Ludzie kupcie sobie Asusa 1215n (jakieś 1500 zł) + jakaś stacja dokująca + jakiś lepszy monitor i można szaleća tak btw. teraz po wgraniu nowego biosa do powyższego netbook-a można mieć 8gb ramu
![]()
Ludzie kupcie sobie Asusa 1215n (jakieś 1500 zł) + jakaś stacja dokująca + jakiś lepszy monitor i można szaleća tak btw. teraz po wgraniu nowego biosa do powyższego netbook-a można mieć 8gb ramu
![]()
30D | 17-50/2.8 | 50/1.8 | Sunpak 42PX | 2x YH460m2
Używał ktoś takie coś: http://allegro.pl/dell-xps-1647-i5-4...836484774.html
Jak ta matryca RGB Led świeci, warto się pokusić
Czy przy 16'' to 1920x1080 nie będzie zbyt upierdliwe?
pozdr
Dopiero przy takiej rozdzielczości uzyskasz na laptopie obraz nadający się z grubsza do pracy ze zdjęciami.
Polecam obejrzeć np. Sony Vaio F22S1E/B z matowym ekranem 16.4" i z rozdzielczością 1920 x 1080. Obraz jest niemal doskonały (oczywiście jak na laptop), kontrast (1007:1) i jasność średnia (285.9 cd/m2) bardzo OK. Dodatkowo ten lapek ma matrycę Sony Premium, co jeszcze poprawia wygląd obrazu. Niestety cena jest dosyć zaporowa.
Jeszcze jedno: wybrany przez Ciebie lapek ma matrycę błyszczącą, co trochę przekłamuje kolory; dla naszych zastosowań lepszy jest ekran matowy.
Pozdrówka
Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 26-09-2011 o 15:03
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Zależy do jakich programów. Jeśli można dostosować wielkość interfejsu użytkownika do swoich potrzeb to nie ma problemu. Niestety nie każdy program to umożliwia i wtedy praca może być bardzo upierdliwa, ja wtedy często uruchamiam program lupa z powiększeniem 2x :-)
Sam mam HP 20,3" Chciałem pozbyć się z domu stacjonarnego PC i dodatkowo zatrzymać większy obszar roboczy.
Wszystko pięknie dopóki nie muszę z nim gdzieś pójść - waży 7 kg.
Na szczęście zdarza mi się to kilka razy w roku.
Gdybym teraz miał wybierać - kupiłbym 15" + dobry monitor.
obrabiam na lapie Sony , 17 cali , 16:10 , 1920 x 1200 , 2 lampy - nie za mało , widać itd