Myślę, że Vegas jest jednym z bardziej zoptymalizowanych narzędzi do edycji video i jeżeli na nim montaż sprawiał ci opory w kontekście sprzętowym komputera, to na innych, bardziej niszowych, prostrzych opcjami programach będzie raczej gorzej.
Myślę, że Vegas jest jednym z bardziej zoptymalizowanych narzędzi do edycji video i jeżeli na nim montaż sprawiał ci opory w kontekście sprzętowym komputera, to na innych, bardziej niszowych, prostrzych opcjami programach będzie raczej gorzej.
„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Henri Cartier-Bresson
Sony Vegas Movie Studio HD 11 kosztuje niecałe 200zł... Trochę droższa jest wersja Platinum. Nie musisz od razu kupować Vegas Pro!
Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 30-10-2011 o 19:12
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Irudis Tonalizer. Kiedyś zakupiłem w tej firmie Rawshootera premium z profilami Color Engine - dobry konwerter rawów, ale firma sprzedała się Adobe, zostawiając swoich klientów na lodzie. Sprzedali swoją technologię Rawshootera i na 5 lat mieli zniknąć z branży programów graficznych. 5 lat właśnie minęło i Pixmantec zmienia się w Irudis, ciekawe, czy znowu zrobią powtórkę - http://www.irudis.com/Products/TonalizerVFX.aspx
20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029
Jakiego kompa polecacie do pracy z Sony Vegas Movie Studio HD 11 ? Nie chodzi mi o pro, tylko domowe zastosowanie.
Bo i tak muszę zmienić archaiczny sprzęt, na którym samo przetworzenie rawa do jpg zajmuję kupę czasu![]()
Takiego, na ile cię stać.
Ja mam i5-760, gf460gtx, 4gb ram, 2x1tb spięte w raid0 i chodzi wzorowo.
polecam programik Ulead Video Studio. Rzeźbie nim filmy od kilku lat przede wszystkim w formacie DV (z kamerek). Teraz trochę HD z Nikona D5100 się bawiłem. Programik mega stabilny, po polsku, tani i ma wszystkie opcje co trzeba.
=============
www.fotolux4.blogspot.com/
co to są maski?
=============
www.fotolux4.blogspot.com/