Cytat:
Zamieszczone przez
sylwester Samluk
Kto z Was używał custom balance? oraz innych wielu opcji jakie są zaszyte w tej niepozornej puszce?
W sensie custom white balance? Po co, w raw?
Cytat:
Jedyna rzecz która przemawia za zmianą 400D na 40D dla mnie to jaśniejszy wizjer i lepszy AF, górny wyświetlacz trwalsza bateria
...i spot i matryca i gałkologia ;-)
Cytat:
, a co nie przemawia za nim to: wyświetlacz do bani, każdy kto ma 40D wie o czym mówię
Wyświetlacz mydli i ma zafarb, ale sprawdzanie ostrości i tak jest dużo wygodniejsze niż w 400D, zwłaszcza jak trzeba przełączać się między fotami.
Cytat:
klawisze pod wyświetlaczem są bardzo nie praktycznie umieszczone cieżko się je obsługuje sprawdzałem osobicie acz kolwiek do wszystkiego można się przyzwyczić.
Nie zgadzam sie. Ale ja mam małe dłonie.
Cytat:
Jeszcze dochodzi jeden cznnik, czy my czasem już nie wstydzimy się naszymch 350D lub 400D, bo koledzy sie z nas śmieją.
Zupełne pudło :) Może to dlatego, że nie mam fotografów w gronie znajomych, ale mój 400D w ich oczach to był super hiper sprzęt. A śmiali się tylko ze mnie, że mi tak na punkcie foto odbiło. :D
Cytat:
Nie ważne czym fotografujesz ale ważne byś umiał korzystać z aparatu i miał porządne szkła a nie np. do 40D kupisz obiektyw 50mm f1,8 za 300zł i co dalej?
Wszystko prawda. W sumie ja też puchę zmieniłem dopiero po skompletowaniu szklarni. Ja jednak zrozumiałem, że autor wątku pytał, czy 40D da mu coś, czego nie dostałby od 400D. I raz jeszcze odpowiem - moim zdaniem tak.
Cytat:
Ja dwa miesiące temu także się zastanawiałem nad 40D czy lepiej kupić 85mm 1,8 oraz gripa do mojej 400D i wiecie co wszyscy mi odradzali a ja poszedłem na przekór wszystkim i zakupiłem te dwie rzeczy.
Widzisz, ja za diabła nie kupiłbym gripa za kilka stów. Wolałbym dołożyć troszkę do tysiąca i mieć większe body z większą funkcjonalnością.
Cytat:
Ja mam 400D i nie zamierzam go trzymać na strychu także bedę robił fotki.
No i słusznie, bo to też fajna puszka i w zdjęciach nie przeszkadza. :) Miłego focenia!
Pozdrawiam!