Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Pokazali zdjęcie eosa RP z tym małym gripem. Fajnie to wygląda, grup jest płaski ,pewnie dzięki zastosowaniu innych baterii.
Cytat:
Zamieszczone przez
Photointo
Pokazali zdjęcie eosa RP z tym małym gripem. Fajnie to wygląda, grup jest płaski ,pewnie dzięki zastosowaniu innych baterii.
Bo to nie jest grip. Tylko doczepka, zeby palec serdeczny mial sie na czym oprzec. Cos takiego byle dedykowana plytka arkowa (albo L bracket) tez zapewnia, przy okazji sluzac za mocowanie do statywu (nie jakos wybitnie waznez to sa aparaty przewidziane glownie do focenianz lapy)
Chyba czegoś nie doczytałem, to jest model niższy od R i ma IBIS ?
Jest niższy, nie ma IBIS.
A to nadal nie jestem zainteresowany :D Szkieł topowych i tak nie kupię a do pozostałych lepszy będzie A73.
Cytat:
Zamieszczone przez
merida
Fajne te szkła będą, ale ceny kosmiczne.
Myślę że niedługo pojawią się jakieś kity plasticzane do RP. Tu zresztą jest spore pole do popisu w kwestii miniaturyzacji takich szkieł.
Najciekawsze jest co zaoferują z tańszych szerokich kątów, bo RF 15-35mm f/2.8L IS to nie dla każdego nabywcy RP, a mają rękę do szerokich.
U Nikona ciekawie (Z 14-30/4 za 1300$)
No i co z RF 70-300mm -może powrót Diffractive Optics, mam nadzieję.
Cytat:
Zamieszczone przez
capo-di_tutti-capi
Najciekawsze jest co zaoferują z tańszych szerokich kątów, bo RF 15-35mm f/2.8L IS to nie dla każdego nabywcy RP, a mają rękę do szerokich.
U Nikona ciekawie (Z 14-30/4 za 1300$)
DO to na dzis chyba jedyna technologia do zmniejszenia i odchudzenia tele. Też liczę na to.
Pozdrawiam!
wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
A to nadal nie jestem zainteresowany :D Szkieł topowych i tak nie kupię a do pozostałych lepszy będzie A73.
Jestem takiego samego zdania.
Cytat:
Zamieszczone przez
capo-di_tutti-capi
Mało prawdopodobne. Obecne wydanie DO jest drogie w produkcji i nawet w 600/4 i 400/2.8 zdecydowano się na inne rozwiązanie kwestii zmniejszenia wagi.
1 załącznik(ów)
Załącznik 1790
Taki ten uchwyt będzie. Trudno wyczaić, ale jakby udało się im zrobić taki gdzie mieszczą się dwie baterie LP-E17 to byłaby to fajna sprawa.