Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Przygotowanie zdjęć do minilabu z wykorzystaniem pełnego gamutu Endury (Noritsu QSS)

Mieszany widok

olga123
    Guest

Domyślnie

o mam przykład..... był u nas klient który nie zajmował sie fotogafia zawodowo, miał zdjęcie dzieciaczka w kole takim pompowanym strasznie jaskrawo zielonym.... to było zanim Marek skombinowaał nowy program do robienia profili, zieleń wyszła.... strasznie zubożała co dawało efekt brudnej zieleni na odbitce.... nie pamietam czy było a Adobe czy srgb ale to był taki kolor gdzie wydruk na epsonie 11 pigmentowym nie dawał zadowalających efektów! frustrujące strasznie i nas i klienta, ale podejrzewam że na nowych profilach wyszłoby to już dużo lepiej, widzę dużą poprawę, zielenie wychodzą bardzoej soczyste a żółcie.... no nie widziałam takich na początku dla zobrazowania tych różnic jestem w stanie jedynie na miejcu pokazać jak wyglądało to na początku powstania labu a jak wygląda teraz..... niebo a ziemia

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olga123 Zobacz posta
    o mam przykład.....
    O rany! Mógłbym poprosić o potraktowanie interpunkcji mniej po macoszemu? Jakiś podział na zdania może? Ciężko w ogóle zrozumieć taki słowotok.

A problem z jaskrawą zielenią na 99% nie dotyczy profili ani starych ani nowych. Brudna zieleń to jeden z najbardziej typowych błędów przygotowania.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 24-11-2011 o 01:30
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów