosunku do surowego materiału.
Ale tak swoją drogą, zauważyliście, że dobrze naświetlone zdjęcie z naturalną winietą, po włączeniu korekty na 100% robi się mega wypalone?![]()
Body, stałki, zoomik
Moze ktos wrzucilby cos z tej magicznej 24-ki?
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny