Co Wy na to?
Jest listopad. Pachnie deprechą. Pogoda pod psem. Może coś z tego wycisnąć i zrobić zdjęcie grozy. Taki Hitchcock fotograficzny.
Będą jacyś chętni? Bo ja bym się chciał zmierzyć z takim tematem.
Zapraszam :twisted:
Wersja do druku
Co Wy na to?
Jest listopad. Pachnie deprechą. Pogoda pod psem. Może coś z tego wycisnąć i zrobić zdjęcie grozy. Taki Hitchcock fotograficzny.
Będą jacyś chętni? Bo ja bym się chciał zmierzyć z takim tematem.
Zapraszam :twisted:
lynch em pachnie, jak wpadnę na jakiś pomysł to się przyłącze
Jak Lynchem, to zaraz pojawią się głowy poprzybijane do stołów albo rozwalone o kant stołu.. brr..
e tam w lynchu nie jest straszne to co pokazuje tylko pojawiające się pytanie skąd się to wzięło??:)
Tylko, zeby to battle się źle nie skończyło...
Żeby się cokolwiek miało kończyć, trzeba nadać temu początek. Ciągle nikt oficjalnie i zdecydowanie nie podjął wyzwania.
Poza tym mnie nie chodzi o makabrę, tylko grozę. Może łatwiej z angielskiego Photo Thriller :) Takie cuś :) Głów odrąbywać nie zamierzam :) Ale uwiecznić scenę prysznicową z Psychozy... czemu nie (tylko bez plagiatów proszę) Prysznic odpada :)
Czekam na śmiałków :)
Jeżeli chodziłoby o grozę w postaci budującej klimat fotografii....
...to sprecyzujmy zasady, ja w to wchodzę:)
Zdjęcia w kolorze, czy nie?
Bez krwi i aktorstwa, ok?:)
Termin do czasu, aż każdy z nas będzie miał po 3 fotki do bitwy?
1 - kolor
2 - black & white
3 - dowolna
Serdeczne pozdrowionka
Artur.
Doprecyzowanie.
Obiekty fotografowane dowolne (ludzie, rzeczy, sceny itp...).
Ważny jest naturalizm.
Brak krwi, aktorstwa itp.
3 foty:
1. B & W
2. Kolor
3. Dowolna
4. Termin nie dłużej jak do końca listopada (żeby mimo wszystko był jakiś deadline)
Przyjmuję :)
Przyjęte.
Przyjmuje
Artek
muszą być zdjęcia nowe czy może być z archiwum??
IMO przekombinowaliście z regułami. Nie wystarczy po prostu "groza"? Po co tworzyć jakieś dziwne reguły typu "naturalizm, brak aktorstwa". Kto będzie decydował czy osoba na zdjęciu jest naturalna czy może gra? Może zakładacie , że na zdjęciu nie ma być ludzi? Poza tym jedno zdjęcie by wystaczyło.
za Apturem temat "Groza" i na raczej nie trzeba niczego precyzowac no poza iloscia zdjec (no jesli ktos wstawi cykl to trzeba to bedzie jakos zaznaczyc) - jestem za 1 zdjeciem. A po co pozostale ograniczenia?
jestem za brakiem ograniczeń (poza ilością zdjęć) temat na tyle trudny (wbrew pozorom) że wystarczy jako ograniczenie (popatrzcie jak skończył się pozornie łatwy temat jesień)
jeżeli zasady nie bedą zbyt ograniczały tego co mogę pokazać to oczywiście TAK
Thorin do tematu jesień nie zdążyłem się załapać:)
W takim razie ustalamy nowe zasady i nowy termin. I czujcie się zaproszeni do klatki :)
:) wpiszcie mnie na listę ;) - lubie się pobać :P
tak, jesli walka jest tylko na zdjecia to ja podejmuje wyzwanie ;)
Chyba się wpiszę.
oddech zacząłeś więc czyń powinności pana domu;)
ustal ostateczne zasady i zaczynamy
To ja też się dopisuję do bitwy :) - o ile mnie 'wpuścicie' do rozgrywki? :)...
OKI DOKI!
Czas: 01.12.2006
Ilość zdjęć: min 1, max 3
Temat: groza, strach, makabra
Zasady:
Brak zasad. Ma być fajnie.
Temat jest i tak bardzo trudny.
START
Oddech, ja odpadam.
Zmykamy z Żanetką z tego forum.
Pozdrawiam i życzę tysięcy rewelacyjnych fotek.
Artur.
ależ oczywiście:) arturo nie dajcie się moderatorom - yu są inni jeszcze zostańcie:)
A wracając do battle.
Proszę o PM tych co zdeklarowali udział.
Czas dobiega końca, 02.12.2006 będą już zdjęcia poddane ocenie. Ciekawe tylko czy zajmie się tym jakiś moderator, czy sami będziemy o to dbać.
Czytałem regulamin i to niby ja mam być tym co opublikuje i zrobi ankiete... Ciekawostka :) Czekam na potwierdzenia do gdziny 24:00 dnia30.11.2006r.
Pozdrawiam
nie oddech, zdjecia wysylasz na adres battlecage@gmail.com podaja link do ustawki, ilosc osob uczestniczacych i ich nicki, termin publikacji zdjec, w zalaczniku dodajesz link ("direct link to image") do foty ktora ma siedziec na www.imageshack.us a moderator juz sobie wszystko pozalatwia. Ja sie deklaruje, delaruje na nie, nie mam czasu i checi po ostatnim "nieodbytym battlu", bede sledzil wasz watek.
pozdrawiam
krzysiek
thorin dzięki za odpowiedź i podpowiedź.
Przyjmuje wyzwanie :)
Jako że w tej walce tracę Battle-cagowe dzewictwo bardzo prosze o informacje komu wysłać obrazki i w jakim formacjie (rozdzielczości)
Pozdrawiam,
nie ma za co oddech.
gregor40, zerknij na mojego poprzedniego posta ;) wysylasz na maila w takiej formule jak podalem wyzej, zdjecie najlepiej zeby mialo szerokosc 800 pixeli po dluzszym boku.
gregor40, ale wiesz że zostały 2 dni i ilość fot, to max 3.
tu są szczegóły: http://www.canon-board.info/showthre...t=16238&page=3
ja się podejmuję co prawda mój pomysł wymaga trochę czasu na ustawienie ale stanę na uszach i zrobię co się da i wyślę co zrobię
Coz , tak sie sklada ze przyczailem cos ciekawego :)
Mam nadzieje ze sie spodoba - bo na wygrana nie licze :)
Pozdrawiam,
MG
oczywiscie - tym bardziej ze jestem bardzo poczatkujacym, a zdjecia robie wylacznie dla przyjemnosci.
jak to nie chodzi o wygraną;)??
ja podtrzymuje udział :)
liczy się dobra zabawa - a jak sie uda to i wygrana :D
Wysłałem swoje foty.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z nimi.
Ja z przyczyn prozaicznych odpadłem.
ja wysylam dzisiaj
ja też wyślę dzisiaj tak że czekajcie:)
Już wysłane mam nadzieję że niczego nie spaprałem:)
Nie jest to tak jak chciałem ale cóż - zdjęcia zostały rzucone;)
Kiedy będą fotki? mija dziś termin
fotki już są przynajmniej ode mnie, krisa i oddecha:) sam już sięnie mogę doczekać kiedy zobaczę konkurencję:)
tylko teraz mod (chyba) musi założyć wątek z battlem