Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 129

Wątek: [sprocket73] fotki z wycieczek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

13-scie krystalicznie czysta woda jak nie w pl .. 14-stka zdjęcie jak by z samolotu robione pozazdrościć takich widoczków.
    Canon EOS 6D | C 50mm 1.4 | S 70-200 2.8 | to na początek ...

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Przedstawiam kilka fotek z Południowej Chorwacji, gdzie spędzilismy tegoroczny urlop.

16.

17.

18.

Pobyt był urozmaicony, morze, miasta i oczywiście góry.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 16-09-2011 o 22:15
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Bardzo fajnie opisane zdjęcia. Uwielbiam Chorwację..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Przepraszam, że tak Ci napiszę, w kontekście posiadanego przez Ciebie sprzętu, ale Twój reportaż jest najdokładniejszym dowodem na to, że nie model aparatu czy obiektywu czyni fotografa. Bo wykazałeś, że nie trzeba mieć "L" w podpisie żeby zdrobić Luxury zdjęcia :-) Gratulacje.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Przepraszam, że tak Ci napiszę, w kontekście posiadanego przez Ciebie sprzętu, ale Twój reportaż jest najdokładniejszym dowodem na to, że nie model aparatu czy obiektywu czyni fotografa. Bo wykazałeś, że nie trzeba mieć "L" w podpisie żeby zdrobić Luxury zdjęcia :-) Gratulacje.
    Sprzęt to jeszcze nic, Sprocket robi w jpgach!

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Dzięki za przemiłe słowa, ale trzeba być realistą. Z moimi zdjęciami jest jak z muzyką disco polo. Ogólnie się podobają zwykłym ludziom, którzy sami zdjęć nie robią. Natomiast kompletnie nie zyskują uznania wśród osób które same dużo potrafią, np. na plphoto. Tam moje zdjęcia są odrzucane jako zaniżające poziom lub ostro krytykowane (np. zdjęcie nr 5, 17), inne jak 14, 16, 18 kompletnie ignorowane. Tutejsi uznani autorzy z działu "krajobraz/podróże" też jakby omijalli moją galerię szerokim łukiem.
    Ale że zdjęcia robię głównie dla siebie, to nie marudzę. Kiedy porównuję fotki obecne i sprzed 5-ciu lat, wydaje mi się, że powoli rozwijam się w dobrym kierunku
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Bo Plfoto to jedno wielkie towarzystwo wzajemnej adoracji
    Najważniejsze, żeby Tobie się podobały

Domyślnie

Po obejzeniu Twoich zdjęc ...aż chce się ruszyć z domu.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Dzięki za przemiłe słowa, ale trzeba być realistą. Z moimi zdjęciami jest jak z muzyką disco polo. Ogólnie się podobają zwykłym ludziom, którzy sami zdjęć nie robią. Natomiast kompletnie nie zyskują uznania wśród osób które same dużo potrafią, np. na plphoto. Tam moje zdjęcia są odrzucane jako zaniżające poziom lub ostro krytykowane (np. zdjęcie nr 5, 17), inne jak 14, 16, 18 kompletnie ignorowane. Tutejsi uznani autorzy z działu "krajobraz/podróże" też jakby omijalli moją galerię szerokim łukiem.
    Ale że zdjęcia robię głównie dla siebie, to nie marudzę. Kiedy porównuję fotki obecne i sprzed 5-ciu lat, wydaje mi się, że powoli rozwijam się w dobrym kierunku
    Oj, bo żeś sobie wybrał co takiego wyjątkowego jest w 5 i 17 oprócz małej GO? Nie są złe, kolory fajnie się na nich komponują ale tak poza tym centralny kadr, mała GO i to wszystko.
    Mi nadal podoba się 2 jest tam jakaś dynamika a teraz 18. 18 fajna abstrakcja i linie dachów ładnie się układają po skosach i przecinają.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Bardzo fajnie opisane zdjęcia. Uwielbiam Chorwację..
    Zgadzam się całkowicie z jednym jak i z drugim zdaniem.

Sprocket robi w jpgach!
    Sorry, ale z tego powodu jest sens robić jakąś tanią sensację

Najważniejsze, żeby Tobie się podobały
    Właśnie to jest najważniejsze - a towarzystwami wzajemnej adoracji nie należy się przejmować. Robienie fotek (jak i ich późniejsze przeglądanie) ma przynosić satysfakcję

Po obejzeniu Twoich zdjęc ...aż chce się ruszyć z domu.
    Zgadza się - tym bardziej w te śródziemnomorskie klimaty. Ap ropo tej strefy klimatycznej to rzeczywiście w niej aż chce się robić zdjęcia - światło i przejrzystość powietrza jest super (nawet jak robi się je tylko 17-85: https://picasaweb.google.com/1146363...TYNSKAESKAPADA)

18 fajna abstrakcja i linie dachów ładnie się układają po skosach i przecinają.
    Akurat na ten element architektury fotografujący nie ma wpływu
    Z drugiej strony patrząc na dachy starówki Dubrownika zdajmy sobie sprawę z tego, że podczas wojny w latach 90-tych większość z nich została doszczętnie zrujnowana (http://www.youtube.com/watch?v=YmBvEnfQICk) - te odbudowane są w jasnym kolorze dachówki. Ciemnych (nie zniszczonych) zauważyłem w całości tylko 2 -3.

sprocket73
    wracając do picasy i reasumując to album jest super
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 17-09-2011 o 23:03
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów