Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nowe rf 603 mają przeniesienie ttl dla lampy która jest" na aparacie", więc możesz sobie normalnie pracować w TTl, poza kontrą Ewentualnie, chyba można podpiąć nadajnik za pomocą kabla do gniazdka Pc w lampie, która będzie na aparacie

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Nowe rf 603 mają przeniesienie ttl dla lampy która jest" na aparacie", więc możesz sobie normalnie pracować w TTl, poza kontrą Ewentualnie, chyba można podpiąć nadajnik za pomocą kabla do gniazdka Pc w lampie, która będzie na aparacie
    Pojawiła się jakaś nowa wersja ? Bo ta którą mam nie przenosi ze stopki na lampę TTL'a na aparacie.

Pozdrawiam...
    Ostatnio edytowane przez 4kwiatek ; 13-09-2011 o 20:07

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Hi...

Pojawiła się jakaś nowa wersja ? Bo ta którą mam nie przenosi ze stopki na lampę TTL'a na aparacie.

Pozdrawiam...
    http://forum.optyczne.pl/printview.p...44dc18ddaa457b
    "Do tego metalowa stopka, ze stykami mającymi umożliwiać przenoszenie danych TTL do lampy zamocowanej na urządzeniu w stopce aparatu (więcej na ten temat poniżej)."
    Osobiście nie mam tych nadajników, ale tutaj pisze wyraźnie że lampa która jest wpięta w nadajnik pracuje w TTL

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    http://forum.optyczne.pl/printview.p...44dc18ddaa457b
    "Do tego metalowa stopka, ze stykami mającymi umożliwiać przenoszenie danych TTL do lampy zamocowanej na urządzeniu w stopce aparatu (więcej na ten temat poniżej)."
    Osobiście nie mam tych nadajników, ale tutaj pisze wyraźnie że lampa która jest wpięta w nadajnik pracuje w TTL
    Pozwolę sobie zacytować ze wskazanej przez Ciebie recenzji...

Ostatnia rzecz którą sprawdziłem, to wyzwalanie lampy przez odbiornik w sankach aparatu. Niestety spotkał mnie tu zawód - zarówno EX580 II jak i nissin di622 ustawione w tryb eTTL odpalały za każdym razem z pełną mocą.

Zwracam też uwagę że na zdjęciach widać że od strony lampy brakuje jednego pinu. Co ciekawe - na stronie producenta jest zdjęcie gdzie ten brakujący pin jest .

Mam RF-603 - do lampy nie przenosi TTLa - nie pozwala też na wzbudzenie wspomagania AF. Działa za to budzenie lamp z uśpienia. Jako ciekawostkę zauważę tylko że w LV nie działa sterowanie lampami innymi niż ETTL . Spotkał mnie ostatnio z tego powodu straszny zawód .

Pozdrawiam...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4kwiatek Zobacz posta
    Pozwolę sobie zacytować ze wskazanej przez Ciebie recenzji...

Ostatnia rzecz którą sprawdziłem, to wyzwalanie lampy przez odbiornik w sankach aparatu. Niestety spotkał mnie tu zawód - zarówno EX580 II jak i nissin di622 ustawione w tryb eTTL odpalały za każdym razem z pełną mocą.

Zwracam też uwagę że na zdjęciach widać że od strony lampy brakuje jednego pinu. Co ciekawe - na stronie producenta jest zdjęcie gdzie ten brakujący pin jest .

Mam RF-603 - do lampy nie przenosi TTLa - nie pozwala też na wzbudzenie wspomagania AF. Działa za to budzenie lamp z uśpienia. Jako ciekawostkę zauważę tylko że w LV nie działa sterowanie lampami innymi niż ETTL . Spotkał mnie ostatnio z tego powodu straszny zawód .

Pozdrawiam...
    Przyznaje, że testu nie doczytałem do końca, szukałem tylko tej informacji którą zacytowałem bo byłem pewien z czytanych opisów na aukcjach, że przenosi Chciałem kupić ten wyzwalacz żeby świecić na sali weselnej no ale jak widzę sobie nie poświecę. Dzięki:-P

Domyślnie

Mam pytanie do posiadaczy Pixel King. Czy ta funkcja "Wsparcie podświetlania autofokusa" oznacza, że nadajnik ma wspomaganie autofokusa podobne jak w lampach? Planuje przeskoczyć z transmitera ST-E2 na radiowe wyzwalacze, ale jednocześnie nie chciałbym stracić wspomagania autofokusa.
    D3

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała/Ustroń

Domyślnie

Tak nadajnik zamontowany w sankach na aparacie dysponuje białą diodą która oświetla wybrany punkt AF. Nie wiem czy każdy bo robię na centralnym i tam patrząc przez wizjer widzę białą wiązkę na fotografowanym obiekcie.

50D, EF-S 15-85 IS, 70-200 F4 L IS, Kenko 1,4x MC DG, Σ 20/1,8, EF 35/1,4 L, EF 85/1,8, Metz 58 AF-2, Metz 50 AF-1, pixel king 1+2

Uprawnienia umieszczania postów