Toż przecież napisałem, że o ok 20%. Podobnie z jenem, euro, o franku nie wspominając. Nie trzymajmy się tak kurczowo chęci złapania adwersarza za słowo, zwłaszcza w okresie, gdy wahania walut dochodzą do kilku % dziennie bo nici z konkretnej dyskusji. Tym bardziej, kiedy wchodzą w grę dziwne komentarze o chęci zysku pazernych sprzedawców - nie każdy ma tylko talarki w oczach... Gdybym Cię nie znał to spuściłbym kurtynę milczenia na takie komentarze ale z Twoich ust taka puenta... no wiesz ...
Co do dylematu autora - mam jeszcze ze starych zapasów ów szkło za 4.2 tys (szkło z UE z oryg. kartą gwar. EWS a nie wydrukowana "swoja" karta gwarancyjna na szkła z USA), jak chcesz to zapraszam na PM.
Eot
Z góry sory za mały offtop.
Czytujemy forum? Szkła z USA z GW international SĄ NAPRAWIANE NA ŻYTNIEJ W RAMACH GWARANCJI:
http://www.canon-board.info/showpost...2&postcount=15
![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
uwielbiam być zmuszonym do powrotu do zakończonej dyskusji bo ktoś nie doczytał ze zrozumieniem o czym piszę...
Jeśli sklepy (a jest takich masa na allegro) daje swoją gwarancję zamiast oryginalnego ews (czy to european czy international z usa) to chyba ma ku temu jakiś ważny powód. Nie wydaje mi się, żeby kupował szkła z dystr. europejskiej z oryginalną kartą EWS, po czym wyrzucał ją do śmietnika i drukował swoją, nie dającą kupującemu możliwości wysłania sprzętu samodzielnie na żytnią, do autoryzowanego serwisu Canona w PL. Dzięki brakowi oryg. gwarancji odsyłamy sprzęt nie do serwisu a do sprzedawcy nie mając wpływu na to, gdzie będzie naprawiony - może u Józka w warsztacie, może też na żytniej za pieniądze sprzedawcy
Wskazuję jedynie różnicę, skąd mogą się brać różnice w cenach - lepiej pytać o oryginalne karty EWS bo jak wiemy z doświadczenia nawet najbardziej zaufanego, najpewniejszego sklepu może za tydzień równie dobrze nie być...
EOT
Argumenty o wahaniach cen walut przyjmuje. Moj komentarz o pazernosci sprzedawcow byl uogolnieniem nie skierowanym do Ciebie - z powodu braku danych nie moglbym tak napisac, bo po ostatniej prosbie o podanie cen nie otrzymalem ich od CiebieNatomiast inny sprzedawca wycial mi taki numer - na jego stronie internetowej zlozylem zamowienie i dostalem potwierdzenie przyjecia zamowienia, a po dwoch dniach napisano mi ze anuluja mi to zamowienie bo nowy pracownik sie pomylil i wystawil bledna cene, a nowa jest o 450pln wyzsza od poprzedniej
Takze prosze bez urazy.
To ja tez poprosze na PM wykaz "starych zapasow" :-)