Dzięki Panowie za opinię - o to mi właśnie chodziło. Najprostsze i skuteczne rozwiązanie to jest to czego mi potrzeba. Biorę oryginał E1 i już![]()
Dzięki Panowie za opinię - o to mi właśnie chodziło. Najprostsze i skuteczne rozwiązanie to jest to czego mi potrzeba. Biorę oryginał E1 i już![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Polecam. E1 to stare sprawdzone rozwiązanie. Ja używam od około półtora roku i jestem bardzo zadowolony.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
No i wreszcie przetestowałem przez 2 tyg. hand strap E1. Jest naprawdę fajny i dokładnie taki jak być powinien. W dodatku udało mi się znależć za 75zł a nie za 100-110zł jak w niektórych sklepach stacjonarnych. Zastanawiam się czy można gdzies dokupić luzem taki uchwyt ze śrubą, tak żeby dało się go równiez montować po zdjęciu gripa na aparat w miejsce statywowe. Może ktoś już ten temat przerabiał ?
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Czy jest jakiś sposób żeby zamontować pasek nadgarstkowy i pasek na szyję jednocześnie? Dzięki za odpowiedź
Pasek o konstrukcji takiej jak ten:
http://www.foto-tip.pl/sklep/pasek_n...p_i-p-548.html
można podpiąć równocześnie z tradycyjnym paskiem, tyle że aparat będzie wisiał na szyi uchwytem w dół.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Co racja to racja
I jeszcze jedna sprawa. Znasz/cie może jakiś dobrej jakości zamiennik oryginalnego e1 (nie mylić z e2). Spotkałem się z modelami z firmy JJC i PHOTTIX, jednak nigdzie nie znalazłem opinie na ich temat.
Nie ma problemu z jednoczesnym podpięciem oryginalnego czy też innego paska na szyję i handstrapa,tak aby wisiał w pozycji normalnej.Handstrap Canona ma uchwyt pozwalający na takie połączenie.[blaszka ze szczelinami].Używam od lat.
Można wpiąć się paskiem szyjnym bez tej blaszki,za pętlę paska handstrapa również.
No po co szukać zamiennika?Eksperymenty ze sprzętem wartości xxxxx dla ilu zł?