Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Zestaw na początek - plener i wnętrze

Mieszany widok

Domyślnie

No właśnie też się zastanawiam;/ Ja mam okte 120cm(wyzej napisałem 150 sorka), kumpel ma 150cm i naprawde są duze i siedzą optymalnie w lampie( z tym że ja mam w 300tce 120cm a kumpel ma 600tke i ma 150cm).... Także nie czaje... Wg mnie lampa jest na tyle duża gabarytowo że powinna utrzymać większy softbox... Owszem trzeba ciut mocniej skręcić wajche do blokowania co by nie popuszczał...

Wszystko chyba też zależy od rozmiarów studia, większy modyfikator= większa powierzchnia świecąca? i tyle tyle wg mnie...

Również zamiast kupowania jakiegoś kwadratowego albo prostokątnego softa możesz kupić tzw stripa np 40x120cm i wg mnie wtedy sylwetke oświetlisz...

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    No właśnie też się zastanawiam;/ Ja mam okte 120cm(wyzej napisałem 150 sorka), kumpel ma 150cm i naprawde są duze i siedzą optymalnie w lampie( z tym że ja mam w 300tce 120cm a kumpel ma 600tke i ma 150cm).... Także nie czaje... Wg mnie lampa jest na tyle duża gabarytowo że powinna utrzymać większy softbox... Owszem trzeba ciut mocniej skręcić wajche do blokowania co by nie popuszczał...
    A co ma do rzeczy 600 czy 300 mocowanie jest dokładnie to samo więc możesz do 300 podpiąć oktę 180 jak i 120 tak samo do 600. Różnica to moc błysku.

Co do błyskania. Im większa powierzchnia tym miększe światło uzyskasz. Druga sprawa na tym forum było o tym pisane tyle razy że aż wstyd znowu poruszać taką sprawę. Nawet są podawane strony pokazujące jaki efekt uzyskuje się konkretnym oświetleniem. Szukanie nie boli a i Google się nie obrazi.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 14-12-2011 o 17:51

Uprawnienia umieszczania postów