Cytat Zamieszczone przez Diwad Zobacz posta
Co polecacie do 300zl do 550d z gripem, 70-200 f/4 is, 18-55, w przyslosxi jakies 2 inne. Musi miec uchwyt na statyw, dobrze by bylo gdyby mial pokrowiec przeciwdeszczowy i miejsce na lapka 15".

Myslalem nad naneu k3l, ale ktos na forum mowil ze wycofali go ze wzgledu na jakas wade produkcyjna. Podoba mi sie jego wyglad, nie jest zbyt odstajacy, niezbyt tornistrowy

Z gory dzieki za doradztwo.
Jakoś nie zauważyłem, żeby zniknął ze sprzedaży:
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/naneu-pro-k3l.html

Po cichu zamieniony został model. Starszy miał odpinany stelaż z pasem biodrowym i był wykonany z gorszych materiałów. Ja kupowałem go chwilę po zmianie.

Polecam zobaczyć w sklepie, bo nie każdemu taki plecak przypasuje - mały nie jest (ale dla mnie mógłby być większy i nie wiem, czy nie zrobiłem źle kupując go zamiast k4l).

Nosi się go genialnie (teraz chodzę z nim na co dzień) i to nawet ze sporym obciążeniem. W komorze foto ja mieszczę: 40D + Sigmę 17-70 OS + Taira 300/4,5 (sporawe) + Mira 35/2,0 + ładowarkę + drobiazgi i jeszcze jest miejsce. Komorę musiałem tylko przebudować (da się na dziesiątki sposobów), bo > 20 cm Tair wchodzi tylko poziomo w poprzek.

Kupiłem go głównie ze względu na dużą górną kieszeń i nie żałuję. Spokojnie starcza na 3 dniowy wyjazd ze sprzętem foto (ze statywem), a na upartego tydzień też da radę (bez namiotu i kuchenki turystycznej, bo tu to k5 się przyda).

Tak czy inaczej mogę śmiało polecić. Mam od 1/2 roku i nie wykazuje jakichkolwiek oznak zużycia (przetarć itp.) :cool: