Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 93

Wątek: Chciała wywołać zdjęcia trafiła na policę

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Pełna zgoda tylko jest jedno "ale"; czy ty mając tego świadomość idziesz do marketu czy może w wielkiej staranności dbasz o każdy szczegół począwszy od kalibracji monitora na profil labu skończywszy?

Jak dodasz do tego fakt, że w tym przypadku miało to iść na wystawę to odpowiedź nasuwa się sama.

Wracając do pracowników sklepu to samego zachowania nie potępiam, aczkolwiek forma pozostawia wiele do życzenia.
    Czasami idę do marketu a czasami wysyłam do profesjonalnego labu. W zeszłym tygodniu potrzebowałem 2 odbitek i saturn okazał się niezastąpiony, ba jakość zdjęć była wg mnie bardzo dobra.
    Jednak na wystawę wywoływałbym raczej u profesjonalisty ot zboczenie zawodowe hehe.

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Ale istnialo uzasadnione podejrzenie, ze doszlo.
    Rozumiem kolego, ze jestes prawnikiem z wyksztalcenia i z zawodu?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
    Czy uzasadnione można by polemizować.
    Nie nie jestem, ale w takiej sytuacji oczekiwałbym jakiejś rekompensaty za niesłusznie podjęte czynności.m Ot choćby datek na dom dziecka czy coś od zatrzymującego.

I nie trzeba być prawnikiem aby wyrazić swoje niezadowolenie ze sposobu w jaki zostało się potraktowanym.

Początki nałogu

Domyślnie

Rekompensatę czy nawiązkę np. na dom dziecka? Bo to w zasadzie nie jest to samo. Tak czy inaczej oczekiwać mógłbyś, ale o tym i tak decydowałby sąd. Proceduralnie to zatrzymującymi byliby funkcjonariusze Policji, którzy mieli zgłoszenie i podjęli prawem przewidziane czynności. Pracownicy ochrony ujęli i przekazali osobę co do której mieli podejrzenie popełnienia przestępstwa. Nie do nich należy interpretowanie dowodów i orzekanie o winie.
    Podsumowując oczywiście można być niezadowolonym z czyjegoś postępowania. Ale czy uda się przy tej okazji coś "ugrać" to już inna sprawa.

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marito Zobacz posta
    Mistrzu, jak Ty porównujesz skalę przestępstw pedofilii do rozmawiania przez komórkę w czasie jazdy to ja Ci tylko gratuluję dobrego samopoczucia.
    Prawo należy zawsze przestrzegać a nie wybórczo. A poza tym mówiliśmy o interwencji w przypadku gdy ktoś widzi jakieś przestępstwo czy wykroczenie. Wiesz, przez gadanie przez komórkę można zabić troche ludzi...

A inna sprawa: jaki pedofil oddałby zdjęcia swojego przestepstwa do labu?
    Ostatnio edytowane przez jaceksw ; 28-11-2011 o 09:19

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jeśli myślisz, że żaden z nich nie oddaje, to jesteś w głębokim błędzie.

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Osobiscie uwazam, ze robienie zdjec nagich dzieci czy to na wystawe czy nie jest troche dziwne. Pracownicy fotolabow na pewno mieli szkolenia i dostali instrukcje jak w powyzszych sytuacjach reagowac. Zasada jest taka, ze zglasza sie wszystko co pasuje do wzorca - "nagie dzieci" do niego pasuja tym samym, podjete zostaly okreslone czynnosci i nie ma tu znaczenia czy zdjecia sa na wystawe czy nie.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Powiedz mi, czy Twoi rodzice nie mieli zdjęć Ciebie w stroju Adama gdy byłeś dzieckiem?

Bo z tego co czytam wg Ciebie jest to dziwne...

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Powiedz mi, czy Twoi rodzice nie mieli zdjęć Ciebie w stroju Adama gdy byłeś dzieckiem?

Bo z tego co czytam wg Ciebie jest to dziwne...
    Gdyby to były takie zdjęcia to chyba nie było by problemu. Może coś tam źle doczytałem ale z tego co pamiętam to były zdjęcia nagich dorosłych w połączeniu z dziećmi.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Mam do dzisiaj zdjęcie zrobione prawie pół wieku temu przez ojca, gdy mama kąpała mnie w wanience długiej na jakiś metr... Nie dość, że ja jestem na nim nagi i bezbronny, to jeszcze wyraźnie widać myjące mnie dłonie... Powinienem to zgłosić na policję? Oboje sprawcy tego wydarzenia żyją i mają się dobrze.
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 28-11-2011 o 13:03
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Niestety, karalność czynu już się przedawniła.

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Mnie tam to nie bulwersuje. Jak się pani źle poczuła, to powinna złożyć skargę na ochroniarzy, bo to chyba oni źle ją potraktowali, a nie pracownicy labu. Pracownicy labu widzieli zdjęcia, ale pani nie zatrzymywali. Ochroniarze zdjęć pewnie nie widzieli, a zatrzymywali kobietę, którą mieli przekazać policji, bo dała do wywołania zdjęcia, które można by (według pracowników labu) podciągnąć pod pedofilię. Stąd może nadmierna reakcja ochroniarzy, niesłuszna i nie powinna mieć miejsca, ale jak dla mnie przeprosiny i zwyczajna rozmowa powinny załatwiać sprawę. W końcu jej nietykalności osobistej raczej nie naruszyli, bo pewnie byśmy się o tym dowiedzieli.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów