Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 93

Wątek: Chciała wywołać zdjęcia trafiła na policę

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Mam podobne zdanie, zwłaszcza, ze każdy z nas wie jaki ważny dla każdego z nas jest lab i to co nam oddaje. A tu świadoma fotografka i leci do marketu fotki wywoływać?!

Na dodatek jak ktoś już wspomniał; nic ja nie zraża i robi drugie podejście.

Sent from my GT-I9000
    Wiesz zależy co i jak chciała osiągnąć. A uwierz mi przeciętny oglądający nie zauważy różnicy w odbitce z saturna a z profesjonalnego labu

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Chociaż można było panią wziąć na zaplecze i spróbować wyjaśnić. Zostawiła by dowód, przyniosła wszelkie papierki (nie wiem, że artystka, wykładowca, broszurę wystawy te pozwolenia) i by się obeszło bez policji...
    A kto dał ochroniarzom prawo aby brać kogokolwiek na zaplecze? To się bodajże nazywa pozbawić kogoś wolności, a o tym decyduje jedynie sąd. Ponadto o ile dobrze wiem nigdzie w prawie nie jest zapisane żeby saturn i jego pracownicy mogli żądać jakichkolwiek dokumentów i tłumaczeń, od tego też są odpowiednie służby

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    A może pracownicy zareagowali lub chcieli zareagować dyskretnie, ale w ramach promocji Pani Artystka narobiła szumu razem z zaprzyjaźnionym Pismakiem?
    Jak widać na podstawie ostatnich poczynań fotografów to jest świetna forma promocji

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

To nie jest bezprawne pozbawienie wolnisci, lecz obywatelskie zatrzymanie i kazdy ma do tego prawo.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jakby nie było ja jestem za wszelkimi działaniami obywatelskimi w takim zakresie.
    Może miną w końcu czasy, że jak Cię okradają albo biją na ulicy to trzeba krzyczeć "POŻAR" żeby się ktoś zainteresował, bo inaczej to każdy odwracał głowę i udawał, że nic nie widzi...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    A kto dał ochroniarzom prawo aby brać kogokolwiek na zaplecze? To się bodajże nazywa pozbawić kogoś wolności, a o tym decyduje jedynie sąd.
    Prawo to chyba dał tzw. ustawodawca. O pozbawieniu wolności decyduje sąd, ale tutaj to raczej mieliśmy przypadek ujęcia/zatrzymania. Gdyby było tak jak sugerujesz to np. widząc moment kradzieży nie moglibyśmy nic zrobić bez orzeczenia sądowego, a przecież można złodzieja złapać i przekazać "organom".
    A tak przy okazji czy ktoś może wiem co wykłada w Warszawskiej Szkole Fotografii Pani studentka "Filmówki"?
    Ostatnio edytowane przez jkl8 ; 26-11-2011 o 11:55

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marito Zobacz posta
    A ja uważam że pracownicy jak najbardziej dobrze się zachowali. Mieli podejrzenia, powiadomili policję i to oni są od wyjaśniania wątpliwości.
    Dzwonisz na policję jak widzisz, że kierowca w czasie jazdy rozmawia przez komórkę?

Moim zdaniem problemem jest to, ze do obsługi labu powinien być zatrudniany trochę bardzie obyty personel.

J.

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaceksw Zobacz posta
    Dzwonisz na policję jak widzisz, że kierowca w czasie jazdy rozmawia przez komórkę?

Moim zdaniem problemem jest to, ze do obsługi labu powinien być zatrudniany trochę bardzie obyty personel.

J.
    Mistrzu, jak Ty porównujesz skalę przestępstw pedofilii do rozmawiania przez komórkę w czasie jazdy to ja Ci tylko gratuluję dobrego samopoczucia.
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marito Zobacz posta
    A ja uważam że pracownicy jak najbardziej dobrze się zachowali. Mieli podejrzenia, powiadomili policję i to oni są od wyjaśniania wątpliwości. Zastanawialiście się co by było gdyby to faktycznie jakiś zbokol wywoływał zdjęcia nagich dzieci? Wtedy byście tu wszyscy jak jeden mąż wylewali łzy co za debile pracują w Saturnie że takich oczywistych dowodów nie zauważyli.
    Popieram w 100%. Abstrahując od tego czy pracownicy Saturna powinni oceniać artystyczność zdjęć, zobaczyli zdjęcia nagich dzieci, wezwali Policję, Pani udowodniła że ma zgodę rodziców i wszystko jest OK. Tak to właśnie powinno wyglądać.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    To nie jest bezprawne pozbawienie wolnisci, lecz obywatelskie zatrzymanie i kazdy ma do tego prawo.

Cytat Zamieszczone przez jkl8 Zobacz posta
    Prawo to chyba dał tzw. ustawodawca. O pozbawieniu wolności decyduje sąd, ale tutaj to raczej mieliśmy przypadek ujęcia/zatrzymania. Gdyby było tak jak sugerujesz to np. widząc moment kradzieży nie moglibyśmy nic zrobić bez orzeczenia sądowego, a przecież można złodzieja złapać i przekazać "organom".
    A tak przy okazji czy ktoś może wiem co wykłada w Warszawskiej Szkole Fotografii Pani studentka "Filmówki"?
    Tyle że tu nie było żadnego przestępstwa więc zatrzymanie było bezpodstawne i bezprawne...

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Wiesz zależy co i jak chciała osiągnąć. A uwierz mi przeciętny oglądający nie zauważy różnicy w odbitce z saturna a z profesjonalnego labu [...]
    Pełna zgoda tylko jest jedno "ale"; czy ty mając tego świadomość idziesz do marketu czy może w wielkiej staranności dbasz o każdy szczegół począwszy od kalibracji monitora na profil labu skończywszy?

Jak dodasz do tego fakt, że w tym przypadku miało to iść na wystawę to odpowiedź nasuwa się sama.

Wracając do pracowników sklepu to samego zachowania nie potępiam, aczkolwiek forma pozostawia wiele do życzenia.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Tyle że tu nie było żadnego przestępstwa więc zatrzymanie było bezpodstawne i bezprawne...
    Ale istnialo uzasadnione podejrzenie, ze doszlo.
    Rozumiem kolego, ze jestes prawnikiem z wyksztalcenia i z zawodu?

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów