1.
2.
3.
4.
5.
6.
Wersja do druku
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Fajne łabędzie!
Pisałem pod wrażeniem filmu „Brzydkie Kaczątko” http://www.youtube.com/watch?v=5lOzBPqkpoE
Czernica na 6 najlepsza. Szkoda tylko, że perspektywa taka wysoka.
3 i 4 najlepsze z serii:smile:, reszta tak jak szycho za wysoka perspektywa:smile: ale w przyszłości dasz radę :smile:
na pierwszym świetnie uchwycony moment ;)
Dzięki. Dorzucę coś jeszcze...
10.
11.
Kolejne, tym razem z ZOO:
12.
13.
14.
15.
16.
Ale 17-tkę to chyba tylko po 23 mozna ogladac? :P
Zależy co się komu z czym kojarzy. Ten na dole wynosił po prostu kolegę "na strażaka" z pożaru ;)
Ino jakoś ognia nie widać :P
ogień płonie w ich sercach ;)
Jakim szkiełkiem kaczuszki były focone ?
Z tych nowych 21 mi się najbardziej podoba (ładny kadr, GO i jakiś taki nastój fajny).
23.
24. Panorama klejona z 7 zdjęć ;)
25. Śmierć...
26.
27.
#24 - może to i wyjątkowo cierpliwy model, ale łeb już wsparty...;)
#25 - tło fajnie dobrane do tematu. szkoda, że foto poruszone:(
#27 - nie wiedziałem, że łowik(?) atakuje takie duże ofiary. podoba mi się dynamika tego kadru!:)
Nie mam w zwyczaju sztucznie kreować scen makro. Od tego mam namiot bezcieniowy i świat nieożywiony. Jestem zdecydowanym wrogiem i sam tępię ustawianie modeli do takich zdjęć, tym bardziej uśmiercanie, zamrażanie itp. Czytając takie kalumnie rękawy się same podwijają. Takie kadry wypracowuję leżeniem w porannej trawie. Masz jakieś inne dowody na sztuczność tej sceny poza domysłami?
:roll: A gdzie to wyczytałeś w mojej wypowiedzi?...
Z przyjemnością oglądam Twoje prace i z czystym sumieniem zaręczam, że jest wręcz przeciwnie - doceniam fajnie złapany moment "spoczynku", bo to rzadkość. Stąd bardzo mnie dziwi aż tak bojowa postawa Autora - chyba się nie zrozumieliśmy?:)
PS: Język pisany w sieci jest dość ubogi, i emotki nie zawsze wydają się jasne? - ;-)
Przepraszam zatem - nieporozumienie :) Zapraszam jutro na nową sesję ważkową... :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
... a może już dziś? ;):
28.
29.
30.
31.
P.S. Może ktoś mi podpowie, czemu Fotosik ścina mi rozmiar zdjęć? Konto jest darmowe, ale oryginalnie foty nie przekraczają 300 kB i 800 pikseli na dłuższym boku. Na pytanie uploadera o zmianę rozmiaru zdjęcia wybieram opcję "Bez zmian" i niestety fota ląduje w serwisie z 1/5 oryginalnej wagi :(
#29 - ciekawa kompozycja kadru i poza samej ważki, fajne!
#31 - mam wrażenie, że za mocno wyostrzone
Z ważek 29 jest najlepsza.
Owady naprawdę robią bardzo dobre wrażenie. Jakie szkło ?
Szkło? Wstyd napisać - opluwany przez większość Forumowiczów Tamron 90/2.8 ;)
35.
36.
Mnie się wydawało, że ten Tamron zbiera dobre opinie za stosunek cena/jakość. Czego namacalnym dowodem są twoje zdjęcia.
No przecież żartowałem - słoik jest super! :) Można nim popełnić także całkiem fajne portrety, nie tylko owadzie...
Ja dzisiaj jakiś mało lotny umysł mam :) Jak widzę takie zdjęcia jak twoje, to mam ochotę uśmiechnąć się do siostry amerykanki i za robaczkami pohasać :) Może do wiosny coś wymyślę. Cena tamiego w USA zachęcająca, tylko ten serwis nieco zniechęca :(
Wypasione są te oczy ważki na zdjęciu nr.36 :)
Dzięki :)
To jeszcze dwa portreciki - fauny i flory ;)
37.
38.
Świetni uchwycone kaki, zwłaszcza 41 z liściem.
Bardzo się podoba światełko w 38 :)
38, 39 super.
Kury generalnie też, ale czy 40 nie jest "letko" przekombinowana?
Za dużo kaczki? Za mało wody? Ale o co cho? ;)
To popatrz na kolejne... :)
44.
45
46
47
Nigdy nie miałem PS i nie zamierzam mieć, także mylisz się bardzo. Moja obróbka polega na przekadrowaniu, poprawieniu WB, kontrastu, nasycenia kolorów.
Siedzieć trzeba około godziny. I mieć farta, żeby dużo gapiów sypało chleb. Z takiej sesji mam około 30-40 fot - oczywiście wszystkich nie wstawiam, bo zanudzę. Tyle w tym temacie
Bardzo fajne kaczki ;) co to za szkiełko?
pozdrawiam
Jestem zboczony. 3 lata minęły, a ja dalej w kaczkach siedzę. Czy jest na sali lekarz? :mrgreen:
48.
49.
50.
Dzięki Siostro ;) To jeszcze jeden fruwacz. Niekaczy...
51.
50 - przecudne, bajkowo-bajeczne i... słów mi zabrakło !!! :D