Pokaż wyniki od 1 do 10 z 251

Wątek: Canon Cashback 2013 !!!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon Cashback 2013 !!!

Cytat Zamieszczone przez McLaren Zobacz posta
    Niestety w Polsce już okradają klientów przed zwrotem.
    Nie tylko w Polsce. Canon z pewnością świetnie sobie zdaje sprawę że sprzedawcy podniosą ceny ale i tak wyjdzie na swoje. Cashback nie bierze się przecież z powietrza, Canon już wcześniej podniósł ceny aby z większych zysków ten cashback wypłacać. Klienci na hasło "cashback", "promocja" zawsze pozytywnie reagują i tylko nieliczni zauważą że przed chwilą ceny wzrosły prawie o wysokość promocji. W supermarketach na dzień przed promocją podnosi się ceny artykułów żeby następnego dnia zrobić "promocję".

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Niestety w Polsce już okradają klientów przed zwrotem.
    Nie przesadzasz aby z tymi epitetami? Ja rozumiem że sprzedawcy wykorzystują okazję żeby więcej zarobić ale mówienie o "kradzieży" to gruba przesada.

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    N W supermarketach na dzień przed promocją podnosi się ceny artykułów żeby następnego dnia zrobić "promocję".
    Nie zawsze i nie wszędzie jest to regułą. Tak generalizując to można udowodnić że ziemia jest płaska.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

[QUOTE=Kolekcjoner;1159634]Nie przesadzasz aby z tymi epitetami? Ja rozumiem że sprzedawcy wykorzystują okazję żeby więcej zarobić ale mówienie o "kradzieży" to gruba przesada.

Panie Kolekcjonerze .... jeżeli akcja pod nazwą cashback kierowana jest do właścicieli sklepów lub hurtowni to o kradzieży nie może być mowy.

W poprzedniej takiej akcji mój zwrot od canona / dokładnie jego 70%/ przejął właśnie sklep lub hurtownia.
    ale skoro cała akcja skierowana była do nich, a nie do klienta docelowego .... to tak jak napisałem w pierwszym zdaniu ...

Bywalec Awatar McLaren
    Miasto
    Mysłowice

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie przesadzasz aby z tymi epitetami? Ja rozumiem że sprzedawcy wykorzystują okazję żeby więcej zarobić ale mówienie o "kradzieży" to gruba przesada.
    Niech każdy sobie sam wyciągnie wnioski.
    A przy okazji... Nie łapie się to czasami pod zagadnienie "Zmowa cenowa"?
    5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Niech każdy sobie sam wyciągnie wnioski.
    A przy okazji... Nie łapie się to czasami pod zagadnienie "Zmowa cenowa"?
    Tego to nie wiem. Trzeba by tu już jakiegoś prawnika pytać ale podejrzewam że ciężko byłoby to udowodnić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów