Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60

Wątek: Nowy Metz 58 AF-2 czy używana canon 580 EX ll ??

Widok wątkowy

Zablokowany
    Miasto
    Gorzyce/śląskie

Domyślnie

Ze swej strony dziękuję za wyjaśnienie moich wątpliwości.

To była odpowiedź na pytanie autora wątku o drugi palnik. Taka odpowiedź "gotowiec" jak dla początkującego.

Rozumiem, że początkującego można zbyć gotowcem, a on ma powtarzać złote myśli.

Jeśli chcecie z tym polemizować to może podajcie przykład sensownego zastosowania tego palnika i zapotrzebowania na jego podstawowe efekty tj:czerwone oczy,brzydkie cienie pod brodą, spłaszczenie planu i duże kontrasty. Każdy inny sposób odbicia światła da lepszy efekt i mniej wad wniesie do kadru.Wynika to z mojego doświadczenia i nie chciałem gadać po próżnicy jeśli ktoś przy pomocy gadżetu próbuje ominąć problem.

Przyznaję ze wstydem, że całe lata byłem oszukiwany przez moją dwupalnikową lampę.
    Przestałem ją w tym momencie lubić. Szuja udawała tylko, że dobrze świeci.

Myślenie że więcej znaczy lepiej jest błędne bo zapomina się o podstawowej właściwości Lampy tj.Niezawodność. I znowu z doświadczenia powiem w formie "gotowca" -tylko orginalna systemowa lampa jest niezawodna.

Przyjąłem do wiadomości, że wszystkie nieoryginalne lampy (cokolwiek to znaczy) są zawodne.
    Człowiek uczy się całe życie.
    Ostatnio edytowane przez yrats ; 10-01-2012 o 23:55

Uprawnienia umieszczania postów