Pokaż wyniki od 1 do 10 z 837

Wątek: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canon_Board Zobacz posta
    Przedstawiamy oficjalną informację prasową prosto od Canona:
    Gratuluję refleksu.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Właściciel forum Awatar fomag
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Gratuluję refleksu.
    Przekażemy gratulacje do Canon Polska, który powyższą treść przesłał do nas dzisiaj. Należy się cieszyć, że dostaliśmy to bez obecności wczoraj na prezentacji.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez duperel Zobacz posta
    ikonka WB na górny LCD. Rozwiązanie prosto z 50D i 5DmkII.
    Być może chcieli zunifikować LCD. Dzięki temu będą mogli górne LCD wykorzystać w innych modelach.

2. Zabrakło oznaczeń lupy na przyciskach normalnie służących do powiększania zdjęcia. Czyżby Canon zdecydował się na rozwiązanie rodem z Nikonów? Wciskanie lupy i kręcenie kółkiem?
    Wątpię aby zmienili sterowanie tak bardzo. Za to te lupki wycierały się dość szybko, pewnie dlatego z nich zrezygnowali.

3. Gdzie się podział przycisk dostępu do Picture Styles? W sumie można się domyślać, że skoro jest dedykowany przycisk do Live View to w Picture Styles można wchodzić przyciskiem SET, jak za czasów 30D
    4. Nie wiem co to za przycisk obok tylnego LCD. Nie poznaję tej ikonki. Ktoś podpowie?
    Ten z literka Q wyświetla nowe Quick Menu wprowadzone w 7D. Tam można zmienić sporo ustawień, między innymi Picture Styles.

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos7d/page8.asp

5. Wcześniej nie zauważyłem że główny wyświetlacz ma inne proporcje boków niż w mkIV. Może w końcu zdjęcie będzie wyświetlane bez czarnego paska na górze.
    Pewnie tak. 60D juz tak ma.
    Cytat Zamieszczone przez dpreview
    Because of the 3:2 screen, the full-screen modes now take up the whole screen with the information displayed as a white text overlay, rather than in a black status line at the top.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fomag Zobacz posta
    Przekażemy gratulacje do Canon Polska, który powyższą treść przesłał do nas dzisiaj. Należy się cieszyć, że dostaliśmy to bez obecności wczoraj na prezentacji.
    No, to naprawdę jesteśmy pod wrażeniem. Biorąc pod uwagę wcześniejszy refleks CPL w zakresie wiedzy o nowościach, to widać sporą zmianę. Może im piłkarzyki z pomieszczenia usunęli, bo do niedawna to był główny element wystroju tego działu..
    Jarek

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fomag Zobacz posta
    Bardzo dziękuję.
    Równiez bardzo się cieszę, że społeczność użytkowników aparatów Canon dostąpiła od Canon Polska tak wielkiego wyróżnienia i została w miejscu jej spotkań poinformowana o premierze, o której cały świat zewnętrzny trąbi od 2 dni.
    Jestem wyjątkowo wzruszony i równie mocno "pozytywnie" zaskoczony, jak po wizycie na pustym stoisku Canon Polska, na targach w Łodzi, w zeszłym roku.
    Prosze równiez przekazać, że w dowodzie wdzięczności, gotów jestem zasponsorować działowi marketingu CP 50 rolek ręczników papierowych.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 19-10-2011 o 19:00
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r3b Zobacz posta
    Moim zdaniem genialna puszka i gdybym miał prawie 7000$ wolnej kasy to bym sobie kupił...
    witaj w klubie.

2. Zabrakło oznaczeń lupy na przyciskach normalnie służących do powiększania zdjęcia. Czyżby Canon zdecydował się na rozwiązanie rodem z Nikonów? Wciskanie lupy i kręcenie kółkiem?
    oznaczeń lupy faktycznie nie ma, ale standardowe (gwiazdka i punkty) są, tylko od góry. i mam nadzieję, że żadnych zmian w obsłudze lupy nie będzie, a to co najwyżej zmiana ikon albo zdjęcia przedprodukcyjnej puszki, na której po prostu zapomnieli o tych ikonach.

4. Nie wiem co to za przycisk obok tylnego LCD. Nie poznaję tej ikonki. Ktoś podpowie?
    to przycisk Q od quick settings (Q Menu) - jak w 1100D

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    gotów jestem zasponsorować działowi marketingu CP 50 rolek ręczników papierowych.

jaki gest!
    Ostatnio edytowane przez mxw ; 19-10-2011 o 19:34
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta

jaki gest!
    No co!? Zaszaleli tak, że aż czuję się w osobistym obowiązku dać coś cenniejszego. A niech chłopaki mają czym wycierać dłonie i spodnie.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów