Strona 13 z 26 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 258

Wątek: Apple iPhone 4S

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No nic, póki co kupiłem... SGSII
    No widzisz, tak mnie sprzedawca w sklepie zmanipulował
    o żesz, Cichy, ale Cię zmanipulowali! :wink:

(swoją drogą trzebaby zrobić jakis zlocik/plenerek - najlepiej w ciepłym pubie)

a na temat powiem tak: pół roku walczyłem z Androidem na SE. było ciężko. ładowanie, zawieszanie. po pół roku smartfon wywaliłem, wróciłem do poprzedniego zwykłego telefonu z guziczkami (!) - naduszę guzik i rozmawiam - normalnie jestem w szoku - w Androidzie (czy innym aplu) to jest nie do pomyślenia.

ale oczywiście powrót do smartfona jest nieunikniony, dlatego mam bardzo podobny problem: czy wybrać znowu prawie darmowego SGS II lub R lub SCL, czy dorzucić do iPhone? eee, chyba zostanę przy C902

Całą doba zabawy i bateria padła, równo 24h.
    Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    To raczej nieźle.
    nieźle?? OMG!

najbardziej denerwujące w Androidzie były dwie rzeczy:

1. co chwilę ładowanie, które oznaczało szarpanie się z chorym wtykiem micro-USB i piszczącą ładowarką. (tu iPhone wygrywa - odkładasz na podstawkę i już)

2. ciągłe krasze systemu - max czas pracy: 280h, w porywach do 350h - i to takie zwiechy, że żaden reset czy restart nie pomagał - po prostu klapka-bateryjka-policzyć do 10-znów bateryjka-klapka.

powiedzcie mi, czy już jest trochę lepiej z Androidem?? :-|
    pozdro.,
    m.

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

obecnie jak sie nie grzebie to sie z androidem nic nie dzieje
    wiele konfiguracji i romow juz przerabialem w moim telefonie i najlepsza wg mnie to oryginalny rom + jakis dobry kernel. wszystko dziala jak nalezy, nic sie nie wiesza.
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

To może ja...

Jeśli chodzi o ładowanie, to na szczęście port już powoli zostaje ujednolicony i tak, jest to właśnie ten typ USB. A moja ładowarka nie piszczy ;-)

Jeśli chodzi o system - mam od końca grudnia SGSa. Początkowo z softem 2.1 i tutaj czasami potrafił na parę sekund złapać zawiechę. Ale sam z siebie to może się zresetował dwa razy. Nie więcej.
    Nie umiałem wgrać nowego systemu (coś z KIESem nie tak), więc oddałem do serwisu. Od prawie 2 miesięcy cieszę się z 2.2.1 i nie dość, ze chodzi baaardzo płynnie, to od tego czasu jak telefon włączyłem tak chodzi o tej chwili. Ładuję kiedy jest potrzeba i nie narzekam.

Oczywiście, iOS jest bardziej dopracowany, bo i mniej urządzeń obsługuje i producent jeden. ALE iP4 jest nieporównywalnie droższy, nawet od SGS II.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skoku Zobacz posta
    obecnie jak sie nie grzebie to sie z androidem nic nie dzieje
    wiele konfiguracji i romow juz przerabialem w moim telefonie i najlepsza wg mnie to oryginalny rom + jakis dobry kernel. wszystko dziala jak nalezy, nic sie nie wiesza.
    no ale właśnie nic poważniej nie grzebałem - żadnego flaszowania czy zmian romu czy kernela - telefon jest od działania, nie od zabawy - dlatego miałem tylko to, co było, plus kilka aplikacji z Android Market (za niektóre nawet zapłaciłem) - i wszystko poszło do kosza - to był Android 2.1 OIDP.

dlatego pytam użytkowników SGS i iPhone: jak długo Wam stabilnie działają telefony?
    (nie pytam o baterię i ładowanie - tylko jak często sam się robi albo trzeba zrobić reset?)
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

SGS2 - ani razu od czerwca. Wgrywałem po drodze raz aktualizację całego stockowego romu przez Odina i dwa razy kernela z rootem (raz dla oryginalnej instalacji, drugi raz po aktualizacji).

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    dlatego pytam użytkowników SGS i iPhone: jak długo Wam stabilnie działają telefony?
    SGS jedynka - jak się dorwie do telefonu mój dwuletni monster, to daje radę zamulić lub nawet powiesić telefon ("wychodzi" z aplikacji przyciskiem Home).
    Działające równocześnie dwie wersje Angry Birds, Cut the rope, nawigacja i cała masa aplikacji to standard...

Normalnie prawie się nie zdarza, tj. najczęstszą przyczyną kiedy miewam problemy jest Sygic + nagrzanie telefonu przez szybę samochodu.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony

Domyślnie

SGSII - tryb samego gsm , bez danych pakietowych, wyświetlacz 4.5h, rozmów ok 20 minut, ok 10 sms, ok godziny Angry Birds na kibelku . W ten sposób wytrzymał na wakacjach 6 dni.
    Na codzień, wyświetlacz ok 2h, rozmów ok 30 min dziennie, kilka sms, trochę netu, tapatalk, przeglądarka, aktualizacje, kilka minut Naviexperta, 45min dziennie PowerAmp z muzyką na treningu. Przy takimi użytkowaniu codziennym - trzyma 2-3 dni.
    Wszystko otwiera się w takim tempie, że są to dla mnie wartości niemierzalne, nic się nie zawiesza, nic się nie resetuje. Soft 2.3.5 najnowszy oficjalny.
    Na chwilę obecną mogę śmiało stwierdzić, że dla mnie to tel idealny po doświadczeniach z paroma innymi.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    A moja ładowarka nie piszczy ;-)
    ona piszczy gdy telefon jest odpięty - przez co trzeba ją za każdym razem wyciągać z gniazdka.

na razie głosy dość optymistyczne, ale.... trochę ich mało.

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Oczywiście, iOS jest bardziej dopracowany, bo i mniej urządzeń obsługuje i producent jeden.
    dlatego - jeżeli już Android - to teraz tylko od szajsunga, bo ten jest najbliżej gugli. jak pisałem, Android na SE to IMHO była porażka.

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    W ten sposób wytrzymał na wakacjach 6 dni. (...)
    Przy takimi użytkowaniu codziennym - trzyma 2-3 dni.
    mówimy o baterii czy resetach?
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta

(nie pytam o baterię i ładowanie - tylko jak często sam się robi albo trzeba zrobić reset?)
    Nokia C7 na Symbianie Anna - stabilność dramatyczna. Co chwila jakaś zawiecha itp itd. Na temat Samsunga sie nie wypowiadam, dopiero 2 dni, ale 0 zawieszki.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

Domyślnie

Raz na miesiąc restartuje 3GS, ale nie widzę różnicy w działaniu. Na iOS5 po restarcie szybciej wyczerpuje się bateria, potem jakby się stabilizuje, więc go nie restartuje w ogóle

Strona 13 z 26 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów