U mojej córy było tak, że kupowało się odbitki ceny nie pamiętam ale przyjmijmy 1 pln a dodatkowo można było nad cd pliki po 2 plny sztuka.
Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk
U mojej córy było tak, że kupowało się odbitki ceny nie pamiętam ale przyjmijmy 1 pln a dodatkowo można było nad cd pliki po 2 plny sztuka.
Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie
to że samemu tego nie obrobię to wiadomo... aczkolwiek przy takiej propozycji jak dałem można by się skupić na fotkach - 1 fotka - kilka dzieci na niej... tylko czy to przejdzie. Chodzi mi o to by nie było indywidualnych zdjęć... co o tym myślicie ?
PS
Wiem że płytki można kopiować z zabezpieczeniem... też podchodzę do tego tematu ostrożnie... ale znajomy który robi kręci filmy na ślubach wspominał że wysyła płytki do jakiejś firmy która zabezpiecza te płyty... i przy okazji kopiuje.. pytanie czy to coś daje ? Chodzi o to by kowalki nie mógł druknąć tych fotek i tyle![]()
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Jak to mówią każdy się uczy na błędach.
Jak przyjdzie Ci wypalić 120 DVD to powodzenia (jedna płyta to tak koło 15-20min) Dajmy, że 15 czyli 4 w godzinę = 30h samego wypalania
Komunie robiłem raz i nigdy więcej, chyba, że indywidualnie komuś.
Ja bym dał tą cenę dla każdego 20-30zł płatne z góry w tym jedna fota 15x21.
W necie galeria - foty w małej rozdziałce i ze znakiem wodnym i sobie rodzice mogą zamawiać dodatkowe odbitki np. przez 2 tyg. w cenie z małą przebitką.
Umawiasz potem spotkanie wszyscy odbierają, kładą gotówkę na stół i wtedy dajesz linka do ściągnięcia prezentacji i już.
Ew. dla tych nie obytych z internetem (nie wiem jakie okolice) 5płytek i niech sobie nimi we własnym zakresie dysponują.
Chcą wszystkie foty w wersji elektronicznej?
Spoko 15-20zł płatne na konto, w tytule dają mail na który wysyłasz link który jest aktywny przez 24h i uprzedasz, że mogą ściągnąć tylko 3 razy.
Oczywiście tak jak złamią zabezpieczenia na płycie (jest to prymitywnie proste, chyba że masz soft warty kilka-kilkanaście tysięcy to wtedy jest po prostu trudniej) tak samo sobie te foty pozgrywają/porozsyłają ale na pewno nie wszystkie 120 osób między sobą
![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Witaj
Moim zdaniem przy cenie 25zł za pakiet kilku zdjęć/os. (np. komunista, z księdzem i grupowe) nie powinno oddawać się wersji elektronicznej. Możesz oddać płytkę za dodatkową kasę lub gratis, ale dopiero po wykupieniu wersji papierowej przez wszystkich.
Pozdrawiam
Mirek
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Ja jak robiłem kiedyś komunię to na drugie widzenie w kościele na popołudniową mszę pojawiłem się w niedzielę z kompletem zdjęć w formacie 15x21cm. Kierowałem się kluczem po tyle odbitek ile osób na zdjęciu plus 30% a grupowe minus 30%. Cena za odbitkę zaporowa bo tego dnia najlepiej działa psychologia tłumu i na miejscu są sponsorzy czyli dziatki, babcie, chrzestni. Godzina i byłem po robocie. Potem przychodzili do mnie z odbitkami i domawiali kolejne. Ale już nie było ciśnienia.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Płytek nie będę przegrywał sam tylko dam do wypalenia... ok. 3zł od kopii + niby to zabezpieczenie płytki.. cena wydaje się dość ok... powiem szczerze że też tak się zastanawiam czy nie oddam fotek na płytce ale w wersji innej niż ory. czyli mniejsze foty + znak wodny... a jak będą chcieli to później jakieś dodatkowe odbitki![]()
PS.
Najciekawszym rozwiązaniem wydaje mi się wrzucić fotki do neta i niech wybierają i zamawiają... a na koniec dać to co ktoś zamówił i się rozliczyć![]()
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Z doświadczenia jako klienta ale znającego drugą stronę medalu to najlepsze rozwiązanie.
Do wcześniejszego mojego posta, właśnie na podstawie posta z zeszlego roku i konsultacji z żoną: u nas było 2,5 za fote 10x15 (grupowej 20x30 niestety nie pamiętamy) a za cd z plikami do odbitek 10x15 dopłata była chyba 15 pln (ale pliki tylko tych zdjęć co zamówione odbitki)
Ostatnio edytowane przez Strebor ; 11-01-2012 o 02:00
Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie