Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
Co Cię skłoniło w ogole do robienia zdjęć? Czy jaies kiedykolwiek robiłeś czy zobaczyłęś jak kolega robi i ty też chcesz?

Na początek z canona wystarczy np. 500do 600D plus obiekty dołączony fabrycznie do któregoś z tych aparatów. Potem porobisz trochę fot to sam będziesz wiedział czego ci brakuje, chyba że nie wiesz co ze sianem robić to droga wolna... Do nauki każdy się nada. Nauka to tak naprawdę tryby tzw. autorskie tv, av i m, czasem P, a te ma każda lustrzanka. Na trybach tematycznych, czyli krajobraz, makro czy portret za dużo się nie nauczysz, bo sa niemodyfikowalne w zasadzie. Tyle.
Tak robiłem kiedyś dużo zdjęć. Był to zwykły kompakt, niestety przestał mi wystarczać. Teraz szukam czegoś lepszego i trochę bardziej zaawansowanego.

Dlaczego chcę wejść w dwa systemy? Jak wiadomo nie zawsze można nosić lustrzankę ze sobą. Taki aparat m4/3 jest na tyle mały i lekki, że można go mieć cały czas przy sobie. Czego nie można powiedzieć o lustrzance. Natomiast lustrzanka ma większe możliwości od bezlusterkowców. Dlatego chciałbym wejść w dwa systemy. Zależy mi również na filmowaniu i tutaj lustrzanka przebija mniejsze aparaty.