Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: "Fotoreporter" do portalu miejskiego. Pytanie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Wiesz życie ma ograniczona długość więc jak chcesz zwlekać ze wszystkim to proszę bardzo A żeby to ładnie uzmysłowić matematycznie proszę... 480 to liczba wypłat w ciągu Twojego życia zawodowego licząc że zaczynasz w wieku 25 lat, a kończysz w wieku 65.
    Hmmm.....Ale jak za te pierwsze parę wypłat kupić to na co inny wydał 480 wypłat?
    Matematycznie...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Hmmm.....Ale jak za te pierwsze parę wypłat kupić to na co inny wydał 480 wypłat?
    Matematycznie...
    Uwzględniając podatek czy nie ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Sprecyzujmy:
    - nazywajmy wolontariatem działanie na rzecz podmiotów niekomercyjnych, np. zdjęcie dla znajomej (także drużyny piłkarskiej), koleżanki, jakiegoś stowarzyszenia
    - nie nazywajmy wolontariatem działalności na rzecz podmiotów ze sfery komercyjnej, które chcą docelowo zarabiać a swojej działalności!

O tym czy zdjęcia są dobre, nie decyduje obiekt fotografowany! Można zrobić świetne zdjęcia piłkarskie drużyny podwórkowej! I jak najbardziej zrobić to charytatywnie!

Ale fotografowanie meczu, gdzie wszyscy, od piłkarzy, poprzez obsługę stadionu, relacjonujące to media, zarabiają kasę ale fotograf robi to za darmo - to nie jest wolontariat! To coś innego...

Coś już napisał
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vter Zobacz posta
    Sprecyzujmy:
    - nazywajmy wolontariatem działanie na rzecz podmiotów niekomercyjnych, np. zdjęcie dla znajomej (także drużyny piłkarskiej), koleżanki, jakiegoś stowarzyszenia
    - nie nazywajmy wolontariatem działalności na rzecz podmiotów ze sfery komercyjnej, które chcą docelowo zarabiać a swojej działalności!

O tym czy zdjęcia są dobre, nie decyduje obiekt fotografowany! Można zrobić świetne zdjęcia piłkarskie drużyny podwórkowej! I jak najbardziej zrobić to charytatywnie!

Ale fotografowanie meczu, gdzie wszyscy, od piłkarzy, poprzez obsługę stadionu, relacjonujące to media, zarabiają kasę ale fotograf robi to za darmo - to nie jest wolontariat! To coś innego...
    Tu się w pełni zgadzam. Ja też raz robiłem foty na meczu kosza, w zastępstwie kolegi który to robi zwykle ale miał w tym czasie zabieg kolana. I mimo że moje fotki nie były na poziomie zawodowców, i że robiłem je pierwszy raz nikt (ani PLK, ani drużyna z którą kolega jest związany) nie pomyślała by mi nie zapłacić. Zdjęcia nie były wybitne, ale są w galerii i były wykorzystane w wiadomościach sportowych, i kasa się należy.
    http://plk.pl/pl/8,zdjecia/562,Kotwi...-Koszalin.html
    To są te zdjęcia żadna rewelacja,(ani się na sporcie nie znam, ani interesuję, to był pierwszy mecz koszykówki jaki w życiu obejrzałem) ale mimo wszystko nie pracujmy za darmo.
    Magia zdjęć

Uprawnienia umieszczania postów