Strona 12 z 105 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 1042

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keram Zobacz posta
    Witam,

To mój pierwszy post na tym forum.
    Od niedawna jestem właścicielem 7D.
    W przyszłości chciałbym zająć się fotografią ślubną. W związku z tym proszę Was o pomoc w doborze obiektywów.
    W paczce otrzymałem EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
    Fundusze? Chyba jak każdy początkujący: skromne. Nie stać mnie na obiektywy po 4/5k
    Będę wdzięczny za wyrozumiałość i pomoc.
    Mogę Ci napisać co ja podpinam do 7D na ślubach - 17-55/2.8, 28/1.8, 50/1.4, 85/1.8 i Sigmę 10-20/3.5. Plus oczywiście lampa, ale tylko na weselach. Z tych szkieł stosunkowo najrzadziej używam 50-tki.
    Generalnie bez jasnych szkieł nie podchodź.

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Oddajesze w rozliczeniu czy bierzesz jako 2 body?

Pytam bo sam myśle o nowym body jako użytkownik starej 5D. Jedyna słuszna opcja teraz to właśnie oddanie starej 5D w rozliczeniu do nowej 5D.
    A Ci powiem, że się nie zastanawiałem. Jutro miałem robić zdjęcia i wystawić na alle starą, ale może warto w rozliczeniu.
    Ostatnio kupiłem 7D, bo sporo robię ptactwa i jako zapas w zupełności mi wystarczy.

Domyślnie

w rozliczeniu wyjdzie się gorzej, zawsze ktoś potem chce zarobić
    są body, są gripy, są obiektywy i lampy też są o chęciach nie wspominając

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez firtiris Zobacz posta
    w rozliczeniu wyjdzie się gorzej, zawsze ktoś potem chce zarobić
    Może i wyjdzie drożej ale szybciej i bez kłopotu i szukania chętnego na 5D. Poza tym uważam ceny 5D MK II za zawyżone więc wydac 7 tyś a 3,5 tyś to różnica
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    Mogę Ci napisać co ja podpinam do 7D na ślubach - 17-55/2.8, 28/1.8, 50/1.4, 85/1.8 i Sigmę 10-20/3.5. Plus oczywiście lampa, ale tylko na weselach. Z tych szkieł stosunkowo najrzadziej używam 50-tki.
    Generalnie bez jasnych szkieł nie podchodź.
    Dzięki za informację.
    Mógłbyś podesłać mi link do swojego portfolio? Oczywiście w celach edukacyjnych :-). Chciałbym zobaczyć możliwości 7D bo chyba stosunkowo niewiele osób go używa (w moim konkursie wygrał z d300s)

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki1000 Zobacz posta
    Panowie używa ktoś z was pokrowców na obiektywy mocowanych do pasa? Tylko takich sztywnych, żeby można było szybko na weselu szkło wymienić. Najlepiej to by pasowały 2 obok siebie. W jednym 35l drugi pusty. W ten sposób można by szybko ściągnąć 85l z body wrzucić do pustego i założyć 35l.

Zna ktoś taki odel, żeby te szkiełka wchodziły bez problemu? Mogą wystawać byle by nie chciały wypaść
    Ja uzywam pasa lowepro + pokrowce tej samej firmy.
    Wszystkie szkla z oslonami wchodza.
    Osobiscie zasowam zamek tak z 1/3 zeby obiektyw nie mogl wypasc nawet jak bym tym trzepal do gory nogami.
    Niedrogie i solidne rozwiazanie. Mam 4 futeraly + futeralik na karty z przodu.
    Nie wyobrazam sobie powrotu do plecaka lub torby.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki1000 Zobacz posta
    Panowie używa ktoś z was pokrowców na obiektywy mocowanych do pasa? Tylko takich sztywnych, żeby można było szybko na weselu szkło wymienić. Najlepiej to by pasowały 2 obok siebie. W jednym 35l drugi pusty. W ten sposób można by szybko ściągnąć 85l z body wrzucić do pustego i założyć 35l.

Zna ktoś taki odel, żeby te szkiełka wchodziły bez problemu? Mogą wystawać byle by nie chciały wypaść
    na 35mm z złozona osłona uwywam lowepro 1W (nie wiem jak on sie ma do 85 L bo dopiero sie przymierzam:wink
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a ja tak z zupełnie innej beczki...
    ...sprzęt do ślubów , sprzęt do ślubów...zamierzam się zająć fotografia ślubną, zamierzam spróbować sił w fotografia ślubnej...

zastanawiam się kiedy skończy się ten boom na fotografię ślubną bo raczej trwało wiecznie to nie będzie, rynek chyba i tak ma już przesyt ofert

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARIO*T Zobacz posta

zastanawiam się kiedy skończy się ten boom na fotografię ślubną bo raczej trwało wiecznie to nie będzie, rynek chyba i tak ma już przesyt ofert
    boom na śluby to był jakies 3-4 lata temu teraz jest boom na fotografów (np dofinansowania z UP na dział gosp.), ale mam nadzieje że 2-3 lata i wróci wszystko do normy pozostana najlepsi i szara strefa
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    boom na śluby to był jakies 3-4 lata temu teraz jest boom na fotografów (np dofinansowania z UP na dział gosp.), ale mam nadzieje że 2-3 lata i wróci wszystko do normy pozostana najlepsi i szara strefa
    Jestem tego samego zdania

Strona 12 z 105 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów