Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 132

Wątek: Liczniki aparatów i żywotność migawek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CSI FOTO I VIDEO Zobacz posta
    Ad6. Podczas dłuższego filmowania poszczególne podzespoły aparatu rozgrzewają się co może wpływać na ich żywotność. Więcej informacji można uzyskać w instrukcji obsługi urządzenia.
    Czy jeśli mamy deklarowany przebieg 150 tys. to czas filmowania może wpłynąć na decyzję o wymianie migawki? Przykład padła migawka przy 140 tys. czas filmowania kilkanaście godzin. Serwis wymienia w takim wypadku w ramach gwarancji czy ma prawo odmówić?

Domyślnie

Wszelkich informacji odnośnie gwarantowanego przebiegu migawki można uzyskać np. na stronie http://www.learn.usa.canon.com/resou...e_papers.shtml
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dla sprzętu będącego po gwarancji w którym uszkodzeniu uległa migawka przed gwarantowanym przebiegiem producent na chwilę obecną nie wymaga przedkładania żadnych dokumentów.
    Posiadam aparat kupiony w Stanach Zjednoczonych.
    Producent (choć IMHO bardziej pasowałoby słowo "gwarant") nie chce dowodu zakupu, ale czy w związku z tym, że sprzęt nie podlega European Warranty (co Serwis z łątwością stwierdzi po nr seryjnym) również moja migawka zostanie wymieniona jeżeli zejdzie poniżej 100tys przebiegu ?
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Domyślnie

Bardzo proszę o udzielenie jednoznacznej odpowiedzi na pytanie: jeżeli migawka w 40D (po gwarancji) padnie zanim osiągnie 100000 klapnięć, to zostanie w serwisie wymieniona bezpłatnie?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Las3k Zobacz posta
    Ale trzeba jakieś papiery mieć, cokolwiek poza samą puszką?
    Jeżeli to ogólna gwarancja producenta to wystarczy sama puszka bez żadnych papierów. Serwis sobie sprawdzi przebieg i wszystko jasne . Tyczy się to jedynie aparatów z gwarancją przebiegów, dlatego Serwis powinien uściślić jakich dokladnie body. W ogólnych opisach na stronie producenta znalazłem jedynie info dotyczące serii 1 i 5 D, a co z pozostałlymi ?
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 20-11-2011 o 17:38
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glasseye Zobacz posta
    Bardzo proszę o udzielenie jednoznacznej odpowiedzi na pytanie: jeżeli migawka w 40D (po gwarancji) padnie zanim osiągnie 100000 klapnięć, to zostanie w serwisie wymieniona bezpłatnie?
    tak..
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Domyślnie

A ja mam pytanie trochę z "innej strony". Jeżeli wymienię migawkę (przyjmijmy w C40D) w serwisie Canon-a na nową, to czy ta nowa migawka założona przez autoryzowany serwis, ma gwarancję na kolejne 100 tys. cykli? Na allegro można spotkać informacje, że migawka wymieniona na nową, a na potwierdzeniu z serwisu widnieje zapis, że "gwarancja jest na 6 m-cy". Czy ktoś umie i może mi odpowiedzieć? Dziękuję.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    tak..
    Skąd taka informacja ? Z tego co znalazłem w necie to tylko dotyczy 50D.
    Cytat Zamieszczone przez RadOs41 Zobacz posta
    A ja mam pytanie trochę z "innej strony". Jeżeli wymienię migawkę (przyjmijmy w C40D) w serwisie Canon-a na nową, to czy ta nowa migawka założona przez autoryzowany serwis, ma gwarancję na kolejne 100 tys. cykli? Na allegro można spotkać informacje, że migawka wymieniona na nową, a na potwierdzeniu z serwisu widnieje zapis, że "gwarancja jest na 6 m-cy". Czy ktoś umie i może mi odpowiedzieć? Dziękuję.
    Jest dokładnie tak jak napisełes : 6 m-cy bez limitu przebiegu
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 21-11-2011 o 20:15 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Skąd taka informacja ? Z tego co znalazłem w necie to tylko dotyczy 50D.

Jest dokładnie tak jak napisełes : 6 m-cy bez limitu przebiegu
    Znaczy, że nie szukałeś tam gdzie powinieneś...
    Informacja stąd, że miałem 40-stke i się w temacie orientowałem.
    W swojej wymieniać poza gwarancją nie musiałem ale koleżanka skorzystała jak najbardziej.

Za to pytanie RadOs41 jest ciekawe.
    Jeżeli dobrze mi se wydaje to 6-mcy jest na usługę samej wymiany, ale nowa migawka ma kolejne 100tys. choć tutaj przydałaby się wypowiedź serwisu.
    P.S.
    Znalezione w 30sek:
    The lightweight, high-rigidity magnesium alloy exterior and the shutter, durable for over 100,000 operations with maximum speed of 1/8000 second, further ensure a high degree of reliability.
    źródło (to takie oczywiste):
    http://www.canon.com/camera-museum/c...page=2005-2009
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 21-11-2011 o 22:34 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Po wymianie migawki jej licznik jest zerowany. Na swoje naprawy odpłatne serwis udziela 6 miesięcy gwarancji.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Po wymianie migawki jej licznik jest zerowany. Na swoje naprawy odpłatne serwis udziela 6 miesięcy gwarancji.
    Czy gwarancja na nową migawkę wynosi tylko 6 miesięcy (tyle ile na usługę) czy też jest wyrażona w ilości cykli?
    EOS + Speedlite

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów