Mój pierwszy post i pierwsze zdjęcie na tym forum (Canon S2IS).
1. Z miasta Kos - "W cieniu drzew ukryte"
Wersja do druku
7. KOS - Wiatrak
Coś z innej beczki...
8. Czułości
COś ci nikt tu nie chce się wypowiedzieć noo....hmmm...nie wiem czemu...a może gdyby zdjęcia seriami bardziej tematycznie pokazywać?
Tak, racja - słuszna uwaga. To był taki przegląd przez rok. Jak się zabiorę za C40D - bo niestety po rozłożeniu się fotografującego leży na półce, to pojawią się nowe zdjęcia z plenerów po kilka w jednym temacie. Śnieg się pojawił za oknem, a trzeba siedzieć i jeść antybiotyki niestety :(
to ja życzę szybkiego powrotu do zdrowia...kuruj się i noś się cieplutko ;)
Dziekuję :)
Tymi tytułami chcesz z siebie zrobić artystę ? Bo mnie raczej te tytuły śmieszą.
Hmm.. powiedziałbym, że równa seria, ale bez rewelacji..:wink:
- Na dwójce paw fajnie wyszedł, ale lepiej (napewno) wyszedłby z ostrościa na łbie.
- #3. Brakuje modela i ciekawego światła;)
- #7. nie przepadam za takimi udziwnieniami. Wiele osób powie Ci, żę lepiej jest zwrócić uwage na temat zdjecia unikalnym swiatłem niż graficznymi przeróbkami w PS. zwłaszcza takimi..
- #8. Fajne, inne, ciekawe.. zabrakło tylko troche ostrości i byloby ok8-)
A Ty nie masz nic mądrzejszego do dodania?:? Wiele innych osób także nadaje tytuły swoim zdjęciom, ale wtedy jakoś siedzisz cicho..
Nie jest wystrzałowo, ale też nie jest źle. Podoba mi się nr 4, i nr 2 za kompozycję, szkoda braku ostrości na głowie. Słaby jest Chopin, niewłaściwa pora spowodowała nieciekawe niebo, spróbuj powtórzyć to zdjęcie o wschodzie lub zachodzie. Nie przejmuj się głupimi i nic nie wnoszącymi uwagami Fotografa1995 na temat tytułowania zdjęć.
Dziękuję wszystkim za uwagi...
Fotograf1995 - ???? Szczerze nie przyszło mi to do głowy. Ja, umysł ścisły artystą heheh :)
Slider:
- Paw - Wiem, widziałem to już przed puszczeniem zdjęcia, S2IS czasem takie kiksy niestety mi robił
- Pomost - pomost to jest model... skoro się zastanowiłeś czego brakuje znaczy, że mój pomsył został zrozumiany. Jest pusto i sterylnie...
- Wiatraki - hmm... zakręciłem wiatrakiem. Krytykę przyjmuję
- Ślimaki - no niestety przyznaję rację -też chciałbym to ujęcie mieć super ostre :(
majcz - nr 4 - powstało pod wpływem chwili, nie pozowane. Szokujaco wyglądała siedząca w ATRIUM w SPA zakonnica - to skupienie, zaczytanie - zdjęcie oddaje niestety tylko fragmentarycznie całą scenę. A Chopin - na razie nie da rady - może gdy znowu będę w Wa-Wie? (a było wtedy południe, koncert i pierwsze słońce, które się pokazało po tygodniu padania)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pierwsze moje wyjście z C40D... w plener i pierwsze zdjęcia (testowanie aparatu). Wiem że to kitowe 18-55IS (a nie 50/1,8 )) więc bokeh nie ten ale...
9. Sople - pierwsze
10. Sople - drugie
11. Owoce
Zrobione dziś (12.01.2009) około 14 na zielonogórskich ogródkach działkowych. (podpis na zdjęciach 2008 w dwóch ostatnich setach to oczywiście pomyłka).
12. Podchody
13. Drzemka
14. Za kratami
drogi fotografie1995 my się nie śmiejemy z tego, że galerię masz na nk...
marku, podoba mi się pierwsze.ciepłe wakacyjne. nie przeszkadza mi cięcie u góry.
Dobrze, przepraszam. My fault. Troszkę się wkurzyłem. Jeszcze raz sorry.
zdjęcia w porządku, ale - sorry że to mówię - 7 jest straszna!
9 mogła by być ciekawa ale źle skadrowana, srodkowy sopel w odpowiednim ujęciu byłby bardzo atrakcyjny.
Dziś troszkę inaczej - Miejsce - Stara Wylęgarnia Kaczek, ul.Nowa.
15.
16.
17.
-----------------------------------------------------------------------
18.
piszecz umysł ścisły, ale Twoje fotografie są "malarskie". Przyznaj się jesteś humanistą, a nauki ścisłe to był wybór rodziców... ;)
Nie - sam wszystko wybierałem (nauki ścisłe itd.).
Malarskie - a to tak po przejrzeniu albumów kilku malarzy. Poszedłem wczoraj w teren pochodziłem 2,5 godziny zrobiłem 12 zdjęć. Czekałem na Słońce - ale ciemno pochmurno... dzięki fotografi poznaję okolicę. A dziwne jest to, że jak ktoś widzi gościa z aparatem to zaczyna sam opowiadać. Np. "Stara Wylęgrania Kaczek" - przechodził emeryt w drodze na działki i mówi: Wie Pan tutaj mieszkał facet hodował kaczki, miał wylęgarnię - później ktoś tu chciał coś zbudować, ale tak stoi już z 10 lat ta ruina. Ktoś to chyba podpalił - a później tak zostało, zarosło". Taka historia...
Kolejny set - stare ogórdki działkowe w strefa ochronnej wyspiska śmieci, Racula.
16.
17.
18.
19.
może i fajne ale mnie bolą oczy
pozdrawiam
Hmm.. ciekawa i nietypowa abstrakcja..8-) btw coś Ci sie numerologia pomyliła, bo od 16-18 sie powtarzają. "najlepsze" z tych wszystkich dla mnie są obie #17-tki, ale czy są "dobre" to powiem Ci kiedy indziej, jak nabiorę na to innego spojrzenia. Na chwilę obecną nie ma sensu ich oceniać jako zwykłych fotografii, bo obrobka im uroku nie dodaje, aczkolwiek jako takie "malarskie impresje" moga być:wink:
Pozdrawiam
Faktycznie zmerdałem numery... - przepraszam.
Co do efektu końcowego (obródka itd.)... hmm ujmę to tak - efekt zamierzony i celowy (kolorystyka itd.), obiekty wybrane (w zasadzie wyszukane, znalezione) do fotografii pod kątem efektu końcowego, żeby wyszo właśnie to co widać.
A obrabanie - tylko kontrast, jasność, trochę kolory + tzw. ulubiony filtr (bez tego filtru efekt jest bardzo podobny).
mi ta kolorystyka nie podeszla niestety
21. Liść paproci
22. Lodowa tafla
Dobry klimat. Słychać szum wiatru, a nawet go widać..:wink:
23. Pejzaż jesienno-zimowy bez jelenia
24 Pejzaż zimowy
25. Światło i cień
27. Do bramy
28. Aleja w Parku Poetów
29.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
30.
Może jakieś podpowiedzi? Co zrobić, żeby "pstryki" były lepsze? Co jest źle a co dobrze?
No to może ja coś napiszę:)
Seria ze starą wylęgarnią i ogródki działkowe jakoś do mnie nie trafiają:-| Faktycznie trochę oczy bolą, za dużo jaskrawości, pstrokacizny...Chyba nie moje kolory do końca:roll:
23. Ładnie skomponowane, bardziej malarskie niż fotograficzne i to akurat w tym przypadku na +, choć...hm. odjęłabym trochę tej żółci.
24, 26, 30 - Za ciemne. Razi mnie przepalone niebo. Ujęcia też jakieś takie, niespecjalnie ciekawe.
25. Baaardzo faajne! Super nastrój.
27. Też spoko. Jakbyś tylko tak lekko wyprostował, bo leci w prawo... i trochę się bardziej zniżył do zdjęcia, by jeszcze mocniej uwydatnić głębie...to byłoby jeszcze lepiej, ale i tak mi się podoba:smile:
Dzika gratuluję:D Nie wiem czy bym się odważyła...
NO. To by było na razie tyle moich WidziMISIE:mrgreen:
Angie - dziekuję za porady. Co do 23 - to niestety "przedwiośnie" i tego źółtego tam od groma było, ale faktycznie na zdjęciu za dużo.
KWPR (Krajowa Wystawa Psów Rasowych) - Drzonków 07-08.03.2009
30.
31.
32. Salon piękności
33. Diagnostyka
32 - trwała;) Przejaja:mrgreen:
Angie - najwyraźniej tak :)
A.K. Prawda , że specyfika ma znaczenie?
34. Fire Red (1,1cm)
O kurczę - fajnie pokazałeś tego Czerwonego i kawałek zielonego wodorosta. Szkoda, że to białe wlazło w kadr..
To białe - to światło za oknem :) Ale fakt nie będzie tego na kolejnych fotkach.
Dziękuję. Dziś robiłem remament w dwóch akwariach - w piatek robię sesję. To coś dodam.
A dziś zainspirowany pewną (wszystkim znaną) galerią popełniłem to:
35.
wiadomo ktorą galerią sie zainspirowałes :d
36. Odpoczynek
Z dzisiejszej sesji - akwarium I (37-39)
37.
38.
39.
Dobre inspiracje:D Fajne te Twoje podwodne. "Czerwony" świetny:mrgreen: Tylko na 36 jakieś "mazy" po lewej Ci wyszły:wink:
fajna ta brama, oj, fajna:)
Wodne inspiracje...
40.
41.
Bardzo ładnie wyszły Ci te wodne inspiracje.Kiedyś też próbowałem sfotografować wielką zamarzniętą kałuże,ale nic mi z tego nie wyszło.Tobie ładne światło się nad tym jeziorkiem trafiło.
Pozdrawiam.