Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 116

Wątek: Lp-e6, czyli jak kupiłem oryginalną podróbę baterii

Domyślnie

Zauważyłem pewną prawidłowość, na którą zwrócił uwagę gdzieś w necie jeden z naciągniętych przy opisywaniu swojego zakupu trefnego towaru. Przy podróbach we francuskim tekście ostrzeżenia, w słowie EN UTILISANT nie ma spacji (lub trudno ją zauważyć).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS. Dobrze, że poczytałem, bo właśnie przykładałem się do takiego okazyjnego zakupu
    Ostatnio edytowane przez filias ; 28-12-2011 o 00:51 Powód: Automerged Doublepost
    5D/5DII, kilka szkieł, lampy, filtry i coś tam jeszcze

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Z tym "EN UTILISANT " jest niby dobry sposób pod warunkiem, że zdjęcia produktu
    będą prawdziwe.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filias Zobacz posta
    Zauważyłem pewną prawidłowość, na którą zwrócił uwagę gdzieś w necie jeden z naciągniętych przy opisywaniu swojego zakupu trefnego towaru. Przy podróbach we francuskim tekście ostrzeżenia, w słowie EN UTILISANT nie ma spacji (lub trudno ją zauważyć).
    PS. Dobrze, że poczytałem, bo właśnie przykładałem się do takiego okazyjnego zakupu
    A co myślisz, że jest tylko jeden rodzaj podróbek?
    Jeden będzie miał błąd w takim napisie, drugi w innym, trzeci w jeszcze innym a pięćdziesiąty akurat w ogóle
    Wystarczy kupować od zaufanych sprzedawców po normalnej cenie a nie szukać okazji zaoszczędzenia 50zł po której tak naprawdę jesteśmy 200zł w plecy...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    A co myślisz, że jest tylko jeden rodzaj podróbek?
    Jeden będzie miał błąd w takim napisie, drugi w innym, trzeci w jeszcze innym a pięćdziesiąty akurat w ogóle
    Wystarczy kupować od zaufanych sprzedawców po normalnej cenie a nie szukać okazji zaoszczędzenia 50zł po której tak naprawdę jesteśmy 200zł w plecy...
    Zgadzam sie z Kolegą - kto tanio kupuje, ten dwa razy kupuje
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał

Domyślnie

Jestem na etapie szukania oryginalnego LP-E6 - najniższą ofertę na All. której mógłbym jako tako zaufać ma FotoRimex (229,-). Pytanie jest proste, może ktoś ostatnio nabył lub wie - czy w zatrzęsieniu innych aukcji - w lepszych cenach, jest ktoś kto faktycznie posiada i sprzedaje oryginały?
    http://allegro.pl/canon-lp-e6-orygin...042372945.html - pierwszy z brzegu, niby normalny sklep, niby FV wystawiają więc nie powinni cudować, ale cena jednak sporo niższa...
    Ostatnio edytowane przez Widelec ; 08-01-2012 o 03:36

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Rozważam własnie zakup zapasowego aku i coraz bardziej skłaniam się do zakupu zamiennika Phottix. Byłoby przykro wyrzucić ponad 200zł i dostać podróbę, która będzie gorzej pracować, niż zamiennik za 85zł z 2-letnią gwarancją. Komuś udało się kupić oryginał na allegro?
    60D | 18-55 kit | 50/1.8

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

A po co kupować oryginał na allegro ? Warto oszczedzać kilkadziesiąt złotych i martwić się o to że się kupiło podróbę ?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Uważam, że jesli ten watek nikogo nie przekonał, że warto kupić normalną, oryginalną baterię, z normalnego źródła, powinien kupić z wątpliwego.
    Na głupotę najlepszym lekarstwem jest bolący tyłek. W niektórych przypadkach, warto uczyć się na własnych błędach.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzeqorz Zobacz posta
    Rozważam własnie zakup zapasowego aku i coraz bardziej skłaniam się do zakupu zamiennika Phottix. Byłoby przykro wyrzucić ponad 200zł i dostać podróbę, która będzie gorzej pracować, niż zamiennik za 85zł z 2-letnią gwarancją. Komuś udało się kupić oryginał na allegro?
    Wielu się to udało ale tanio nie było
    Te w niskiej cenie to niestety aku oryginalne inaczej
    Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Uważam, że jesli ten watek nikogo nie przekonał, że warto kupić normalną, oryginalną baterię, z normalnego źródła, powinien kupić z wątpliwego.
    Na głupotę najlepszym lekarstwem jest bolący tyłek. W niektórych przypadkach, warto uczyć się na własnych błędach.
    Popieram wypowiedź Kolegi - jak nie masz pewności co do pochodzenia, nie ryzykuj !
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 08-01-2012 o 14:54 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    ...i tutaj wracamy do punktu wyjścia - które źródło jest "normalne", a które jeszcze wątpliwe. czy sklep stacjonarny jest ok a internetowy be? czy wystarczy że sprzedający wystawia FV wtedy jest już ok, a cała reszta be?
    Zbyt dużo sklepów jest na rynku żeby wiedzieć o każdym który jest ok, a który może lewiznę rozprowadzać...
    Jesteś w stanie odpowiedzieć z czystym sumieniem na moje wcześniejsze pytanie? podejrzewam że niekoniecznie, jeśli nie robiłeś transakcji z konkretnym przytoczonym jako przykład sklepem, kupując od nich tą konkretną baterię... Sklep jest? jest. FV wystawią? wystawią. Cena jest niższa? jest. to jest ok czy be? postawisz kasę? ;-)
    Ostatnio edytowane przez Widelec ; 08-01-2012 o 15:46

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów