Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 94

Wątek: Mam 15 tyś zł. Na co przeznaczyć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pwicher Zobacz posta
    kawo, dlaczego uważasz, że to prowokacja? mam własne preferencje ale chciałem zasięgnąć porady Waszej ale jak widać bardzo często fora zamieniają się w lożę szyderców.
    nie lożę szyderców a raczej ignorantów - bo jak nazwać osoby, które średnio co tydzień zakładają podobny wątek?

Jest mega wątek sprzęt do ślubów, który każdy kto dostaje dotację i nie wie co z nią zrobić powinien przeczytać i wyciągnąć wnioski - myślenie nie boli. Jak się czytać nie chce, to sorry, nie ma złotego środka, jeden woli stałki i stare piątki, inny 7d i zoomy.

Loża szyderców, dobre...

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Ja tutaj nie mogę zgodzić się z przedmówcą. na początku też miałem takie rozterki - kupic star 5d czy moze nowe 7d i jakiegos zooma typu tamron. Oczywiście jak miałem zapytać kogoś z forum to dostawałem epilepsji - wiedziałem ze zaraz zostanę zjechany, zaraz ktoś mi napisze człowieku nie wiesz czego chcesz io takie tam. Może poprostu człowiekowi trzeba wytłumaczyć aby zobaczył w czym jest sens i logika. Ja na poczatku kupiłem nowe 7d i 17-40, po kilku jednak zabawach próbach(bo to najlepsza praktyka) doszedłem do wniosku ze to jest lipa i poszedłem w stałki. najpier 85 1.8 a pozniej nieostra 50 1.4( jakos daje radę)/ To co jednak stało się ostatnio to całkowity zwrót akcji kupiłem 5d mark II i tu zaczęła się nowa era w mojej fotografii. Szkła które na cropie były fajne prz FF dostały skrzydeł a 7d leży w torbie i sam nie wiem po co ją trzymam chyba dla falcona. Chłopie chcesz acząć bawić się w fotografie(nie jest to łatwy kawałek chleba) nie słuchaj innych tylko poszukaj kolegi forumowicza idź i pobaw się 5d choćby starą - zobaczysz co to znaczy. Wiem wiem pomyślisz za stara zjechana 5d mam tyle dać co za nowego 7d ale powiem ci warto kupic stare 5d - no chyba ze bedziesz robił sport to wtedy zaczyna się inna polityka. Ja polecam z czystym sercem i po podobnych dewagacjach co ty - tylko i wyłącznie FF to inny świat. Pozdrawiam

Domyślnie

Wow. Rzeczywiście Amerykę odkryłeś. Potwierdziłeś tylko swoją wypowiedzią to, co wcześniej napisałem.

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghrond Zobacz posta
    Wow. Rzeczywiście Amerykę odkryłeś. Potwierdziłeś tylko swoją wypowiedzią to, co wcześniej napisałem.
    Ale to nie chodzi o to ze Amerykę odkryłem tylko przez takich ignorantów jak ty zniechecasz ludzi do rozwijania się - myślałem, że po to jest to forum. Nie chcesz nic doradzic to po co wogóle sie wypowiadasz - idź otwórz sobie browara i pooglądaj Taniec z Gwiazdami.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No ale oczywiście, dla dzieci neostrady trzeba pisać po raz tysięczny to samo, więc proszę: idealny zestaw do ślubu na start -> 2x5d, 28/1.8, 50/1.4, 85/1.8.
    Idealny zestaw to 5D i 35L :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Idealny zestaw to 5D i 35L :-)
    tak, ale raczej nie na start

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dlaczego? Z wtórnego rynku to jest jakieś 8 tysięcy - połowa kwoty jaką dysponuje pytający.

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

A cóż wobec Ciebie jest najlepsze na start - wiem wiem link do postów o sprzecie potrzebnym do ślubów.

Domyślnie

o super, wątki znikają

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Posprzątałem kłótnie nie wnoszące nic do wątku.Prosze o merytoryczne wypowiedzi.

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów