Cytat:
Jesli "alx_80" ma w stopce "35 f/1,4 L", a Ty mu karzesz brac lepsze szkla to je wskaz.
..ja nie pisałem tego o szkłach alx_80......
Cytat:
Spore wymagania i niezauwazasz roznicy w obrazie z 30D i 5D
..a zebys wiedział...znam troche osób które mają 5d i 30-ke i na odbitce do A3 nie zauwazaja różnicy...tylko ty jakoś tego nie dostrzegasz...no ale jakbym tyle przepłacił to może też bym zachowywał się jak ignorant.
Piszesz,że uzywasz 5d do zastosowań amatorskich i ok...ale wcale lepszych zdjęc nie robisz niż ktoś kto zapłaciłby połowe tej kwoty za o wiele bardziej funkcjonalną 40-kę i tutaj widze problem ;)
Cytat:
I przy pomocy LiveView chcesz zasatapic precyzyjny i jasny widok na matowce??
ech ręce opadają :) , niektórzy nie mają za grosz poczucia humoru....
Cytat:
Prosze Cie. Pisze "wystarczajacy dla mnie". Nie bedziesz tak ludzi dookola swoja ignorancja denerwowal.
ok dla mnie :) z drugiej strony co mi po wizjerze w 5d który obejmuje tylko 96% kadru ;)
Cytat:
No i jest "cool i zajebiscie". Wszyscy to juz wiemy, przestan to w kolko powtarzac, a najlepiej juz nie mow nic.
...do niektórych to jak widać nie dociera bo wciąż przytaczasz te same argumenty :)
Cytat:
Ale ten sam dobry fotograf z lepszej jakosci matrycy wycisnie chyba odpowiednio wiecej niz z 30D, czyz nie??
...pewnie tak ale różnicy i tak nie uświadczysz - zrozum to wkońcu ;) Pełna klatka a aps-c to znowu nie taka przepaść...10mp a 12 też...4000 zł a 8500 zł...no tutaj to już jest przepaść - przeplaciłes stary i takie jest moje osobiste zdanie nie musisz sie z nim zgadzać - serio :)
Cytat:
Tak zwlaszcza mozliwosc uzyskania plytszej GO, i robienia w wyzszym ISO.....
...to samo mam w swojej 30-ce i nie czuje potrzeby dopłacania prawie 5000 zł ;)
Cytat:
Porownywanie ich, to jak porownywanie ferrari i autobusu.
...chyba tylko cenowo :) bo jesli chodzi o mozliwosci i jakość zdjęć(sumum sumarum) to 40-ka wygrywa w cuglach ;)
Wiesz najbardziej zamknąłbyś mi usta gdybyś pochwalił się swoimi osiągnięciami z 5d...sądze,że są nie większe niż moje z 30-ką ...problem w tym,że ja wydałem ponad dwukrotnie mniej ;) - stąd pewnie biorze się Twoja(i nie tylko) irytacja.Coś czuje,że żałujesz zakupu 5d patrząc na 40-kę :)