Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: małe lapmy błyskowe na e27

Dopiero zaczyna Awatar marcelch
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To trochę mnie uspokoiliście, mam właśnie zamiar kupić taką żarówkę, a skoro opinie są podzielone to na doświetlenie drugiego planu będzie pewnie ok
    Canon 50d, C 10-22, C 24-105L , C 70-200L f4, C 85mm f1,8 , + canon 580EX II

Domyślnie

Hmmm Miszak a czy ktoś nie robił np porównania realnej mocy tej żarówki w porównaniu do jakiejkolwiek studyjnej? nie widziałes gdzieś takiego porównania w necie? bo jestem ciekaw czy one faktycznie są mocne i jak się mają do mocy studyjnych...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A co tu porownywac? 67Ws do studyjnej 300 lub 600Ws to da sie wprost porownac.. gorzej z systemowymi ale gdzies na forum bylo porownanie
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    A co tu porownywac? 67Ws do studyjnej 300 lub 600Ws to da sie wprost porownac.. gorzej z systemowymi ale gdzies na forum bylo porownanie
    Zależy co chcesz porównywać: napisy (=deklarowaną moc) czy rzeczywistą moc. Nigdy nie testowałem tych żarówek z jakimkolwiek miernikiem, więc nie wiem czy deklarowana moc ma odbicie w rzeczywistości, ale ponieważ już widywałem deklarowane parametry różnych chińskich wytworów czasami wręcz grubo powyżej teoretycznej maksymalnej sprawności fizycznej, więc w pytaniu KuzynaPita raczej akcent położył bym na słowach "realnej mocy".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    Hmmm Miszak a czy ktoś nie robił np porównania realnej mocy tej żarówki w porównaniu do jakiejkolwiek studyjnej? nie widziałes gdzieś takiego porównania w necie? bo jestem ciekaw czy one faktycznie są mocne i jak się mają do mocy studyjnych...
    Odpalałem jednocześnie z przodu CY-100MR i musiała dawać ostro na full i trzeba było oddalać żarowki od tła. Moim zdaniem jeżeli 100MR ma 100WS to te żarówki 45WS miały swoją moc. Za 45 zł żarówka błyskowa z fotocelą i ładowaniem z gniazdka 230 - hmmmm - czego chcieć więcej? Obok ktoś tam porównywał 68WS z YN-460 i wg jego opinii żarówka była mocniejsza.

Wadą było to, że jedna ładowała się ciut wolniej a druga szybciej. Bywają takie żarówki ok. 50WS z płynną regulacją mocy - to jest mega ciekawa opcja do domowego studyjnego strobowania.
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Domyślnie

I o to mi chodziło o realne porównanie a jeszcze pytanie a pro po kątu rozbłysku? jest w miare duży ?
    Ostatnio edytowane przez KuzynPit ; 07-12-2011 o 00:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    I o to mi chodziło o realne porównanie a jeszcze pytanie a pro po kątu rozbłysku? jest w miare duży ?
    Ale masz pytania - na oko trudno zmierzyć ;-)

Piszą coś o ok. 55 stopniach.

Domyślnie

Aj no bo mam jakąś starą lampę na stopkę no i ona ma dość wąski kąt rozsyłu światła nawet tak 1-2m od tła:P także szukam czegoś w miare konkretnego:P

Domyślnie

Widziałem gdzies w necie test - sesja z wykorzystaniem dwóch żarówek błyskowych. Ustawienie, zdjęcia i opis. Poszukaj, to Ci dużo podpowie. Jak mi wpadnie w oko to podrzucę link.

Mam ten link http://fotoblogia.pl/2011/08/23/domo...o-ma-sens-test
    Ostatnio edytowane przez miszak ; 07-12-2011 o 13:46 Powód: znalazłem link

Domyślnie

Widziałęm to niedawno ale podziękował W sumie wyleciało mi z glowy ten link
    i skoro na iso 100 trzeba było domknąć do f.7.1 to całkiem całkiem można używać tego do dopalania tła:>

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów