Kurka. Lubię to szkło, a cały czas mi się buntuje. Wczoraj z naprawy go wziąłem (wymiana silnika AF), no i mi padł dzisiaj. Wrrrrrr
Wersja do druku
Kurka. Lubię to szkło, a cały czas mi się buntuje. Wczoraj z naprawy go wziąłem (wymiana silnika AF), no i mi padł dzisiaj. Wrrrrrr
Ponad pół roku temu przesiadłem się z Tamrona 15-50/2.8 na C28/1.8.
Jestem bardzo zadowolony ze szkiełka - kupiłem w dobrej cenie używkę na naszym forum.
Szkiełko używam głównie do zdjęć dzieciaków na dworze i w domu, ale zdarzyło mi się pstryknąć nim chrzciny i ślub w kościele.
Właściwie nie mam się do czego w nim przyczepić.
dam coś na f2 full prosto z puchy 5d nietykane
http://www.akwilian.netrar.pl/publiczny/28mmf2.jpg
2 osoby ;-]. Chodziło bardziej o to, że nader często w testach używają dziwnych połączeń typu: pucha xxxxD + obiektyw L. Albo na odwrót - pucha XD i jakiś podrzędne szkło. Na optyczne też tak robią. Dodatkowo porównywanie z Sigmą 30 1.4 nie jest zbyt trafione (crop, światło), dziwię się „testerom", że chyba z połowę podsumowania na to poświęcili. Anyway.Cytat:
Zamieszczone przez Conik
Do reportażu - za wąsko ¦¬]. Dość często brakuje tych kilku milimetrów (jednak! szczególnie przygotowania w mieszkaniach/kościół). Na plener - czad.Cytat:
Zamieszczone przez BeatX
Tworzy się kolejny wątek o 28 1.8, Sigmie 30 1.4, których na forum są z 3-4...
Chyba więcej, na poczatku tematu pisało chyba kilka osób ze ma i ja do ich dołączę :)
Używam go z 5dMkII i jestem zadowolony, nie jest to obrazek wyjściowy jak z 35L ale po odpowiednich poprawkach w programie daje fajny czadzik za nieduże pieniążki.
Nie wiem co Wy chcecie od tego szkła, oczywiście wiadomo, do 24 i 35 L nawet się nie umywa ale spokojnie daje radę.
maly OT, ale te zdjecia siatkarek to chyba jednak maja za mala GO...
Mają ;) Pierwszy raz takie repo robiłem, nie zwróciłem na to uwagi, mój błąd.
to co one podnosza na 4 zdjeciu.....ostro pojechane;)