Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Mam 15 tyś zł. Na co przeznaczyć?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Mam 15 tyś zł. Na co przeznaczyć?

Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii, jako profesjonalistów, w dziedzinie sprzętu na temat takiego zadania. Mam 15 tyś zł brutto na sprzęt, z którego chciałbym korzystać podczas wykonywania zdjęć na weselach, ślubach, uroczystościach. Chciałbym poznać Wasze opinie i propozycje jaki sprzęt powinienem zakupić. Dodam, że chciałbym posiadać również 2 x lampy błyskowe + statywy + parasolki + wyzwalacze radiowe. Ja myślałem o takim zestawie:
    C 5D
    C 40D
    2 x grip
    S 70-300 2,8
    C 17-40 4,0
    2 x lampa
    wyzwalacze, statywy, parasolki i inne potrzebne akcesoria

Co Wy na to?

Bywalec Awatar Las3k
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja bym raczej inwestował w stałki.
    C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

15 000 złotych brutto, nie poszaleje z tymi stałkami...

A 5D to 5D czy 5D2?

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

5D+24-70 2.8L + 100 2.0 + fisz + 2x580exII + 2gie 5D :P

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Szkoda kasy na gripy. Dwa korpusy, dwa szkła jakie dadzą Ci ekwiwalent 35 i 85 na pełnej klatce oraz lampa systemowa to wszystko czego potrzeba.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Szkoda kasy na gripy. Dwa korpusy, dwa szkła jakie dadzą Ci ekwiwalent 35 i 85 na pełnej klatce oraz lampa systemowa to wszystko czego potrzeba.
    Zgadza się. Na dzień dobry zapomnij o statywach, wyzwalaczach, parasolkach. Dwa body, przynajmniej jedno pełnoklatkowe by posiadało użyteczne wysokie ISO, dwie jasne stałki, lampa i tyle. Na inne bajery przyjdzie czas później kiedy zobaczysz jak Ci ta fotografia ślubna idzie.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pwicher Zobacz posta
    Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii, jako profesjonalistów, w dziedzinie sprzętu na temat takiego zadania. Mam 15 tyś zł brutto na sprzęt, z którego chciałbym korzystać podczas wykonywania zdjęć na weselach, ślubach, uroczystościach. Chciałbym poznać Wasze opinie i propozycje jaki sprzęt powinienem zakupić. Dodam, że chciałbym posiadać również 2 x lampy błyskowe + statywy + parasolki + wyzwalacze radiowe. Ja myślałem o takim zestawie:
    C 5D
    C 40D
    2 x grip
    S 70-300 2,8
    C 17-40 4,0
    2 x lampa
    wyzwalacze, statywy, parasolki i inne potrzebne akcesoria

Co Wy na to?
    myśle, że to raczej jakaś prowokacja... nie wierzę, że ktoś kto chce zająć się na poważnie foceniem nie wie jak sprzęt kupić, nie ma własnych preferencji... a jak nie wie to najpierw niech je pozna, a odpowiedź sama przyjdzie. sorrki, ale nie mogłem, staram się naprawdę nie być złośliwy.
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    myśle, że to raczej jakaś prowokacja... nie wierzę, że ktoś kto chce zająć się na poważnie foceniem nie wie jak sprzęt kupić, nie ma własnych preferencji... a jak nie wie to najpierw niech je pozna, a odpowiedź sama przyjdzie. sorrki, ale nie mogłem, staram się naprawdę nie być złośliwy.
    Każdy kiedyś zaczynał, a ta lista sprzętu to co niby jest, jak nie preferencje
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

kawo, dlaczego uważasz, że to prowokacja? mam własne preferencje ale chciałem zasięgnąć porady Waszej ale jak widać bardzo często fora zamieniają się w lożę szyderców.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pwicher Zobacz posta
    kawo, dlaczego uważasz, że to prowokacja? mam własne preferencje ale chciałem zasięgnąć porady Waszej ale jak widać bardzo często fora zamieniają się w lożę szyderców.
    nie lożę szyderców a raczej ignorantów - bo jak nazwać osoby, które średnio co tydzień zakładają podobny wątek?

Jest mega wątek sprzęt do ślubów, który każdy kto dostaje dotację i nie wie co z nią zrobić powinien przeczytać i wyciągnąć wnioski - myślenie nie boli. Jak się czytać nie chce, to sorry, nie ma złotego środka, jeden woli stałki i stare piątki, inny 7d i zoomy.

Loża szyderców, dobre...

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów