-
Canon Cashback 2013 !!!
Co Panowie powiecie na tę propozycję: Canon Cashback
Najwyższy zwrot jaki można uzyskać to 1230 złotych :)
Produkty w promocji:
1.1. aparaty fotograficzne EOS 700D (w dowolnej konfiguracji),
1.2. aparaty fotograficzne EOS 60D (w dowolnej konfiguracji),
1.3. aparaty fotograficzne EOS 7D (w dowolnej konfiguracji),
1.4. obiektywy EF 16-35 mm f/2.8L II USM,
1.5. obiektywy EF 24-70 mm f/2.8L II USM,
1.6. obiektywy EF 17-40 mm f/4L USM,
1.7. obiektywy EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM,
1.8. obiektywy EF-S 10-22 f/3.5-4.5 USM,
1.9. obiektywy EF 40 mm f/2.8 STM,
1.10. obiektywy EF 8-15 mm f/4L Fisheye USM,
1.11. obiektywy EF-S 18-200 mm f/3.5-5.6 IS,
1.12. obiektywy EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM,
1.13. obiektywy EF 100 mm f/2.8L Macro IS USM,
1.14. obiektywy EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM,
1.15. obiektywy EF-S 60 mm f/2.8 Macro USM,
1.16. lampy błyskowe Speedlite 600EX-RT,
1.17. lampy błyskowe Speedlite 430EX II.
-
Odp: Canon Cashback 2013 !!!
To tylko zwiastuje nagłe i nie małe podwyżki w sklepach...:(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
To tylko zwiastuje nagłe i nie małe podwyżki w sklepach...:(
Tak samo można powiedzieć, że obrazuje jak bardzo ceny na sprzęt canona są sztucznie zawyżone. Co do tego cashbacka to jak zwykle się wzruszyłem, a ocierając ukratkiem łzę wzruszenia różne dziwne rzeczy przychodzą do głowy.
-
Proponuję spojrzeć jaki cashback wynika z informacji na stronie a jaki z regulaminu jeśli chodzi o lampy.
-
Domyślam się, że nie jesteście zainteresowani żadnym z promocyjnych produktów (podobnie jak ja) i stąd ten brak zachwytu :)
Wielu ludzi pewnie ucieszy. A delikatnie wkurzy tych którzy kupią sprzęt ze względu na promocje a nie załapią się na zwrot :D
-
Przerabiałem już kilka cashback'ów rożnych firm i uważam że jest to najgorsza z możliwych akcja promocyjna dla Firmy. Wychodzi przy tym więcej niesmaków niż pożytku. W pierwszej kolejności wyjdzie którzy sprzedawcy sprzętu foto są tak naprawdę uczciwi. Niestety większość podniesie ceny o kwotę bardzo zbliżoną jaka teoretycznie należy się przy zwrocie. Warto obserwować teraz sprzedawców i wyciągać wnioski na przyszłość. Kolejna sprawa że po akcji promocyjnej ceny już tak łatwo nie spadają. Dalej kwestia wypłaty pieniędzy. Przeważnie przelewy realizowane są z zagranicznych banków i pewna część klientów określonych banków otrzyma zwrot niższy nawet o około 90zł. Kwota ta stanowić będzie opłatę za przelew zagraniczny. Przerabiałem ten temat osobiście i nawet w przypadku dobrych chęci producenta czy dystrybutora to niesmak pozostał, ponieważ wszyscy nieuczciwi pośrednicy musieli na tym zarobić. Sprzedawca bez oporu pierwszy podniesie cenę, wychodząc z założenia że przecież klient i tak dostanie zwrot.
-
Oficjalny komunikat Canon Polska:
Firma Canon przygotowała promocję, dzięki której można uzyskać częściowy zwrot pieniędzy za zakupiony sprzęt – nawet do 1230 złotych. Obejmuje ona wybrane produkty systemu EOS nabyte w okresie od 29 kwietnia do 30 czerwca 2013r.
W ramach promocji, każdy kto zdecyduje się na zakup wybranego produktu i dokona prawidłowego zgłoszenia na stronie Canon Cashback ma szansę otrzymać częściowy zwrot pieniędzy. Promocja obejmuje produkty marki Canon, które zostały wprowadzone do obrotu w Rzeczypospolitej Polskiej przez Canon Polska lub autoryzowanych dystrybutorów Canon Polska.
Promocją objęte są następujące produkty:
• EOS 7D – zwrot 410 zł
• EOS 60D – zwrot 330 zł
• EOS 700D – zwrot 205 zł
• EF 16-35mm f/2,8L II USM – zwrot 820 zł
• EF 24-70mm f/2,8L II USM – zwrot 1230 zł
• EF 70-200mm f/2,8L IS II USM – zwrot 1230 zł
• EF-S 10-22mm f/3,5-4,5 USM – zwrot 410 zł
• EF-S 17-55mm f/2,8 IS USM – zwrot 410 zł
• EF 17-40mm f/4 L USM – zwrot 410 zł
• EF-S 18-200mm f/3,5-5,6 IS – zwrot 290 zł
• EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM – zwrot 290 zł
• EF 40mm f/2,8 STM – zwrot 205 zł
• EF 8-15mm f/4 L USM Fisheye – zwrot 820 zł
• EF100mm f/2,8 L Macro IS USM – zwrot 410 zł
• EF-S60mm f/2,8 Macro USM – zwrot 290 zł
• Speedlite 600EX-RT – zwrot 410 zł
• Speedlite 430EX II – zwrot 205 zł
Szczegółowe informacje oraz regulamin dostępne są na stronie: www.canoncashback.pl
-
A ktoś, kto się załapał ostatnio mógby coś napisać jak przebiegło Cashabck 2012?
A propos obaw szambonur-a to z regulaminu promocji wynika, że oranizatorem jest podmiot polski i to on wypłaca kasę, więc IMHO żadnych potrąceń "manupulacyjnych" być nie może - jedynie kwestia podatku, ale to obciąża uczestnika promocji.
Sam się ostro zastanawiam, nad C 17-55/2.8 ;)
-
Pkt 6, §4 "Organizator ma prawo wcześniejszego zakończenia przyjmowania zgłoszeń w przypadku wyczerpania puli premii pieniężnych w Promocji."
Nie wiadomo ile wynosi ta pula, więc gdy jeszcze pod koniec czerwca, w czasie trwania promocji, kupię sobie 16-35 i ciesząc się jak głupi do sera będę liczył na cashback, nagle, na drugi dzień spotka mnie przykrość, bo zgodnie z regulaminem Canon poda informację, że właśnie pula się wyczerpała. :)
Czy to czasem nie nadaje się do zaskarżenia z tytułu stosowania klauzul niedozwolonych ?
-
kurna... jak patrze na te ceny, to to jak w morde strzelil jest przeliczone z Eurasow. ale na niderlandzkiej stronie Canona ani sladu takiego cashbacku. nawet Niemcy nie maja.
prawda, ze np. EF-S 60 nawet po cashbacku jest w PL drozszy niz w NL (o DE to nawet nie wspominam), ale mimo wszystko... ja tez chce zwrot kasy ;)
PS. z innej beczki: 700D jeszcze sie w sklepach nie pojawil, a juz jest obnizka... wow! way to go, Canon! nie ma jak przyznac od wejscia, ze sie uzytkownikow dyma bez mydla... :(
-
Ja myślę że nawet gdyby dopłacali do sprzętu to by i tak było marudzenie - że czemu tak mało ;).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ja myślę że nawet gdyby dopłacali do sprzętu to by i tak było marudzenie - że czemu tak mało ;).
No póki co to jakoś tak dziwnie brak zadowolenia z tej promocji :D
-
No to ceny podskoczą :) trzeba się wstrzymać z zakupami.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
VomitroN
Nie wiadomo ile wynosi ta pula, ...
Wiadomo ;)
http://www.canoncashback.pl/static/C...content_scroll
5.3
Duuużo puszek, szkieł nieproporcjonalnie mało...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
domelek
No póki co to jakoś tak dziwnie brak zadowolenia z tej promocji :D
Brak zadowolenia? Chłopaki, nawet nie wiecie, jak mnie rozwaliliście tym newsem!!! Akurat dziś rano, w pełnej nieświadomości, złożyłem zamówienie na 24-70 :mrgreen: A teraz patrzę i będzie 1230zł zwrotu!!! :shock:
Dobrze, że wczoraj zamówić nie zdążyłem! :)
-
Kupiłem kiedyś 40D w takiej promocji i nie zauważyłem podwyżek cen, nikt nie potrącił za przelew, kwota zwrotu zgadzała się z ogłoszoną w promocji. Niektórzy chyba będą marudzić nawet wtedy, gdy im ktoś ozłoci. Jakie to polskie :(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Selena
Ooo! Dzięki, patrzyłem na to i widziałem cały czas ceny, a nie ilość :)
A z 40/2.8 to swoją drogą lekka przesada. Przy jego cenie powinno być chyba 1000.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tomdz
Brak zadowolenia? Chłopaki, nawet nie wiecie, jak mnie rozwaliliście tym newsem!!! Akurat dziś rano, w pełnej nieświadomości, złożyłem zamówienie na 24-70 :mrgreen: A teraz patrzę i będzie 1230zł zwrotu!!! :shock:
No to jesteś pierwszym zadowolonym :)
Obyś tylko załapał się jeszcze do pierwszej 50 szczęśliwców :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
A ktoś, kto się załapał ostatnio mógby coś napisać jak przebiegło Cashabck 2012?
Od jakiegoś czasu przymierzałem się do 70-200 f4 IS, więc cenę obserwowałem i nie było podwyżek, cena nadal jest taka sama. Zwrot kasy był taki jak w regulaminie, bez potrąceń i podatków, który organizator wziął na siebie. Jetem zadowolony więc może teraz też się skuszę bo mam jeden na oku i cenę obserwuję dłuży czas więc jak drgnie to napiszę.
Zgodnie z tutejszym zwyczajem marudzą Ci co nie kupili, nie używają, nie korzystali i nie mają zamiaru skorzystać a narzekać lubią :evil:
Od tej premii trzeba odliczyć podatek :shock: wysłać oryginał kodu kreskowego, w poprzedniej edycji wystarczyło zdjęcie, ech więcej zachodu.
-
Korzystałem dwa razy z Cash Back i żadnych problemów czy obcinek kasy nie było. Warto chyba przyjąć, że zwrot jest wartością dodaną a nie motywacją do zakupu sprzętu. Kupujesz bo tanio czy dlatego, że potrzebujesz?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tomdz
Upewnij się, czy sprzęt ze sklepu gdzie kupujesz obiektyw jest honorowany w tym cashback'u :mrgreen:
-
Pokusiłem się na takie małe zestawienie. Pierwsza i dziesiąta pozycja według ceneo. Odrzucam oferty promowane. Wyznacza to przedział cenowy w jakim teraz można rozsądnie kupić dany obiektyw. Wrócę do tego za miesiąc i porównam. Obym się mylił, ale jakoś nie wierzę w uczciwość pewnej grupy sprzedawców. Nie wnikam w konkretnych handlowców, tylko to co pokaże się w pierwszej dziesiątce na ceneo...
1.4. obiektywy EF 16-35 mm f/2.8L II USM, 5200 - 5379
1.5. obiektywy EF 24-70 mm f/2.8L II USM, 7790 - 8397
1.6. obiektywy EF 17-40 mm f/4L USM, 2780 - 2859
1.7. obiektywy EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM, 3599 - 3679
1.8. obiektywy EF-S 10-22 f/3.5-4.5 USM, 2850 - 2988
1.9. obiektywy EF 40 mm f/2.8 STM, 789 - 820
1.10. obiektywy EF 8-15 mm f/4L Fisheye USM, 5200 - 5439
1.11. obiektywy EF-S 18-200 mm f/3.5-5.6 IS, 1725 - 1799
1.12. obiektywy EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM, 8299 - 8441
1.13. obiektywy EF 100 mm f/2.8L Macro IS USM, 3250 - 3310
1.14. obiektywy EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM, 1695 - 1748
1.15. obiektywy EF-S 60 mm f/2.8 Macro USM, 1699 - 1759
-
Sprzedawcy są różni i to się nie tyczy tylko sprzętu foto, ale nie licząć tych mało nazwijmy to "rozsądnych i myślących długofalowo", podwyższanie teraz cen to wg mnie strzał w kolano, bo przecież to nie oni dkładają tą kasę, tylko Canon, a im sprzdaż może tylko wzrosnąć, przy zachowaniu dotychczasowych cen.
Ja na razie w KRK obserwuję dwa sklepy i ceny nie skoczyły.
-
W jednym krakowskim, który obserwuję, podniesiono cenę na 24-70 f/2.8L. Dzisiaj: 8699-zł.
-
Napisz konkretnie w którym. Będzie wiadomo którego sklepu unikać.
-
Nie chcę im robić antyreklamy, bo jako jeden z nielicznych w Krakowie mają dobrze zaopatrzony sklep stacjonarny i ogólnie ceny mają rynkowe. Sklep przy ulicy musi mieć marżę, która pozwoli im zarobić na koszty. I zazwyczaj jest tak, że klienci potrafią to zaakceptować, pod warunkiem, że cena znacząco nie odbiega średniej internetowej.
Nie trzeba być wielkim znawcą marketingu żeby wiedzieć, że każda akcja promocyjna, jeżeli ma być skuteczna musi dostarczyć potencjalnym nabywcom impulsu do zakupu. W tym przypadku ktoś decyzyjny skutecznie zgasił ten impuls: podniósł cenę po rozpoczęciu promocji i wychodzi z założenia, że w obecnych czasach większość tego nie zauważy.
-
No to sobie poużywam :(, czego robić nie lubię :(, więc będzie delikatnie - same fakty :)
Odwiedziłem dwa sklepy oba na „F” na Karmelickiej i Studenckiej w Krakowie w celu nabycia C 17-55/2.8.
Sklep na „F” na Karmelickiej – mają szkło, ceny nawet nie podnieśli, ale szkło z dystrybucji niemieckiej...
Sklep na „F” na Studenckiej, szkło rano kosztowało 3699 zł, teraz kosztuje 3899 zł, powiedzieli, że mogą sprzedać za 3800... niby różnica nie duża, ale „niesmak” pozostaje.
Tak więc, zmieniam zdanie i dopisuję się do sceptycyzmu szambonura ;)
Radzę jednocześnie wszelkim zapaleńcom sprawdzić dokładnie przed zakupem z jakiej dystrybucji jest dany sprzęt, by potem nie było żalu, dla przypomnienia § 2 ust. 3 Regulaminu akcji promocyjnej „CashBack”:
"Organizator informuje, że Promocja obejmuje produkty marki Canon, które zostały wprowadzone do obrotu w Rzeczypospolitej Polskiej przez Canon Polska lub autoryzowanych dystrybutorów Canon Polska."
-
A fotojoker ??? Czy w tym sklepie obowiązuje promocja?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Robert Dy
Nie chcę im robić antyreklamy, ....
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
...
Odwiedziłem dwa sklepy oba na „F” na Karmelickiej i Studenckiej w Krakowie w celu nabycia C 17-55/2.8.
Sklep na „F” na Karmelickiej – mają szkło, ceny nawet nie podnieśli, ale szkło z dystrybucji niemieckiej...
Sklep na „F” na Studenckiej, szkło rano kosztowało 3699 zł, teraz kosztuje 3899 zł, powiedzieli, że mogą sprzedać za 3800... niby różnica nie duża, ale „niesmak” pozostaje.
..."[/I]
Pisać śmiało co to za sklepy, nieuczciwe praktyki powinny być piętnowane publicznie... Proszę tylko robić to rzetelnie, najlepiej podać jaka była zaobserwowana cena przed promocją a jaka jest aktualnie po sztucznym zawyżeniu...
-
Pisać pisać bo tak czy tak ja kupuję 70-200 i fajnie by było gdyby promocja w FJ obowiązywała.
-
Nie wiem dlaczego nie podajecie nazw sklepow? Zakladam ze nie sciemniacie, wiec napisanie prawdy nie jest oczernianiem tylko przedstawieniem faktow.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Nie wiem dlaczego nie podajecie nazw sklepow? Zakladam ze nie sciemniacie, wiec napisanie prawdy nie jest oczernianiem tylko przedstawieniem faktow.
Dokładnie tak. Nie mamy żadnego interesu żeby chować pod dywan tego typu praktyki :).
-
Wystarczy popatrzeć w archiwum google, weźmy pod lupę dobry sklep w Krk fotoplus.
Aktualnie - FOTO > Obiektywy > Obiektywy do lustrzanek
18 Kwi 2013 - http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=pl
Dziś :
Canon EF 8-15mm - 5449 zł
Canon EF-S 10-22mm - 3149 zł
Canon EF 17-40mm - 2949 zł
Canon EF 16-35mm f/2,8L II - 5899 zł - różnica w cenie 650zł, cashback 820zł = 170zł taniej
Canon EF 24-70 mm f/2,8L II - 8699 zł
Canon EF 70-200mm f/2,8L IS II - 8998 zł
18 Kwi 2013 :
Canon EF 8-15mm - 5349 zł
Canon EF-S 10-22mm - 2999 zł
Canon EF 17-40mm - 2815 zł
Canon EF 16-35mm f/2,8L II - 5249 zł
Canon EF 24-70 mm f/2,8L II - 8499 zł
Canon EF 70-200mm f/2,8L IS II - 8398 zł
To nie wszystkie droższe szkła, tak tylko do przedstawienia efektów promocji.
-
Ja w FJ zamówiłem przez neta za 8300zł przed chwilą 70-200 2.8II.
-
,,- Panie kierowniku. On się na wszystkie sklepy obraża. Mieszkamy na Służewcu, to aż do Żoliborza mamy wszystkie sklepy poobrażane.
- Pański sklep jest ostatni. To teraz już chyba na Bielany będziemy…
- Do Bydgoszczy będę jeżdził, a tu nie będę kupował! ”
-
Ciekawe czy to sklepy podnoszą cenę, bo chcą więcej zarobić, czy Canon podnosi cenę na nową dostawę bo chce zwrócić sobie promocje ;)
-
No chyba każdy, przynajmniej z Krakowa lub okolic, wie jakie są sklepy na "F" na Studenckiej i Karmelickiej ;)
Zresztą fotoplus już tu padł, a przypadek z 17-55/2.8 rozegrał się na przestrzeni jednego dnia.
Można powiedzieć, że przesadzam, co tam dwie stówki, skoro stać Cię na szkło za taką cenę, może i owszem, ale za te 200 stówki to można mieć filtr, a tak poza tym, to patrząc z ich punktu widzenia to niby ile więcej zarobią na takiej akcji podnosząc cenę? Wg mnie zdecydowanie mniej niż zostaje smrodu, bo gdyby mi sprzedali popołudniu szkło za cenę z rana, to bym gotówkę wyłożył, a tak nie oni ją dostaną ;) A przynajmniej jeszcze nie teraz ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek_PL
Ciekawe czy to sklepy podnoszą cenę, bo chcą więcej zarobić, czy Canon podnosi cenę na nową dostawę bo chce zwrócić sobie promocje ;)
Pod warunkiem że wszystkie sklepy zrobią podwyżki to może tak być 8-).
-
Dystrybutor cen z tego powodu nie podnosi, to jest wyłącznie decyzja handlarza... Firma Canon jak najbardziej w dobrej wierze organizuje taką promocję niestety przez ten "margines" wizerunek firmy również cierpi...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek_PL
...To nie wszystkie droższe szkła, tak tylko do przedstawienia efektów promocji.
Tak działa ekonomia - to dość oczywista prawidłowość :-)
Dokładnie ten sam mechanizm spowodował że po zakończeniu programu "rodzina na swoim" ceny mieszkań spadły do tego stopnia że bardziej się opłaca je kupić bez dopłaty do odsetek.
-
deszcz, susza, pierwszy maja, nowa tańsza wersja czy cashback - każdy powód dobry aby podnieść cenę
-
Ale spójrzcie też na to jeszcze tak, przez pryzmat tego punktu regulaminu, który podałem. Jesteśmy w UE, mamy strefę wolnego handlu, globalizację itd., a tu przez taki paragraf jest wg mnie całkiem duży problem, bo podobno (tak słyszałem) cała masa sklepów, szczególnie internetowych i tych tańszych nie ma sprzętu z polskiej dystrybucji...
-
Na Karmelickiej w KRK już podnieśli; wczoraj dzwoniłęm do KRK i pytam o C17-40 na necie cena 2800 PLN; pytam czy mają orginalne pudełko bo do cashbacka potrzebuje a sprzedawca do mnie "że co jest CASHBACK? zadzwonie do Pana za chwile bo musze sprawdzić cenę jaką mam na sklepie............ ". Do tej pory nie zadzwonił a cena juz na necie 2945 PLN; uczciwość I klasa; omijam ten sklep z daleka!
-
http://allegro.pl/canon-17-40-f-4-l-...214411719.html
Tu sprzedawca napisał w opisie aukcji o zwrocie 205zł. Jak to możliwe?
Wysłane z I9100 za pomocą Tapatalk 2
-
To ja dodam swoje 3 grosze.
To już 3-ci Cashback którym się interesuje. I przy każdym z nich były podnoszone ceny przez sprzedawców.
Przypomnę że klient musi wyłożyć jednak pieniądze z własnej kieszeni, ewentualnie potem ma możliwość otrzymania części swoich pieniążków (przy spełnieniu kilku punktów regulaminowych i przy zaangażowaniu się klienta żeby otrzymać parę złotych zwrotu).
Sklepy żerując na tym że klient ma szansę odzyskać parę złotych i jeszcze z tej sumy chcą uczknąć kąsek.
To jak podatek Belki. Albo ja czegoś nie rozumie, ale dla mnie to złodzieje.
Pominę wcześniejsze Cashbacki, chodź we wcześniejszym kupiłem 24-105 L i w sumie dobrze na tym wyszedłem, ale to kwestia szczęścia była.
W Casback 2013 interesuje mnie C17-40 L i jakie moje "zdziwienie". Sklep Fotoceny z Chorzowa z którego jestem ogólnie zadowolony i większość sprzętu właśnie u nich kupiłem ma obiektyw C17-40 na sklepie i jednego dnia cena 2815zł, ogłaszany jest Cashback i na drugo dzień 2949zł. Podrożał o 134zł.
Śmiem twierdzić że sklep chce odemnie haracz w wysokości 33% kwoty Cashbacku, która w tym wypadku wyności 410zł.
Czyli w tym wypadku mam możliwość zwrotu (podkreśle MOŻLIWOŚĆ) zwrotu 276zł. Nie podoba mi się to i będe to piętnował.
Co innego gdyby sklepy załatwiały cały Cashback i obniżyli by cenę nie o 410zł, ale o 276zł.
I wtedy obiektyw w zakupie byłby tańszy, klient nie miał by problemów z załatwianiem tego wszystkiego (nie każdy musi się interesować takimi tematami, niektóry idą i kupują aparat, obiektyw w sklepach nie dla idiotów i robią zdjęcia nic nie wiedząc o zwrotach), a sklepy jeszcze by na tym zarobiły.
Niestety w Polsce już okradają klientów przed zwrotem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
McLaren
Nie tylko w Polsce. Canon z pewnością świetnie sobie zdaje sprawę że sprzedawcy podniosą ceny ale i tak wyjdzie na swoje. Cashback nie bierze się przecież z powietrza, Canon już wcześniej podniósł ceny aby z większych zysków ten cashback wypłacać. Klienci na hasło "cashback", "promocja" zawsze pozytywnie reagują i tylko nieliczni zauważą że przed chwilą ceny wzrosły prawie o wysokość promocji. W supermarketach na dzień przed promocją podnosi się ceny artykułów żeby następnego dnia zrobić "promocję".
-
Cytat:
Zamieszczone przez
McLaren
Nie przesadzasz aby z tymi epitetami? Ja rozumiem że sprzedawcy wykorzystują okazję żeby więcej zarobić ale mówienie o "kradzieży" to gruba przesada.
Cytat:
Zamieszczone przez
MMM
N W supermarketach na dzień przed promocją podnosi się ceny artykułów żeby następnego dnia zrobić "promocję".
Nie zawsze i nie wszędzie jest to regułą. Tak generalizując to można udowodnić że ziemia jest płaska.
-
[QUOTE=Kolekcjoner;1159634]Nie przesadzasz aby z tymi epitetami? Ja rozumiem że sprzedawcy wykorzystują okazję żeby więcej zarobić ale mówienie o "kradzieży" to gruba przesada.
Panie Kolekcjonerze :) .... jeżeli akcja pod nazwą cashback kierowana jest do właścicieli sklepów lub hurtowni to o kradzieży nie może być mowy.
W poprzedniej takiej akcji mój zwrot od canona / dokładnie jego 70%/ przejął właśnie sklep lub hurtownia.
ale skoro cała akcja skierowana była do nich, a nie do klienta docelowego .... to tak jak napisałem w pierwszym zdaniu ... :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nie przesadzasz aby z tymi epitetami? Ja rozumiem że sprzedawcy wykorzystują okazję żeby więcej zarobić ale mówienie o "kradzieży" to gruba przesada.
Niech każdy sobie sam wyciągnie wnioski.
A przy okazji... Nie łapie się to czasami pod zagadnienie "Zmowa cenowa"?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
McLaren
Niech każdy sobie sam wyciągnie wnioski.
A przy okazji... Nie łapie się to czasami pod zagadnienie "Zmowa cenowa"?
Tego to nie wiem. Trzeba by tu już jakiegoś prawnika pytać ale podejrzewam że ciężko byłoby to udowodnić.