Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Albumy - wklejanie zdjęć

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Dobre odgięcie karty i zdjęcie się odkleja - szczególnie zdjęcia w dużym formacie.
    Klej ale poligraficzny - na bazie wikolu i jak się odklei to z połową karty
    Byle nie to gówno od Henzo. Co to jest za klej co po odklejeniu możesz usunąć i nie ma po nim śladu? Już po tym można wydedukować, że do niczego się nie nadaje
    A ile zdjęć samych odpadło klejonych tym klejem Henzo?
    Jak nie zrobiłeś badań to nie wygaduj głupot, w dodatku jako wady wymieniając zalety kleju. To, że nie zostawia śladu to ewidentna zaleta dla niezbyt zręcznych ludzi bo można sobie bezstresowo pobrudzić karty i je wytrzeć.
    Wg tego co piszesz to najlepiej posmarować kartę i zdjęcie butaprenem odczekać 2 minuty, po czym przyłożyć do siebie. Sklejone na AMEN.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    A ile zdjęć samych odpadło klejonych tym klejem Henzo?
    Jak nie zrobiłeś badań to nie wygaduj głupot, w dodatku jako wady wymieniając zalety kleju. To, że nie zostawia śladu to ewidentna zaleta dla niezbyt zręcznych ludzi bo można sobie bezstresowo pobrudzić karty i je wytrzeć.
    Wg tego co piszesz to najlepiej posmarować kartę i zdjęcie butaprenem odczekać 2 minuty, po czym przyłożyć do siebie. Sklejone na AMEN.
    Co masz na myśli przez badania?
    Przeprowadzić Ci laboratoryjne testy?
    Próbowałem używać tego kleju i póki nie wyschnie zdjęcia się pięknie same odklejają. Jak wyschnie to jest lepiej ale kilka energicznych ruchów kartą albo jedynie lekkie podważenie i zdjęcie odchodzi a klej możesz sobie zrolować z karty i nie ma śladu.
    Czymś zbliżonym przyczepia się np. próbki w magazynach czyli założenie jest takie żeby można to było łatwo rozdzielić.
    POŁĄCZENIA KLEJONE ZALICZAMY DO POŁĄCZEŃ TRWAŁYCH A NIE ROZŁĄCZNYCH.
    Para młoda może sobie potem zmienić ustawienie zdjęć jak jej się nie spodoba? No chyba nie w tym rzecz. A w mojej pokazówce klejonej na przylepce henzo też już coraz więcej zdjęć odchodzi...
    Klej na bazie wikolu też można usunąć jak się pobrudzi kartę. Lekko namoczona szmatka lub gąbka i póki nie wysechł da radę go zebrać.
    A jak ktoś nie umie wykleić żeby nie ubabrał pół strony klejem to lepiej żeby się w ogóle za to nie brał...
    A butapren akurat się nie nadaje do klejenia papieru.
    Ale klej sobie czym chcesz. Możesz nawet i na smarki - też da radę potem rozłączyć
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Jak komuś się bardzo nie chce robić takich albumów to może się odezwać do mnie

Ja używam Scotcha i nie wyobrażam sobie niczego innego.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Ja też używam Scotcha ale do izolowania przewodów elektrycznych :-D

olga123
    Guest

Domyślnie

ja z chęcia powyklejam powiedzmy że i tak w tym siedzę

Domyślnie

wykleiłam kilkaset albumów, przeszliśmy długą drogę poprzez taśmy samoprzylepne do wykładzin, różnego rodzaju kleje, przylepce i muszę stwierdzić, że najlepsze są tasmy Scotch i nie do zdarcia pistolet ATG. Teraz dostaliśmy od dwóch producentów klejów po chyba 20 różnych pojemników z próbkami i maż kombinuje i testuje. Obawiam się w najbliższym czasie jakiejś modyfikacji i ponownego przyzwyczajania do jakichś nowatorskich metod.

Domyślnie Odp: Albumy - wklejanie zdjęć

Cześć. Osobiście korzystam z Henzo klej + podklejki. Potwierdzam, po kleju zdjęcie pływa, a jeśli stronę przerzucamy na drugą a zdjęcie z poprzedniej strony jest blisko krawędzi to bardziej niż pewnym jest to, że zdjęcie już przyklejone popłynie/nie będzie przyklejone od tej strony (zazwyczaj zewnętrzna krawędź albumu), jeśli na tej stronie jest więcej niż jedno zdjęcie to prawdopodobieństwo poślizgu/odklejenia jest większe. Dlatego wybrałem wersje (dla niektórych) sado-maso i podklejam po lewej i prawej stronie (czyli tam gdzie album podczas przerzucania kart najbardziej "pracuje") przylepce Henzo, poza tym dodaje kleju (x). Wtedy mam pewność, że któreś ze zdjęć "nie popłynie" podczas "montażu" na kolejnej stronie. Mam też pewność, że klej będzie miał czas na zastygnięcie. Czemu nie korzystam tylko z przylepców? bo zdjęcia przyklejone nimi nie trzymają się całą powierzchnią, a to daje efekt nietrwałości. bynajmniej wizualny. No nie pasuje po prostu.

Bywalec Awatar chrisNI
    Miasto
    Newry

Domyślnie Odp: Albumy - wklejanie zdjęć

Narożniki (photo corners) duży wybòr , stosuję przezroczyste a do fotek postarzanych typ retro. Albumy wygládajá naprawde bardzo schludnie i bardzo elegancko. Sesje ślubne w albumie z papieru czerpanego z białymi narożnikami wygládajá imponujáco.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów