-
[ODI] zdjęcia - reportaż ślubny i nie tylko
No i w końcu trafiło na mnie. 1 raz jako fotograf na ślubie.
Sprzęt jakim dysponowałem to 40D S10-20/4-5.6 T28-75/2.8 EX 580II oraz C50/1.8 którego nigdy nie podpiąłem:)
Oto przykładowe wypociny. Proszę o Wasze uwagi.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
-
No i git. Balans bieli trochę w zdjęciach z kościoła leży, ale masz kilka fajnych momentów.
-
jak przedmowca
,ale:
na 11 masz wylot samolotu skierowany prosto w glowe panny mlodej - wg mnie dziwnie to wyglada
na 13 jej glowa wchodzi w zyrandol
-
Cytat:
Zamieszczone przez
punky
jak przedmowca
,ale:
na 11 masz wylot samolotu skierowany prosto w glowe panny mlodej - wg mnie dziwnie to wyglada
na 13 jej glowa wchodzi w zyrandol
Taki welon miała:P
Dzięki za opinie, tak w ogóle to właśnie się zorientowałem, że wrzuciłem zdjęcia, które za dużo ważą:( Przepraszam moderatorów, bo modemowców już chyba nie trzeba:P
-
Całkiem fajne. Może poza 2, gdzie kadr mi nie leży. I 10 deczko blade.
Dobrze się oba obiektywy sprawiły w zestawie. Czym błyskałeś? Widzę że ISO800-1600, nie ma za dużej kaszy na pełnych fotkach?
-
No.. całkiem nieźle..;-)
Tylko IMHO na #6 niepotrzebny tak szeroki kąt (lewa część kadru nie zawiera w zasadzie nic interesującego) i trochę jasność do góry, byłoby ok;)
Na innych ślubach jakoś na to nie zwracałem uwagi, ale z tym dywanem to się coś nie postarali (#7):-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sober
Całkiem fajne. Może poza 2, gdzie kadr mi nie leży. I 10 deczko blade.
Dobrze się oba obiektywy sprawiły w zestawie. Czym błyskałeś? Widzę że ISO800-1600, nie ma za dużej kaszy na pełnych fotkach?
10 mogę poprawić, sam je trochę w PS trochę potraktowałem, tak mi się po prostu widziało:)
Co do sprzętu to błyskałem EX 580II ale z szerokim kątem to średnio się błyska, zatem takie iso. Niestety do wywołania trzeba było szum usuwać, nie ze wszystkich, te w BW wiadomo nawet lepiej że z szumem :)
Generalnie sigma za ciemna niestety - choć na krótszym końcu przy pełnej dziurze dawała radę to na 20 już było za ciemno bo tam 5,6. Tamron trochę wolny i sporo fotek zupełnie nietrafionych ale i tak wyszło nie tak tragicznie.
Jedno wiem będę celował na 5D plus 17-40 plus T 28-75 oraz C85/1.8 to mi powinno służyć lepiej do takiego typu zabawy:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Slider
No.. całkiem nieźle..;-)
Tylko IMHO na #6 niepotrzebny tak szeroki kąt (lewa część kadru nie zawiera w zasadzie nic interesującego) i trochę jasność do góry, byłoby ok;)
Na innych ślubach jakoś na to nie zwracałem uwagi, ale z tym dywanem to się coś nie postarali (#7):-P
no zastanawiałem się czy im go nie wyprostować w PS, ale odpuściłem, a nóż to jakiś znak rozpoznawczy czy coś:P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
odi
Jedno wiem będę celował na 5D plus 17-40 plus T 28-75 oraz C85/1.8 to mi powinno służyć lepiej do takiego typu zabawy:)
17-40? Chyba 16-35?
-
Ogólnie jak na 1 raz to ok. Na dwójce jest strasznie dużo niepotrzebnej góry, no i jak wspominali balans bieli w kościele leży i kwiczy...
-
fotki z kościoła oprócz BW są jak dla mnie też za ciemne, smialo uzywaj ISO 1600, pamietaj ze przy jasniejszych zdjeciach szum bedzie taki sam jak na ISO 800 przy ciemniejszych fotach