Pokaż wyniki od 1 do 10 z 135

Wątek: Yongnuo YN-565

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

Dziś przyszło mi płacić za paczkę typu "gift". Niestety celnicy są cwansi niż nam się wydaje. Dostałem kilka dni temu list od nich i opisali mi co znaleźli, od kogo to idzie, itp. zażyczyli sobie wysłać kopię maila od paypala z płatnością. Naliczyli co musieli i tyle a na paczce napis GIFT i wartość 8 dol heh, no more!
    5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raado Zobacz posta
    Dziś przyszło mi płacić za paczkę typu "gift". Niestety celnicy są cwansi niż nam się wydaje. Dostałem kilka dni temu list od nich i opisali mi co znaleźli, od kogo to idzie, itp. zażyczyli sobie wysłać kopię maila od paypala z płatnością. Naliczyli co musieli i tyle a na paczce napis GIFT i wartość 8 dol heh, no more!
    A jaką kwotę miałeś na paypalu - jeżeli tak do 120euro, bo z VATem nie może być więcej niż 150Euro, to bym reklamował jako zakup towaru o niewielkiej wartości.

Od listopada 2009 można z powodzeniem kupować towary do 150 euro Z VAT nie tylko od chińczyków.
    Rozporządzenie Rady (WE) nr 1186/2009 z dnia 16 listopada 2009 r. ustanawiające wspólnotowy system zwolnień celnych.
    Zobacz art. 23
    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...023:01:PL:HTML

Uprawnienia umieszczania postów