"zakres czułości rozszerzalny do ISO 204.800 " no i będzie trzeba uważać aby robiąc w środku nocy zdjęcie czarnego kota na hałdzie węgla nie zrobić przepaleń![]()
"zakres czułości rozszerzalny do ISO 204.800 " no i będzie trzeba uważać aby robiąc w środku nocy zdjęcie czarnego kota na hałdzie węgla nie zrobić przepaleń![]()
Z ciekawych rzeczy to jeszcze zrobili pierwszą kurtynę migawki w postaci elektronicznej. Działa w trybach silent i LV eliminuje drgania przy otwieraniu migawki. Może się okazać bardzo użytecznym ficzerem. Cała migawka jest z włókien węglowych - dzięki temu jest cichsza i powoduje mniej drgań.
Jeśli chodzi o sensor to twierdzą, że poprawa czułości na wyższych iso jest mniej więcej o 2 EV albo lepiej. Jest to też powiązane z nowym procesorem digic V - co jest dla nas o tyle ważne, że pewnie w nowych puszkach będzie taki właśnie procek i to nawet w tych najniższych.
Usprawnili też system czyszczenia matrycy; inny sposób trzepaniai nowe powłoki na szybie filtra.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Uber-killer. Kupię na pewno...tylko nie wiem kiedy
Martwią mnie jedynie dwie rzeczy:
- czy czegoś nie spartolą, jak w Mark III
- jak duży bufor toto będzie miało - nie wygląda to jakoś cudownie, na filmiku jpegi zatykają aparat po jakichś 4 sekundach. Żeby nie było, że to reporterski aparat, który robi pełną prędkość w RAWach przez caaaaałą sekundę :E
Aparaty, obiektywy, lampy.
Nie wiem tego na pewno ale prawdopodobnie osłabili w nim filtr AA. Mora jest częściowo usuwana przez procek. Może to spowodować, że te 18 MPx będzie miało szczegół jak dużo mocniej upakowane matryce. Nabiera wtedy sensu kwestia, że pucha może się sprawdzić w studio lepiej niż np. Ds3.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Podobno microadjustacja autofocusa jest oddzielnie dla szerokiego i wąskiego kąta:
Mikroregulacja AF Menu AF
+/- 20 kroków (ustawienia szerokokątne i telefoto dla obiektywów zmiennoogniskowych)
To raczej dotyczy usuwania AA w filmach, szczególnie w 720. Ciekawe dlaczego tylko 600d ma crop video. To przydatna rzecz i jest to jedyny tryb video bez pomijania linii. Myślałem, że nowa jedynka będzie miała cropa video. Dla mnie to jedyna jej wada.
Mnie się wydaje, że 1d pozostanie dalej w produkcji, jako tańszy reporterski korpus, natomiast pojawi się jeszcze 1ds-matko-bosko-ale-drogo-X.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
Gdzieś już czytałem, że X nie pomija linii tylko wzorem GH2 z dwóch pikseli robi jeden. Wideo wymiatacz czyli. Jeśli ten korpus nie ma odpowiednika ETC w Panasach, to jest to yyyy bynajmniej dziwne (mega wada) ponieważ gdzie jak gdzie, ale na stadionie podczas meczu takie coś to (po GH2) reporterski must have. Z drugiej strony być może tym ficzerem Canon pozycjonuje puszki, chcesz ETC kup klik-klaka "w Trójce".
http://www.luminous-landscape.com/re...revealed.shtml
the silence is deafening