To PS, czy tal rzeczywiscie bylo:
To PS, czy tal rzeczywiscie bylo:
Mowie o tym zdjeciu:
chyba nie miejsce na fotki , oceny i pytania...
co do warsztatow cos za cos , 4 godz sam na sam w studio to koszta studia/wiazazu wzgledeni modelki , w lodzi to conajmniej 200-250 zl + modelka ( od darmowych po agencyjne )
nie mowiac o tym ze jednak na warsztatach "ktos" cos wyklada/pokazuje/tlumaczy
:shock::shock::shock:
Ale foty !!!
Ja też wynajmuję studio i kilka osób z Forum od 2 lat z niego korzysta. Cennik można znaleźć na naszej stronie internetowej. Często organizuję warsztaty dla jednej czy dwóch osób ale nie podaję terminów na Forum bo od początku jednym z celów naszych warsztatów była atrakcyjna cena, która przy takim szkoleniu jest dość wysoka. Często się zdarza, że robimy zupełnie bezpłatne warsztaty lub plenery i staram się aby takie spotkanie było raz w miesiącu. Najtańsze spotkanie kosztuje 99zł i trudno znaleźć warsztaty w takiej lub niższej cenie.
ferrari_alex- w tym wątku oceniamy zdjęcia wykonane na warsztatach i jeśli masz ochotę pokazywać gnioty zrobione gdzieś tam u kogoś to załóż sobie swój wątek w galerii tematycznej. Jeśli wizytę u kumpla uważasz za wydarzenie to w dziale wydarzenia.
Nie rozumiem kompletnie.
Wlasnie wrocilem z warsztatow u Sergiusza, kazdy fotografowal do woli, sprawdzal wszystko na co mial ochote, nie wiem w czym przeszkadza obecnosc innych osob skoro nikt nie patrzy na zegarek. Byly cztery osoby, trudno mowic o tloku.
Nawet jesli ktos wie wszystko a przerasta go samodzielne znalezienie studia i modelki to spelni sie na tych warsztatach za nizsza cene niz organizowanie wszystkiego na wlasna reke. Chyba baza pomyslow wymaga wielu godzin na wylacznosc.
Sergiusz, przepraszam, nie wiedzialem. Nie bede wystawial zdjec:-) Sorry:-)
Jesli bedziesz wiedzial, ze masz 2-3 osoby i nie bedzie tloku i bedzie czarowna modelka, wspomnij o mnie, bede wdzieczny....dolacze.
Ooo, nie zauwazylem, niezly trick :D
w takim razie; ogolnie swietne zdjecia
Od packshotu do zdjęcia reklamowego- 18 XII piątek godzina 17 Warsztaty prowadzi Maciej Czerniewski http://www.artfotoprojekt.pl/ koszt 250 zł
Twój pierwszy ślub- pierwsze zlecenie. Plener. Poniedziałek 21 XII godz 17 koszt 199zł
Warsztaty poprowadzę omawiając moje zdjęcia wykonane przez ostatnich kilka lat. Omówię wszystkie zagadnienia związane z fotografowaniem ślubu. Od zdobycia pierwszego zlecenia, rozmowy z klientem, reportażem zarówno w kościele jak i USC, weselem i plenerem Dwa słowa wspomnę na temat obróbki. Spotkanie będzie miało charakter wykładu połączonego z prezentacją multimedialną. Jest to pierwsze spotkanie z cyklu, którego uwieńczeniem będą kolejne warsztaty w kościele.
Dodatkowy termin spotkania na prośbę użytkowników Forum mieszkających daleko od Warszawy
Portret pierwsze kroki w studio- 29 XII wtorek godz 17
Pomiędzy portretem a aktem/akt w studio 30 XII środa godz 11
Fashion 23 01 2010 sobota godz 11
Zapraszam!
Kontakt i zapisy przez PW oraz www.warsztatyfoto.com.pl
Fashion- sobota 23 01 godzina 11 koszt 250zł
Warsztaty poprowadzi znany wam z Forum Cezary Murawski http://www.maxmodels.pl/cezary.html Będą dwie zupełnie nowe modelki i make up. Szczegóły spotkania i zdjęcia modelek podam „na dniach”
Widzę, że czasem do kopiuj i wklej bez kleju i ołówka kopiowego ani rusz:sad:. Co do modelek był gdzieś link w wątku ale nie mam pewności czy będą te same. na dniach się pewnie wyjaśni jest jeszcze sporo czasu.
ferrari_alex na PW wyraził chęć uczestniczenia w warsztatach jak mu podpasuje temat tak, że nie ma problemów.
Już poprawiłem, dzięki ale to temat przeniesiony z grudnia i w pierwszej wersji warsztaty planowane były na piątek.
W sumie idą Święta a jak Święta to i prezenty. Dla wszystkich osób, które w grudniu były lub będą na spotkaniach w ramach promocji otrzymają 20% zniżki na wynajęcie studia. Dodatkowo osoby te będą mogły wziąć udział w bezpłatnych warsztatach w styczniu 2010.
Uczestnicy warsztatów Twój pierwszy ślub otrzymają zestaw czasopism w cenie równowartości ceny warsztatów. Cztery numery czasopisma Lustrzanka gdzie znajduje się cykl „Twój pierwszy Ślub” Trzy numery wydawnictwa „Zdjęcia Ślubne” oraz „Twoje Studio” gdzie znajdują się wywiady z fotografami ślubnymi.
W wyniku „aury sprzyjającej podróżom” pojawiły się jeszcze dwa wolne miejsca na dzisiejsze spotkanie. Jak ktoś na ostatnią chwilę ma ochotę się z nami spotkać to Zapraszam i proszę o kontakt na PW.
Przynajmniej raz w miesiącu robię jakieś bezpłatne spotkanie w studio dla osób, które były na warsztatach lub dla posiadaczy legitymacji klubu czasopisma Lustrzanka. W listopadzie były dwa takie spotkania: warsztaty ślubne w kościele i spotkanie z wydrukami w studio. Jeszcze przed Świętami podam terminy na spotkania w styczniu, lutym i marcu z uwzględnieniem bezpłatnych spotkań.
Na stronie www.warsztatyfoto.com.pl są już podane terminy spotkań na pierwszy kwartał 2010 roku powiązane z dość ciekawą promocją. Biorąc pod uwagę ceny obowiązujące na innych warsztatach chyba warto z niej skorzystać.
Co do bezpłatnego spotkania dla uczestników warsztatów w grudniu to ich termin to 21 01 2010r. Chętnych proszę o kontakt na PW.
Zapraszam!
O mi się podobają nowości: Portret średni niski i wysoki klucz w studio oraz pierwsze własne przenośne studio- dwie lampy i modelka.
Temat hi key i low key w ogóle dla mnie jest ciekawy, a wbrew pozorom wymaga zrozumienia, zwłaszcza że niektórzy niedoświetlone przypadkowe zdjęcia próbują wpisać w low key na przykład.
Na stronie www.warsztatyfoto.com.pl są już podane terminy spotkań na pierwszy kwartał 2010 roku powiązane z dość ciekawą promocją...
Tak się starałem dobrać tematy aby większość znalazła coś dla siebie. Czyli są tematy stare oraz zupełnie nowe. Terminy spotkań są tak podane, że nawet jak trafiłem z interesującym kogoś tematem w dzień lub nazajutrz po imieninach, urodzinach lub w dzień kiedy rozgrywają się sportowe derby lub jest jakiś inny powód, że termin jest nieodpowiedni to może dobry będzie kolejny termin. Jednocześnie wszystkie terminy objęte są atrakcyjną promocją i jak ktoś ma ochotę skorzystać z kilku spotkań w rozpiętości nawet trzech miesięcy może mieć to znacznie taniej niż zapisując się na pojedyncze spotkania.
W wyniku moich obserwacji oraz rozmów z potencjalnymi uczestnikami warsztatów oraz częścią tych, którzy wybrali się na Portret pierwsze kroki w studio postanowiłem wprowadzić temat Pierwsze kroki z lustrzanką. Spotkanie jest dla osób, które już wiedzą gdzie jest przód a gdzie tył w lustrzance a jednocześnie nie czują się na siłach aby uczestniczyć w spotkaniu Pierwsze kroki w studio. Czyli jest to spotkanie dla niezdecydowanych jako zdecydowanie pierwsze.
Poniżej zdjęcia wykonane na piątkowym spotkaniu przez Macieja Czerniewskiego przy czynnym udziale uczestników. Wydaje mi się, że sprzedawcy oświetlenia studyjnego jak zobaczyli by w jaki sposób zostały one wykonane dostaliby palpitacji serca. Budżet takiego studia wynosi zapewne mniej niż koszt samego spotkania. To były bardzo interesujące warsztaty a w czasie ich trwania wykonano jedną lustrzanką aż 118 zdjęć. Uczestnicy dysponują tymi samymi RAW-ami i mam nadzieję, że w wątku pojawią się kolejne zdjęcia.
Miałem nadzieję, że uda mi się wrzucić zdjęcia przez Sergiuszem, ale troszkę się spóźniłem :-o
Jakiś czas temu zetknąłem się z fotografią reklamową przy okazji targów rękodzielnictwa, wówczas zostałem poproszony przez znajomą o wykonanie kilku zdjęć na jej stonę, niestety efekt był baaaardzo daleki od odczekiwanego. Po cyklu warsztatów fotografii studyjnej, portretowej, aktu i ślubnej postanowiłem wziąć udział w warsztatach fotografii reklamowej.
Myślę sobie - no tak, ale żeby zacząć temat trzeba by wydac kilka tysięcy na profesjonalne oświetlenie. Jakież było moje zdziwienie, kiedy Maciek odstawił wszystkie lampy Sergiusza, a zamiast nich świecił zwykłymi lampami, które pewnie niejednemu walają się po kątach. Oto próbka moich zdjęć:
Chciałbym przypomnieć o dwóch spotkaniach, które odbędą się jeszcze w tym roku. To dodatkowy termin spotkań na prośbę użytkowników Forum mieszkających daleko od Warszawy
Portret pierwsze kroki w studio- 29 XII wtorek godz 17
Pomiędzy portretem a aktem/akt w studio 30 XII środa godz 11
Zapraszam!
Kontakt i zapisy przez PW oraz www.warsztatyfoto.com.pl
Zapisując się do końca grudnia 2009 się na jeden poniższy termin spotkania otrzymasz 10% a na dwa wybrane tematy 20% zniżki. Decydując się na trzy lub cztery spotkania otrzymasz 25% bonifikaty. Wybierając pięć lub więcej terminów/tematów warsztatów otrzymujesz 30% zniżki. Warunkiem skorzystania z promocji jest opłacenie kosztów do końca 2009r
Chcę przypomnieć, że powyższa promocja obowiązuje tylko i wyłącznie do końca roku 2009. Wydaje mi się, że jest to dobra okazja dla osób chcących zaliczyć kilka spotkań. Terminy spotkań znajdują się na stronie www.warsztatyfoto.com.pl
Zainteresowanych proszę o kontakt na PW lub jeśli ktoś nie chce korzystać z formularza na stronie to podaję adres: sergiusz@tmf.waw.pl W wiadomości proszę podać terminy spotkań i nr telefonu co znacznie uprości procedurę zapisu.
Zapraszam!
Nowy rok to w sumie dobry czas na małe podsumowanie tego, który minął. Udało się zorganizować i wprowadzić w życie zupełnie nowe tematy warsztatów takie jak Fashion czy od Packshotu do zdjęcia reklamowego. Zorganizowaliśmy plener zdjęć Ślubnych i warsztaty w kościele. Podobne spotkania planujemy na rok 2010. Jednocześnie odbyło się kilka spotkań bezpłatnych dzięki pozyskaniu sponsorów. To na takim spotkaniu można było w zasadzie bez ograniczeń wydrukować zdjęcia zrobione na wcześniejszych warsztatach.
Przedostatniego dnia roku przeprowadziłem doświadczenie warsztatowo/edukacyjne i mam nadzieję, że z nowym rokiem wprowadzę zupełnie nowy rodzaj warsztatów fotograficznych na razie tylko dla użytkowników Forum. Ale szczegóły podam już w nowym wątku warsztatów w studio na rok 2010. Jeśli ktoś ma ochotę na napisanie w tym miejscu paru słów to jest to ostatnia okazja bo znając życie niebawem wątek zostanie zamknięty.