Wszystko wskazuje na to,*że Canon chce naprawić wykastrowany firmware w 500d
Wypełnijcie ankietę, każdy głos się przyda:
http://survey.cusa.canon.com/Pub/2wS26J/Link.html
Niestety, trzeba wybrać US :(
Wersja do druku
Wszystko wskazuje na to,*że Canon chce naprawić wykastrowany firmware w 500d
Wypełnijcie ankietę, każdy głos się przyda:
http://survey.cusa.canon.com/Pub/2wS26J/Link.html
Niestety, trzeba wybrać US :(
Co to się porobiło :).
550D to będzie pewnie wypas jeśli chodzi o filmy.
Hm niekoniecznie, 7d w stosunku do 5d2 się w zasadzie nie różni :)
wypełniona,
z naciskiem na manuala ;)
pozdro
Nie wiem skąd pomysł, że dotyczy ona 500d :-?
Jak klikłem, że mam 50D to mi podziękowali i koniec ankiety...
A już się rozmarzyłem, że z Colorado faktycznie jestem.
Ja byłem o krok dalej, w którym zapytali mnie o wiek i wybrawszy przedział "18-24" podziękowali :lol:. Widać opinia młodych ich nie obchodzi... Więc metodą dedukcji można wywnioskować że aparat projektują dla osób starszych :mrgreen:.
ze Canon robi ankiety i interesuje go bezposrednie zdanie klientow, a nie tylko ksiegowych? :shock:
nie ogarniam tej kuwety, jak zyje... to jest jakis podstep albo sciema, albo ja po prostu za malo dzisiaj kawy zatankowalem i mi parser w dynce niepoprawnie dziala...
Na ten dslr darmowo-magentowy pakiet firmware'rów został wyczerpany :mrgreen:
Z drugiej strony imho warto pamiętać podczas kolejnych zakupów/upgrade'ów w cropie istnieje lowest model (500D) i highest (7D). To w tych modelach mogą konstruować fw tak by zostawić sobie furtkę w razie Sony :mrgreen: Imho naprawdę z praktycznego punktu widzenia seria xxd nie ma sensu, co widać na przykładzie 500D i 7D. Nie piszę o marketingowym (cena) bo to oczywiste.
Ankieta wysłana.
Przypuszczam że 550d poprostu będzie uwzględniał opinie userów a na to co jest irytujące w 500d położą lache.
no wlasnie... a ja k* nieswiadomie Blu-raya sobie Samsunga kupilem, zamiast dac zarobic sprawcom cudu - "czterem srebrnym literkom". fakt, ze jak zwykle Playstation zdziera niemozebnie za ten swoj szajs... no ale ofiara wotywna jest ofiara wotywna... :) a przy najblizszej okazji lagodniejszym okiem na nich spojrze :lol:
no nic, mam nadzieje, ze mimo to pokopia jeszcze troche w d* Canona :mrgreen:
Niby racja, ale jak ktoś nie potrzebuje dużych odbitek to argument pada, poza tym widziałem gdzieś real fotki na forum (chyba Izreal) jak na web to były duże i 1600 ładne. Zdjęcia low iso na stałkach miażdżą...
W sumie mógłbym i takie Sony przygarnąć w zestawie z 28-75, 70-400 i 135 w ofierze :mrgreen:
edit: obejrzałem gretaga na fotopolis - bez jaj - 6400 całkiem znośne jako surówka przed zabiegiem oczyszczającym. Na 10 MPx będzie miód malina
Faktem jest że dotąd konkurencja "masowała" Canona. Sony zmieniło i zmienia układ sił. Nic tylko się cieszyć :).
znaczy tak... grip mnie zgrzewa, blyskotke dostateczna dla siebie mam. tak samo jak ww. 28-75 - i watpie, zeby ten w wykonaniu Tamron4Sony byl lepszy (zwlaszcza, ze moja sztuka jest niezla). tak ze seksapil akurat tego zestawu do mnie nie trafia.
jesli chodzi o moje, nierozbujale landszafciarskie/turystycznop-pocztowkowe potrzeby, to 5DmkI + 17-40 + 24-105 + 70-200/4 IS jest praktycznie perfekcyjnym zestawem. 17-40 z braku ostrego szerokiego, bo 16-35 I/II morduje cena za zbedne f/2.8, a Canon zbytnio nie kwapi sie z 17-40 II, w ktorym rogi do 22mm bylyby kiedykolwiek ostre. nie mam na mysli akceptowalne przy f/11, tylko ostre i moje wymagania nie sa nadmiernie wygorowane. jakby mniej winietowal, to tez bym mu na plus policzyl.
na chwile obecna brakuje mi tego 24-105 (i ze wzgledu na Tamrona realnie nie pali sie do wydania 900 grubych Eurasow za to szklo) i wymiany 70-200 na wersje stabilizowana, ktora pod swiatlo nie ssie jak ... (wszyscy wiemy jak, ale nie bede Viteza gorszyl :mrgreen: )
a ze A850 tansze. to fajnie. ale jak chcesz do tego uczciwego spacerzooma, to albo nie masz (f/4), albo masz Tamrona (jesli doplacisz 50% to nawet z czterema srebrnymi literami) albo placisz za napis Zeiss i dzwigasz kilogramy :(
Piękny OT.
Ankieta dotyczy 500d (1Ti) 1 5d mk2, dlatego podziękowali wam jeśli wybraliście inny model, lub opcję mówiącą, że nie nagrywacie filmów lustrzanką.
z tym ze patrzac na obecny cennik:
500D - 580 EUR
450D - 450 EUR
1000D - 340 EUR
a to jednak jest miedzy tysiacem a pol tysiaca sporo diengow roznicy. i takie 450D sie ladnie w komplet wpasowuje.
nie wiem jakimi kryteriami kieruje sie przecietyny Kowalski (sadze, ze jednak im wieksza cyferka przy skrocie "Mpix" tym mocniejszy wzwod :mrgreen: - ale moge sie oczywiscie mylic), niemniej bedac samemu na etapie wyboru korpusu dla swojej slubnej nie potrafie zwyczajnie uzasadnic zakupu 500D zamiast 450D. zwlaszcza gdy od 500D tansza jest nikonowska wydmuszka D5000, a do niej mozna zapiac kosztujace 200 EUR 18-105 VR. gdzie Canon nie ma nic sensownego do zaoferowania, bo o ile kit 18-55 IS jest ostry, to kreci morda i konczy sie w polowie zakresu 18-105.
niestety ankieta juz nie dziala, bylo zbyt wielu chetnych.
W sumie cos jest, ale zadnego testu nie widzialem.
to ma wedlug aktualnych oszacowan kosztowac 500 EUR(!!!).
http://www.foto-konijnenberg.nl/prod...-35-56_is.html
no niech cena realna zejdzie w okolice 400 EUR.... ze jakosc bedzie sensowna to nie watpie, ale to nadal jest 2x tyle co ww. Nikkor. moze i lepiej mechanicznie (bo 18-105 VR jest megaplastikowy) ale nieodmiennie mi w glowie kolacze pytanie za co ta dwukrotna roznica w cenie.