Czołem!
Mam prośbe chciałbym kupić sobie Canona 400D z obiektywem 18-55mm w fotojokerze kosztuje teraz 2.499zł a jeszcze canon zwraca 310zł jest okazja . Mój canon 350D sie popsuł i musze cos kupic bo mam we pażdzierniku slub i musze zdjecia robic.
Wersja do druku
Czołem!
Mam prośbe chciałbym kupić sobie Canona 400D z obiektywem 18-55mm w fotojokerze kosztuje teraz 2.499zł a jeszcze canon zwraca 310zł jest okazja . Mój canon 350D sie popsuł i musze cos kupic bo mam we pażdzierniku slub i musze zdjecia robic.
dobra ;)
IMO oferta bardzo sensowna:)
Jeśli twój 350D nie żyje na amen i masz kasę to bierz.
A cóż się stało z tym 350D, że nie da się go naprawić? Wpadł pod tramwaj :mrgreen:?
Warto. Pozdrawiam
Cena jest O.K.
Co zrobiłeś z 350D :?: Walec po nim przejechał :?:
M@riusz
a konieczny KIT? może za 2999 w fotobasi 30D ? to w Kanonie aparat jest już i to dobry od razu. szkoda płacić za 400ddddd
Ja też jestem ciekawy, co z Twoją 350??? Powinien Ci po niej pozostać przynajmniej obiektyw, właśnie kit. Jeśli w perspektywie masz tylko ślub i wesele, to zastanawiałbym się, czy warto ponosić ten dodatkowy wydatek. Sam musisz wiedzieć, do czego Ci aparat.
cześć
Powiem wam ze nie moge powiedziec ale wiem jedno ze ze chciałbym kupic teraz 30D z ob. 17-85 IS USM lub body z ob. 17-40 4L USM
Moim zdaniem przy takiej cenie jaka jest teraz na 30D nie warto, lepiej dołożyć i mieć 30D.
Dzisiaj na Alledrogo Canon 400D z kitem i karta (podobno nowka igla) poszedl za........... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=227142497
Supriseeeee.
Ciekawe, czy zwycięzca doczeka się przesyłki, trzeba będzie poczekać na komentarz. Zdarzają się przypadki, że wystawiający oszczędza i nie wstawia ceny minimalnej, a potem się wycofuje z oferty.
Najlepszy jest opis:Może gość nie wiedział co sprzedaje :roll:.Cytat:
zoom cyfrowy, wbudowana lampa błyskowa, możliwość podłączenia lampy błyskowej, nagrywanie filmów, balans bieli, zdjęcia sekwencyjne, wyjście video, akumulator/ładowarka w zestawie, karta pamięci w zestawie
W tej z kolei sytuacji nasuwa się ptyanie: do czego właściwie służy 350D? Skoro raczej nie nadaje się do robienia zdjęć i nie można nakręcać filmów, a ponadto nie ma stabilizacji obrazu,a AF wyczynia różne cuda, tylko nie ustawia ostrości tam, gdzie trzeba... Czyżby to totalna wpadka Canona?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Skoro nie można robić zdjęć 400D, to tym bardziej nie nadaje się do tego 350D; nie można też nimi nakręcać filmów. Czyżby totalna wpadka Canona?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Skoro 400D nie nadaje się do robienia zdjęć, to tym bardziej 350D; skoro nie służą do nakręcania filmów, to mogą służyć jedynie jako gadżet, do szpanowania przed laikami, bo prawdziwy canonier na taki widok jedyni z politowaniem pokiwa głową.
Witam. Mam pytanie dotyczące wspomnianego we wstępie Canona 400d, kupionego wczoraj (nareszcie:) ) w fotojokerze. Na paragonie mam napisane "canon eos 400" - czy nie przeszkodzi to w otrzymaniu od canona zwrotu części zapłaty, gdy nie ma tam dodanej litery "d"? Pytanie może i naiwne:) ale wolę się upewnić pytając bardziej doświadczonych w świecie canona.
Dzięki za pomoc. Dzwoniłem do sprzedawcy i powiedział, że tak jak jest powinno być dobrze (i nie był zbyt chętny, żeby cokolwiek z tym jeszcze robić). Wysyłając papiery do canona i tak muszę wyciąć kody kreskowe z pudełka i będzie chyba wiadomo, że chodzi o "400D" (no tym bardziej, że oczywiście nie ma aparatu "eos 400") więc mam nadzieję, że nie powinno być problemu.
Problem może dotyczyć... kasy fiskalnej. Długość nazwy towaru jest zawsze limitowana, w jakiejś starszej d mogło się już nie zmieścić. Sam kiedyś kombinowałem jak poskracać nazwy towarów żeby się mieściły i dawały zrozumieć :)
warto ze wzgledu na duzo lepszy AF od 350Diesel , a jak umiesz czyscic matryce to doskrob i 30d
400D da się fotografować o ile nie masz zbyt dużych rąk :)
Ja tam ciągle mam wrażenie, że nie ma za co trzymać...
Nie no nie mogę słuchac tego .Wychodzi na to że kupiłam sobie zabawkę za 2800zł droga ta zabawka.
A kiedys robiłam zdjęcia małpka za 1300zł i wychodziły czyżbym przepłaciła i kupiła bubel?
Lepiej troszeczke dolozyc i kupic 30d moim skromnym zdaniem aparat trwalszy i pewniejszy jesli robisz sluby itp.
Mnie też zdarzyło się sprzedać coś za śmieszną kwotę. Po prostu ktoś do mnie pisze "biorę za tyle i tyle" a ja odpisuję że ok i po sprawie aukcja zakończona a suma wylicytowana wcale nie musi się zgadzać z tym co wpłynie na konto :)
Wydaje mi się że kupowanie dzisiaj 400D przy tej cenie trzydziestki to lekkie nieporozumienie. Sam mam 400, kupiłem w styczniu mogłem wtedy dłużej pozastanawiać się nad zakupem.
Korzen, to co ci Canon odda to sobie od razu odlicz na gripa : )
uzywalem 400setke prawie 5 miechow, aparatem mozna zrobic naprawde ladne zdjecia, ma wszystko to co potrzebne nawet profi-amatorowi. praktycznie roznic miedzy nim a 30tka itp jest doslownie kilka, wiekszosci z nich praktycznie sie nie wykorzystuje, chyba ze ktos robi macro (spot) i lubi stopniowe ISO. Najwazniejsza sprawa to ergonomia, ktorej 400setka po prostu nie ma. JAk projektowano ten aparat to chyba z mysla o ludziach ktorzy beda go trzymali jak malpke - wielkie nieporozumienie. Nawet z gripem nie ma za co chwycic. Za duzo sprzecznosci w tych aparatch 350/400 bo np nikon wypuscil mala D40tke ale jest tam o dziwo za co chwycic. Jesli komus nie przeszkadza to trzymanie to brac 400tke bo mozna nim zrobic cudowne zdjecia, jesli chodzi o trzymanie - masakra. Wole juz 20D z mini telewizorem :) bo przynajmniej jest za co chwycic:)
A mi sosbiście łatwo się trzyma 400d i bez gripa ale ja jestem kobieta i mam mniejsze ręce niż wy faceci a zdjęcia robi naprawdę sliczne
heh przesiądziesz się na coś lepszego to podsumujesz ze fotki z 400D były mniej śliczne. fakty są takie ze tak samo jak 350D, 400D jest wykonany z tandetnego plastiku (jak koreańskie samochody). Miałem 350D i trzymało się go dziwnie...... była to moja pierwsza lustrzanka cyfrowa i jak ją kupiłem to się podniecałem. Po przesiadce uznałem ze nie było czym. Teraz szykuję się na kolejną przesiadkę na 40D (NO OFFENCE)
tez tak sprzedawałem, ale odwołałem wszystkie oferty
Ale to nie jest pierwsza lustranka cyfrowa jaką miałam okazję robic foty.
Ja moja decyzję przemyślałam i wiem że wolę zainwestować w obiektywy niż w body a za jakis czas pewnie body wymienie ale nie z powodu "kiepskich " zdjęć a poprostu zurzycia materiału.
Cały czas się dowiaduje że zakup 400d to był błąd tylko dlaczego wszędzie jest porównywany z d80? to chyba coś znaczy ?
tez nie rozumie dlaczego porwnywany jest z d80.
jakbym teraz miał kuować body to poszukałbym uzywanego 20d zamaist aldowac kase w 400d
A ja niestety mam pecha co do psucia sie elektroniki i musze miec zawsze nowy z gwarancją, uzywane odpadają.
Chiałam wydac jeszcze mniej niz wydałam i kupić pentaxa ale zdecydowałam sie na canona ponieważ nie ma problemu z obiekltywami jak w pentaxie
Drugi raz kupiłabym też 400d tylko poczekałabym 3 tygodnie bo staniał o 200zł
no to jesli masz pecha co do elektroniki, to po serwisie i tak body 20d byłoby w cenie zestawu (nowego) 400d
nie przeszkadza CI jego plastikowość?? jedyne 3fps?? rażący w nocy wyświetlacz??
moze to dziwne ale ja tez z premedytacja kupilem (o zgrozo :p ) 350d :mrgreen:
jest plastikowy, niewygodny ale to dla mnie drugorzedne sprawy.. jesli ktos ma szkla z analoga - mozna sie zastanowic nad wyzszym modelem.. ja tworzylem system od zera i dlatego wybralem 350d (z pelna swiadomoscia jego wad i zalet) i od razu dobre szkla.. wolalem ta droge, nic kupic lepsze body i na pewien czas zostac tylko z kitem ;-)
wiecie co, nie ma sensu jechac po 400D tylko dlatego ze jest maly platikowy. To byl aparat projektowany z mysla o niedzielnych pstrykaczach, ale to co potrafi jest naprawde imponujace, ma wszystko co potrzeba, dlatego jest tani bo jest zrobiony z tanszych materialow i jest mniejszy. Wyposazenie jest w porzadku. Ja ostatnio mialem mozliwosc to sie przesiadlem na 20tke. 30tka to to samo prawie wiec zdecydowalem sie jednak na 20D (kasa az tak nie grala roli a 2.5 telewizora nie potrzebuje)
W kazdym razie nie ma sensu tak najezdzac na 400D bo platik itp. Kazdy wybiera to co lubi i tyle.
A swoja droga przesiadka z 30D na 40D w tym momencie to chyba tez jakies nieporozumienie :)