Czy mnie się wydaje, czy ktoś podmienił zdjęcia na serwerze?
Wersja do druku
...domyślam się , znam operatywność..:mrgreen:
.....faktycznie - foty podmienione- sepia jednak została:mrgreen: - pewnie linki z wątku zostały, a MYST pozmieniał u siebie na stronce i linkuja się innne..już wiem dlaczego nie pojawił się w wątku od wczoraj - był zajęty:mrgreen:
no faktycznie fotki się podmieniły, bo robiłem update na stronie. I faktycznie troszkę mi zeszło, więc się nie pojawiałem:)
W sumie troszkę mnie cała ta akcja z zakwalifikowaniem moich fot do 'kicz Project'u ' zmobilizowała do uaktualnienia strony, do ktorego się już jakiś czas przymierzałem:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W sumie racja - ponad 100 wejść z Canon-board'a, czyli jakieś 60% wczorajszego ruchu na stronie :)
Hehe, a to dobre z tą podmianą. :) Bo tak patrzę i patrzę na te foty, ale jakoś kiczu w nich nie widzę. A tu się dowiaduję, że to nie te co się pierwotnie pokazały. :)
Trochę szkoda, że taki syfek robi się w tym wątku i stał się on miejscem potyczek konkurujących fotografów. Zwłaszcza, że pewnie ich klienci tu nie zaglądają.
wiesz najgorsze że ja nawet nie wiem kto by chciał ze mną konkurować powiedzmy 'bezpośrednio' i kto mogłby robić takie akcje... Nikomu też sięchyba za bardzo nie naraziłem, więc tego trochę nie rozumie.
A co do podmiany - zrobiłem update strony to się same podmieniły...
Juz sie nie bawcie w teorie spiskowe - zdjecia byly potworkowate wiec ktos mial sluszne podstawy by je tu wstawic - niezaleznie od zamiarow.
Pewnie poprostu ktos nie chcial sie wdawac w forumowa wojenke - ludzie slabo znosza krytyke i pozniej wyrastaja wielgachne watki w pralni ;)
Rozwazania o nieuczciwym konkurencie mialy by sens gdyby ktos zdjecia specjalnie oszpecil czy przypisal autorstwo gniotow kogos innego - a tutaj ktos (anonimowo pewnie z powodow wymienionych w pierwszym akapicie) wstawil bardzo slabe zdjecia z oficjalnego www, myst moze miec pretensje tylko do siebie ze mial na stronie takie - pewnie antyczne - kwiatki ;)
wojkij ja pretensji do nikogo nie mam - tak jak piszesz - publiczna strona , publiczne forum.
Fot też nie bronię (choć kiczowate wg. mnie nie są, ale to moja opinia...)
Zastanawia tylko cel tej akcji i styl jej przeprowadzenia.
Napisz jeśli się mylę: jeśli krytykujesz czyjeś foty, to raczej nie robisz tego anonimowo, bez podania podstaw swojej oceny, prawda? Bardzo łatwo wrzucić czyjeś foty do takiego wątku - jednego wora domalowanymi tęczami i murkami w studiu z prześcieradła...
Proponuję ciekawy eksperyment:
Popatrz na swoje foty, i zastanów się, czy nie ma takich które ktoś mógłby nazwać kiczem (albo wrzucić do wątku jako kiczowate). Jeśli np. ktoś wrzuciłby któreś z Twoich fot do takiego wątku, bez uzasadnienia, to czy byś ich jakoś (i jak bronił)?
Prawda, moim zdaniem jest taka, że każdy fotograf ślubny (nawet Ci najwspanialsi) ma foty które w jakiś sposób o kicz się opierają, ale wrzucanie ich w takim stylu do tego wątku, to nic innego jak próba zmieszania kogoś z błotem, ewentualnie poprawienie sobie samopoczucia.
Powtarzam nie mam pretensji - całą ta sprawa jest tak na prawdę dla mnie żałosna.
pozdrawiam
Maciek
Klientow masz, satysfakcje z wlasnych zdjec tez pewnie masz - jest sens sie przejmowac i roztrzasac to tylko dlatego ze ktos wytknal Ci ze zawieruszylo Ci sie na stronie kilka kwiatkow? To jest niszowe forum, opiniami ludzi zza kabelka nie ma co sie kierowac a sam watek urosnie pewnie do stu i wiecej stron zakrywajac niepotrzebny smrodek.
W kazdym razie przemyslalem sprawe i jednak masz racje ze to nie miejsce na takie wytykanie - watek mial byc z zalozenia smieszny i niepotrzebnie na cel wzieto aktywnego uzytkownika - to oczywiste ze nikt z czegos takiego uciechy miec nie bedzie.
No nic, bylo minelo - prosimy o nowe kwiatki :p
Bardzo ciekawa sprawa z tymi potyczkami. Ale takie dziadostwo robią tylko ludzie z "nizin" fotografów ślubnych. Na FFŚ ( http://foto.forumslubne.pl ) panuje bardzo przyjazna atmosfera. Podsyłamy sobie wzajemnie klientów gdy mamy zajęty termin a nawet gdy mamy wolny a uważamy że klient ma inny gust i inny fotograf będzie lepszy dla niego.
Takie akcje "fotociapków" są po prostu żałosne...
Definicji kiczu chyba sie nie da jednoznacznie podac. Jest to sprawa czesto bardzo subiektywna, zalezna od wielu czynnikow u konkretnego odbiorcy. Dana fotka dla kogos moze byc kiczem a dla kogos innego moze byc zupelnie poprawna.
Do watku tutaj powstalego powinno sie podchodzic z lekkim przymruzeniem oka i traktowac jako pewna zabawe.
Dodajcie lepiej jakieś fajne linki do stron, których zawartość jest adekwatna do nazwy tematu!
Tak przyglądam się tej rozmowie i trochę jej nie rozumiem. Twoje zdjęcia, które zostały wrzucone do tego wątku były faktycznie bardzo słabe i można było je bez dwóch zdań zakwalifikować do kiczu. Ale mówienie, że jest to chamskie zwalczanie konkurencji jest nie na miejscu, powiedziałbym wręcz, że jeszcze bardziej chamskie jest zmienianie linków do tych kiczowatych zdjęć i przez to świadome wprowadzanie w błąd innych użytkowników.
goose - ja updatowałem MOJĄ stronę na MOIM serwerze, więc to że się komuś linki poplątały to chyba nie moja ani wina ani sprawa...
Ten wątek to nie moja galeria, żebym pilnował czy się zdjęcia poprawnie wyświetlają.
W dodatku update zrobiłem, po kilku wypowiedziach z tego wątku, że się tutaj nie nadają...
Jaka jest Twoja definicja kiczu i czy jest taka sama jak "słabych zdjęć" ?
Dla mnie nie każde słabe zdjęcie jest kiczem, choć kiczowatość najczęściej sprawia że zdjęcie staje się słabe.
No pewnie to wszystko zbieg okoliczności... Ktoś opublikował kiczowate zdjęcia z jakieś strony i od razu po tej publikacji linki do nich zostają zamienione. Ciekawe. Już mogłeś w ogóle te foty wywalić a nie podmieniać linki bo to jest naprawdę żałosne i strasznie dziecinne.
Nie wiem czy kiczowate ale na pewno zabawne
http://www.divinecaroline.com/article/22267/37887
Jakbyś przeczytał wątek dokładnie, dowiedziałby się że update był planowany już wcześniej (i też przygotowywany). Widziałeś kiedyś update serwisu dokonany w ciągu jednego popołudnia, wraz z przygotowaniem ok 200 nowych zdjęć do galerii? ja przygotowywałem ten update około miesiąca...
Napisałem że mnie to zmotywowało do dokończenia brakujących ujęć i wrzucenie na stronę, bo wrzucenie tu mniej udanych /starszych ujęć pokazało mi że trzymanie ich na stronie, nie jest najlepszym pomysłem.
A co do linków i podmiany : nie będę grzebał w gotowym enginie, żeby jakieś tam foty komuś zostawić - wybacz...
Dziecinne jest to, że ktoś się rejestruje, wrzuca foty bez merytorycznego komentarza i znika. Czy też ktoś sobie robi nowego usera, żeby nie zostać rozpoznanym - być może boi się konfrontacji swoich zdjęć z kiczem. to dopiero dziecinada i to też nazwałem chamstwem...
To jest świetny punkt do dyskusji nad rozróżnieniem kicz/nie kicz, bo fotki leżące moim zdaniem dokładnie na granicy, a czasem nawet ją przekraczającą, ale w sumie całkiem fajne:)
Dla zarejestrowanych na NK:
http://nasza-klasa.pl/profile/10499269/gallery/25
To zdjęcie i następne. Podobno profesjonalny fotograf...
Coś mi sie nie widzi to na profi fotografa. Na drugim zdjęciu są plecy jakiegoś kolesia z lustrem nikona, moze to był profesjonalny fotograf a prezentowane zdjecia wykonała jakaś ciocia małpką. No i jeszcze ten piękny datownik na pół zdjęcia :D
Ja na zdjeciach slubnych sie totalnie nie znam, nie praktykuje tego rodzaju foto ani w nim nie gustuje ale jak dla mnie te zdjecia sa bardzo dobre. Moze niekoniecznie zawsze technicznie, ale czesciowo sa z pomyslem, czesciowo w genialnym momencie cos uchwycone itd. Kiczu za cholere sie nie moge tutaj dopatrzyc wiec nie wiem co jest "na granicy".
Ja generalnie nie znam się na zdjęciach:)
Zabawne? Genialne są... Uwielbiam reportaż w takim stylu.
no bo jam jest z Krakowa:)
Nie wiem czy było:
http://aaaby-sprzedac.blogspot.com/2...cje-lubne.html
Z tej stronki:
O jaaa nie mogę... :D Co prawda nie jest to zdjęcie z ceremonii, ale podpis mnie zabił: "Nieudana próba?" :D
"Zatrzymajcie to co piękne...to tylko chwila". Bo potem przejedzie pociąg:
Nie wstyd Wam takie zdjęcia pokazywać, co Grabek na to :D:D:D:D
Raczej kiepsko reżyserowane :shock: Fachowcy :shock:
http://www.divinecaroline.com/article/22267/37887
Moja żona powiedziała obrzydliwe, A podkreślam ja jestem amatorem i daleeeeeko mi do Mike Colona, Davida Backsteada czy Denis Reggie. To jest subiektywna opinia amatorów ha ha ....
[QUOTE=gushman;515541]Z tej stronki:
O jaaa nie mogę... :D Co prawda nie jest to zdjęcie z ceremonii, ale podpis mnie zabił: "Nieudana próba?" :D
genialne, jedno z najlepszych.....oczywiście wraz z podpisem
http://www.divinecaroline.com/article/22267/37887 - te nie pasują do tego wątku, gdzie tu kicz??? zdjęcia spoko...
tak jest. zdjęcia są spoko. zabawne. niebanalne. nawet jeśli kilka jest pozowanych.. co z tego?
sęk w tym, że większość ludzi traktuje się śmiertelnie poważnie. bez dystansu, bez autoironi. na zdjęciach wolą się widzieć w wynajętym, zdezelowanym lincolnie z nadętymi, ciężkimi gębami.
co jak co, ale dla mnie to jeden z najlepszych watkow jakich ostatnio czytalem hahaha. Oby tak dalej
a tu pana Marka strona, który to akurat tym razem "kamerował" na komunii i gdy go zapytałem po poludniu, w kosciele kiedy to dzieci przyjść miały po obrazki czy bedzie reszta lamp za chwile zaświecona ,czy w takiej mroczności będziem robić (iso 3200 f1.4 i 1/20s) ODPOWIEDZIAŁ pogardliwie: "jak jesteś profesionalistą to chyba umiesz robić w świetle zastanym...??!!"
zmierzył mnie jeszcze szyderczo i odszedł "filmować w "świetle zastanym z sonyego
spotem
proszę oto owy profesionalista, który wcześniej wielkim znajomym był, jak przyjeżdżał parkować na moim podwórku swojego srebrnego szerszenia z alufelgami:
http://sfvmarek.pl/galeria.php
a tutaj skąd się to wzięlo, że takie piękne zdjęcia robią:
http://sfvmarek.pl/index.php
Dobrze Marku, że u Ciebie też się 'to coś' nie zaszczepiło, pomimo parkowania u Ciebie szerszenia:)
gość już nie parkuje, więc odwraca głowę w drugą stronę na ulicy, jakbym mu chleba powszedniego zabrał...;( Może tu zaglądnie i zobaczy posta...;p,ale chyba nie bo robi profi sprzętem sony a100- bądź co bądź nie jakimś byle kompaktem..;)
Ciekawe, czy pan Marek nagrodę dla 1000-nego gościa nawiedzającego stronę przewidział, np. jakieś 10% rabatu na montaż cyfrowy z nośników analogowych.
muahahaha dziwota że pracują na pro sprzęcie sony jak ona nawet nie ma pro puchy ! :D
piękne galeria panie Marku w zastanym świetle :D
to chyba OT, ale Ciekawe czy pan Marek ma też walkmana SONY ;)
"...kiepski fotograf i beznadziejne zdjęcia - a ogłaszał się jako profesjonalista z super sprzętem. Miało być okazyjnie, najtaniej, a wyszło drożej i gorzej - nawet porządnej pamiątki z kościoła teraz nie mamy. Album z przeceny za 20 złotych już po miesiącu się rozsypał. Wujek Kazik też się nie spisał - miał robić zamiast fotografa zdjęcia na weselu, ale już po godzinie ostrość widzenia mu się pogorszyła i miał trudności ze złapaniem nas w kadrze..."
http://allegro.pl/item423372972_kiep...e_zdjecia.html
Fabuła trzyma w napięciu :-)
Kolega z forum Najkona podesłał mi fajnego linka:
http://www.kaszycki.pl
Po obejrzeniu galerii zajrzyjcie do cennika, jeśli jeszcze nie dostaliście zawału to "O mnie".
Niesamowite.