Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 151

Wątek: [ODI] zdjęcia - reportaż ślubny i nie tylko

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie [ODI] zdjęcia - reportaż ślubny i nie tylko

No i w końcu trafiło na mnie. 1 raz jako fotograf na ślubie.
    Sprzęt jakim dysponowałem to 40D S10-20/4-5.6 T28-75/2.8 EX 580II oraz C50/1.8 którego nigdy nie podpiąłem
    Oto przykładowe wypociny. Proszę o Wasze uwagi.
    1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

No i git. Balans bieli trochę w zdjęciach z kościoła leży, ale masz kilka fajnych momentów.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

jak przedmowca

,ale:
    na 11 masz wylot samolotu skierowany prosto w glowe panny mlodej - wg mnie dziwnie to wyglada
    na 13 jej glowa wchodzi w zyrandol
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    jak przedmowca

,ale:
    na 11 masz wylot samolotu skierowany prosto w glowe panny mlodej - wg mnie dziwnie to wyglada
    na 13 jej glowa wchodzi w zyrandol
    Taki welon miała:P
    Dzięki za opinie, tak w ogóle to właśnie się zorientowałem, że wrzuciłem zdjęcia, które za dużo ważą Przepraszam moderatorów, bo modemowców już chyba nie trzeba:P
    pkt 8 regulaminu

Uzależniony

Domyślnie

Całkiem fajne. Może poza 2, gdzie kadr mi nie leży. I 10 deczko blade.

Dobrze się oba obiektywy sprawiły w zestawie. Czym błyskałeś? Widzę że ISO800-1600, nie ma za dużej kaszy na pełnych fotkach?
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

No.. całkiem nieźle..;-)

Tylko IMHO na #6 niepotrzebny tak szeroki kąt (lewa część kadru nie zawiera w zasadzie nic interesującego) i trochę jasność do góry, byłoby ok

Na innych ślubach jakoś na to nie zwracałem uwagi, ale z tym dywanem to się coś nie postarali (#7):-P
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    Całkiem fajne. Może poza 2, gdzie kadr mi nie leży. I 10 deczko blade.

Dobrze się oba obiektywy sprawiły w zestawie. Czym błyskałeś? Widzę że ISO800-1600, nie ma za dużej kaszy na pełnych fotkach?
    10 mogę poprawić, sam je trochę w PS trochę potraktowałem, tak mi się po prostu widziało

Co do sprzętu to błyskałem EX 580II ale z szerokim kątem to średnio się błyska, zatem takie iso. Niestety do wywołania trzeba było szum usuwać, nie ze wszystkich, te w BW wiadomo nawet lepiej że z szumem
    Generalnie sigma za ciemna niestety - choć na krótszym końcu przy pełnej dziurze dawała radę to na 20 już było za ciemno bo tam 5,6. Tamron trochę wolny i sporo fotek zupełnie nietrafionych ale i tak wyszło nie tak tragicznie.
    Jedno wiem będę celował na 5D plus 17-40 plus T 28-75 oraz C85/1.8 to mi powinno służyć lepiej do takiego typu zabawy

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    No.. całkiem nieźle..;-)

Tylko IMHO na #6 niepotrzebny tak szeroki kąt (lewa część kadru nie zawiera w zasadzie nic interesującego) i trochę jasność do góry, byłoby ok

Na innych ślubach jakoś na to nie zwracałem uwagi, ale z tym dywanem to się coś nie postarali (#7):-P
    no zastanawiałem się czy im go nie wyprostować w PS, ale odpuściłem, a nóż to jakiś znak rozpoznawczy czy coś:P
    pkt 8 regulaminu

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odi Zobacz posta
    Jedno wiem będę celował na 5D plus 17-40 plus T 28-75 oraz C85/1.8 to mi powinno służyć lepiej do takiego typu zabawy
    17-40? Chyba 16-35?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ogólnie jak na 1 raz to ok. Na dwójce jest strasznie dużo niepotrzebnej góry, no i jak wspominali balans bieli w kościele leży i kwiczy...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

fotki z kościoła oprócz BW są jak dla mnie też za ciemne, smialo uzywaj ISO 1600, pamietaj ze przy jasniejszych zdjeciach szum bedzie taki sam jak na ISO 800 przy ciemniejszych fotach
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów