Strona 42 z 103 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gushman Zobacz posta
    Trochę szkoda, że taki syfek robi się w tym wątku i stał się on miejscem potyczek konkurujących fotografów. Zwłaszcza, że pewnie ich klienci tu nie zaglądają.
    Bardzo ciekawa sprawa z tymi potyczkami. Ale takie dziadostwo robią tylko ludzie z "nizin" fotografów ślubnych. Na FFŚ ( http://foto.forumslubne.pl ) panuje bardzo przyjazna atmosfera. Podsyłamy sobie wzajemnie klientów gdy mamy zajęty termin a nawet gdy mamy wolny a uważamy że klient ma inny gust i inny fotograf będzie lepszy dla niego.

Takie akcje "fotociapków" są po prostu żałosne...
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Uzależniony

Domyślnie

Definicji kiczu chyba sie nie da jednoznacznie podac. Jest to sprawa czesto bardzo subiektywna, zalezna od wielu czynnikow u konkretnego odbiorcy. Dana fotka dla kogos moze byc kiczem a dla kogos innego moze byc zupelnie poprawna.
    Do watku tutaj powstalego powinno sie podchodzic z lekkim przymruzeniem oka i traktowac jako pewna zabawe.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Dodajcie lepiej jakieś fajne linki do stron, których zawartość jest adekwatna do nazwy tematu!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Też mi to wygląda na troszkę chamskie zwalczanie konkurencji
    Tak przyglądam się tej rozmowie i trochę jej nie rozumiem. Twoje zdjęcia, które zostały wrzucone do tego wątku były faktycznie bardzo słabe i można było je bez dwóch zdań zakwalifikować do kiczu. Ale mówienie, że jest to chamskie zwalczanie konkurencji jest nie na miejscu, powiedziałbym wręcz, że jeszcze bardziej chamskie jest zmienianie linków do tych kiczowatych zdjęć i przez to świadome wprowadzanie w błąd innych użytkowników.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

goose - ja updatowałem MOJĄ stronę na MOIM serwerze, więc to że się komuś linki poplątały to chyba nie moja ani wina ani sprawa...
    Ten wątek to nie moja galeria, żebym pilnował czy się zdjęcia poprawnie wyświetlają.
    W dodatku update zrobiłem, po kilku wypowiedziach z tego wątku, że się tutaj nie nadają...
    Jaka jest Twoja definicja kiczu i czy jest taka sama jak "słabych zdjęć" ?
    Dla mnie nie każde słabe zdjęcie jest kiczem, choć kiczowatość najczęściej sprawia że zdjęcie staje się słabe.
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Dopiero zaczyna

Domyślnie

goose - ja updatowałem MOJĄ stronę na MOIM serwerze, więc to że się komuś linki poplątały to chyba nie moja ani wina ani sprawa...
    No pewnie to wszystko zbieg okoliczności... Ktoś opublikował kiczowate zdjęcia z jakieś strony i od razu po tej publikacji linki do nich zostają zamienione. Ciekawe. Już mogłeś w ogóle te foty wywalić a nie podmieniać linki bo to jest naprawdę żałosne i strasznie dziecinne.

Domyślnie

Nie wiem czy kiczowate ale na pewno zabawne
    http://www.divinecaroline.com/article/22267/37887

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goose Zobacz posta
    No pewnie to wszystko zbieg okoliczności... Ktoś opublikował kiczowate zdjęcia z jakieś strony i od razu po tej publikacji linki do nich zostają zamienione. Ciekawe. Już mogłeś w ogóle te foty wywalić a nie podmieniać linki bo to jest naprawdę żałosne i strasznie dziecinne.
    Jakbyś przeczytał wątek dokładnie, dowiedziałby się że update był planowany już wcześniej (i też przygotowywany). Widziałeś kiedyś update serwisu dokonany w ciągu jednego popołudnia, wraz z przygotowaniem ok 200 nowych zdjęć do galerii? ja przygotowywałem ten update około miesiąca...
    Napisałem że mnie to zmotywowało do dokończenia brakujących ujęć i wrzucenie na stronę, bo wrzucenie tu mniej udanych /starszych ujęć pokazało mi że trzymanie ich na stronie, nie jest najlepszym pomysłem.

A co do linków i podmiany : nie będę grzebał w gotowym enginie, żeby jakieś tam foty komuś zostawić - wybacz...

Dziecinne jest to, że ktoś się rejestruje, wrzuca foty bez merytorycznego komentarza i znika. Czy też ktoś sobie robi nowego usera, żeby nie zostać rozpoznanym - być może boi się konfrontacji swoich zdjęć z kiczem. to dopiero dziecinada i to też nazwałem chamstwem...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez aaa Zobacz posta
    To jest świetny punkt do dyskusji nad rozróżnieniem kicz/nie kicz, bo fotki leżące moim zdaniem dokładnie na granicy, a czasem nawet ją przekraczającą, ale w sumie całkiem fajne
    Ostatnio edytowane przez myst ; 15-08-2008 o 13:44 Powód: Automerged Doublepost
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A co do linków i podmiany : nie będę grzebał w gotowym enginie, żeby jakieś tam foty komuś zostawić - wybacz...

Dziecinne jest to, że ktoś się rejestruje, wrzuca foty bez merytorycznego komentarza i znika. Czy też ktoś sobie robi nowego usera, żeby nie zostać rozpoznanym - być może boi się konfrontacji swoich zdjęć z kiczem.

Liczę na to, że osoba, która te zdjęcia wrzuciła ma je gdzieś na komputerze i ponownie je wklei. Bo nie ukrywam, że chciałbym zobaczyć temat rozmowy...

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aaa Zobacz posta
    Jest tam kilka na prawdę dobrych fot. A pani w kapeluszu z kwiatami w krzakach (wygląda to tak, jakby miała te kwiaty do zamaskowania) waląca fotę jak paparazzi mnie rozbawiła do łez

Strona 42 z 103 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów