Strona 15 z 175 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smelbo Zobacz posta
    Czy produkują jeszcze Phottix Strato? Na stronie ebay'a nie ma czegoś takiego Chciałbym mieć za jednym zamachem wyzwalacz lampy i pilota do aparatu. Może jest coś takiego pod inną nazwą?
    Jeszcze są - tyle że ja bym uważał z ich kupowaniem bo częstotliwość na jakiej pracują to 315MHz - więc nie są na rynki Europejskie. Brak jest tej częstotliwości w rozporządzeniu MT w sprawie urządzęń radiowych bez pozwolenia (DZ.U. Nr 138, poz. 972 z 2007r.). Teoretycznie używanie takich urządzęń wymaga pozwolenia radiowego, a jego się nie dostanie bo ten zakres przeznaczony jest do celów rządowych wg. tablicy przeznaczeń częstotliwości (rozporządzenie RM z dnia 29.06.2005 r. z późn. zm.). ;-)

Phottixy Tetra są na 433 MHz czyli na Europę.
    Mozna je tanio teraz kupić od Chinczyka za 130zł 1+3 zestaw.

Mam pytanie czy one działają ze starymi lampami 550EX - bo na ebayu brak info o współpracy z 550EX w opisie - nie wiem czy to zaniedbanie? Na allegro natomiast przy tych samych Tetrach PT-04II - jest 550EX już wymieniona.

I czym są lepsze (bo droższe) Phottix Strato od Tetra - chodzi tylko o zasięg???

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Zakupiłem tetry i jestem srednio zadowolony, trzeba meda opracować znaczy sie antene wew. 433mhz wlutować... hmm Bo wystarczy ze ktos zasloni lampe i juz jest lipa fakt ze z 20metrow ale...

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Zakupiłem tetry i jestem srednio zadowolony, trzeba meda opracować znaczy sie antene wew. 433mhz wlutować... hmm Bo wystarczy ze ktos zasloni lampe i juz jest lipa fakt ze z 20metrow ale...
    Ale do tych 20m dzial poprawnie - czy tez nie za bardzo? Chodzi mi o te krotkie odleglosci. Zamiast podczerwieni gdzie parasolka mi czesto zaslania odbiornik w lampi.

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Nie wiem dlaczego ludzie narzekają na Tetry... Może ja mam jakieś super wykonane egzemplarze.. Zero problemów.

Szwayko - na krótkich odległościach do 10 metrów mam 100% odpaleń - zero problemów. Kup, warto!
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Dzieki o to mi chodzilo.

olahd
    Guest

Domyślnie

Witam pięknie! Czytam Wasze wypowiedzi od roku - może dłużej a teraz mam potrzebę dopytania się Was jako specjalistów. Znalazłam coś takiego na ebay-u: http://cgi.ebay.pl/Pocket-Wizard-MIN...d=p3286.c0.m14

Jak to się ma do PW Plus II? Lepsze, gorsze czy to zupełnie coś innego?

Oto opis z aukcji:
    "NEW PocketWizard MiniTT1 Radio Transmitter for Canon TTL Flashes and Digital SLR Cameras

# MSRP $199.00

# Full ETTL II /iTTL Autoflash and Ratio flash and exposure tracking

# FP/High speed flash synch up to 1/800th sec.

# Autoflash sequences up to 8 frames per second

# Triggers flash or cameras

# Works with all Pocket Wizard 32 channels and zones "

No i czy faktycznie będzie działać z czasami krótszymi niż 1/200 - napisali, że 1/800 (?!)
    Dla ułatwienia dodam, że potrzebuję wyzwalać bezprzewodowo błysk w plenerze a posiadam 430ex i 40d.

Pełne uzależnienie

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Widzę że na allegro najpopularniejsze są pt-04 bądź tetra. Któtą byście polecili do starego metza 45-CL4.

olahd
    Guest

Domyślnie

Dzięki! Choć angielskiego nie znam dobrze... Z tego co zrozumiałam potrzebne są co najmniej 2 urządzenia PW MINI TT1 i PW FLEXTT5 ale osiągnąć z nimi można wiele - pan pokazywał migawkę 1/8000 ! Czy to rozwiązanie ma jakieś wady? Czy ktoś porównywał te urządzenia z PW PLUS II?

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olahd Zobacz posta
    Dzięki! Choć angielskiego nie znam dobrze... Z tego co zrozumiałam potrzebne są co najmniej 2 urządzenia PW MINI TT1 i PW FLEXTT5 ale osiągnąć z nimi można wiele - pan pokazywał migawkę 1/8000 ! Czy to rozwiązanie ma jakieś wady? Czy ktoś porównywał te urządzenia z PW PLUS II?

tu masz kolego wszystko o co pytasz:

http://canon-board.info/showthread.php?t=44030

pozdrowencje
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 15 z 175 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów