Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 92

Wątek: Jakie polecacie fotolaby internetowe?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

http://www.ksiazkafoto.pl/cennik-odbitek-cyfrowych.html

polecam lab. Wystarczy napisać, dostaniemy konto na ftp, gdzie wrzucamy odbitki czy fotoksiążki, wysyłka bez problemu.
    Jest parę "poważanych" osób na tym forum co u nich wywołują, może jak tu zajrzą to też polecą.

Natomiast nie polecam najlepszefoto.pl które parę postów wyżej tu zostało wymienione.
    Wkopali się z maszyną HD, która, o dziwo, ma gorszej klasy laser niż ten sam Noritsu ale bez HD. (Rzecz się rozbija o tolerancję. Laser w HD ma tolerancję koło 1,2 działki i dopiero krzyczy, że coś jest nie tak z odbitką a ten z nie-HD ma chyba 0,3 a więc 4-krotnie węższą)
    Ostatnio NF spaprało dużo zleceń - zarówno fotksiążek i odbitek przez ten mały fakt.
    Maszyna HD to zadziorna bestia i bez praktycznie nieustannej kontroli potrafi zrobić niezłe kuku :-D A w NF poszli bardzo na ilość i coś im chyba kontrola jakości siadła...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    A czym Vertis podpadł? Nie tylko niemiłą obsługą i zbywaniem, ale i tym, że po dociekliwym wypytywaniu dowiedziałem się, że moje foteczki zostały przeskalowane do mniejszej dpi, bo rzekomo zbytnio opóźniały pracę labu, a przecież jakość drastycznie i tak nie spada. A tu BUUU.. spadła i mało tego - mając porównanie, rzucała się w oczy.
    Nigdy czegoś takiego z ich strony nie dostarczyłem, wielokrotnie prowadziłem przemiłe godzinne rozmowy technologiczne z gościem, którego nazwiska nie pamiętam, mnie nigdy mnie nie zawiedli, fakt, kumplowi raz spieprzyli zdjęcia, po telefonie, następnego dnia wysłali poprawione.
    Być może Ty miałeś takie samo "szczęście" w vertisie jak ja w większości wymienionych tu labów. A teza że wystarczy skalibrować monitor i użyć profilu labu - i to wystarcza to kompletna bzdura.
    Dla mnie najprostszym testem jest powtarzalność kolorów (choćby ta sama odbitka na różnych papierach, lub zamówiona np. po miesiącu) oraz co najprościej zrobić - sprawdzenie jak robią B&W.
    Większość wymienionych labów nie jest w stanie wyprodukować B&W bez zafarbów, albo zielonkawy, albo czerwonawy, ale nigdy nie "czyste B&W".
    Być może jestem trochę zbyt wymagający (pracowałem 9 lat w w studiu przy drukarni offsetowej). Póki nie spieprzą mi odbitek będę bronił jak lwica... ;-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

Oddanie cz-b zdjęć na próbę to niezły test, ja dołączyłbym dodatkowo zdjęcia z czymś czerwonym
    Np. Labpolska robi ładne neutralne cz-b, ale czerwienie wychodzą im brudne i zgaszone, żółcie potrafią wpadać w zieleń.
    IREM - robiłeś kiedyś czarno-białe w Diprincie?
    Ciekaw byłbym Twoich wrażeń.

Jest ktoś, kto robił odbitki w Diprincie i na ksiazkafoto.pl i mógłby porównać?
    Ostatnio edytowane przez wickermann ; 13-01-2012 o 14:20

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wickermann Zobacz posta
    IREM - robiłeś kiedyś czarno-białe w Diprincie?
    Ciekaw byłbym Twoich wrażeń.
    Jest ktoś, kto robił odbitki w Diprincie i na ksiazkafoto.pl i mógłby porównać?
    Przyznam, że nie robiłem. Ale swego czasu dość dobrze wypadał też digitalalbum.pl
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

Robiłem sporo w digitalalbum na satynie kodaka i muszę przyznać, że musiałem u nich uważać na wyostrzanie zdjęć cz-b. Zbyt wyostrzone wpadały w żółty zafarb na detalach typu włosy, krawędzie, siatki, kratki itp.
    W innych labach aż tak tego nie musiałem pilnować.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papierek Zobacz posta
    polecam fotonet.info
    część tych labow które zostaly wymienione maja troszke wysokie ceny, oczywiscie nie wszystkie.
    mnie przekonalo to ze punkty fotonetu sa rozsiane po poludniowej polsce i nie trzeba placic za nic oprocz zamowienia. Male formaty sa ok! a powiekszenia na papierze foto a nie wydruki i cena tez ok. moze poprostu kwestia przyzwyczajenia ale polecam!!!
    Fotonet jest dobry zależnie od osoby która siądzie przy labie.

Robiłem tam moje fotoalbumy (dziesiątki książek) - co 10-15 była totalnie rozwalona kolorystyka.

Teraz cyfrowaciemnia.pl - polecam papier Fuji. 0% rozjechania kolorystyki do tej pory.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

www.fotograf.net.pl

Nigdy mnie nie zawiedli - zazwyczaj biorę nieco większe 30x40, 40x50 i zawsze było super. Mam ich profile i nie ma wielkich niespodzianek kolorystycznych (no jakbym miał super profi i kalibrowany monitor, to pewnie byłoby jeszcze lepiej
    Zawsze po właściwej stronie obiektywu

5d | 50/1.4 | 17-40L | 135 L | 70-200/2.8L | 580EXII | 430EXII

Dopiero zaczyna Awatar ate
    Miasto
    Nisko/Rzeszów

Domyślnie

testowałem labnet, labhd i ostatnio dostałem fotoksiążkę ze zdjęciami z cyfrowej ciemni. rewelacja. polecam i sam się przesiadam
    życie zaczyna się po 50tce (najlepiej f1.2L) | www.arturbukowski.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Linki reklamujące usługi komercyjne ,zamieszczane w postach niezgodnie z regulaminem pkt 8 . podziewają się

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Linki reklamujące usługi komercyjne ,zamieszczane w postach niezgodnie z regulaminem pkt 8 . podziewają się
    Ale jak polecić fotolab nie podając linka ??
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów