Mam to szkło, testowałem w boju zarówno na 5D jak i 1Ds. Af na 5 no powiedzmy sobie szczerze - loteria jak byk, szczególnie przy scenach dynamicznych, w 1 miodzio i można walić ile wlezie i wszystko w punkt. Obrazowanie jak dla mnie bardzo dobre. Szkiełko na pewno warte ceny i dające wiele radości świetna alternatywa dla L (choć ich nie zastępuje) . Wg mnie używalny od pełnej dziury
Zdjęcie rozjaśniane troszkę ostrość nie zmieniana. 5D mkI i 28 na 1.8
pzdr
"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."
nieno po tym przykladzie:
- oraz pozostalych, jestem bardzo przychylnie nastawiony do zakupu tego obiektywu, do reporterki slubnej jako uzupelnienie 30D + ef-s 10-22, oraz 5DII + ef 50/1.4 oraz ef 85/1.8
ktos z was uzywal na slubach ef 28/1.8 ?
jezeli tak to jakie sa wrazenia z uzytkowania?
ps. a'propos testow na optyczne to dla mnie szczytem bzdury byl test AF Tamrona 70-200/2.8
co bo co ale jakosci obrazowania i precyzji AF (w trybie one shot), nie mozna absolutnie nic zarzucic temu teleobiektywowi.
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Samyang 14 2.8
Ja. Jest ok. 2.0-2.2 w kościele i główne obiekty nie za bardzo przy brzegach kadru. Na dworze zazwyczaj przymykam do 2.8 żeby już mieć pewność, że ostro (chyba że sytuacja nakazuje użycia płytkiej GO). Na weselu znowu 2.0-2.2, w tańcu AI Servo - 50% trafionych. Na Servo potrafi sobie czasami dość ostro popłynąć w siną dal i nie wracać stamtąd na 3 zdjęcia w serii. Jak widzę taką sytuację w wizjerze, to szybko puszczam spust do połowy i daję mu trochę czasu na ogarnięcie się.
Jak dla mnie chyba dobry wybór jak za taką kasę, aczkolwiek to szkło nie jest moim docelowym i we wrześniu pewnie będzie upgrade.
obiecana co prawda na 2.0 ale zawsze cosprosto z puchy ciut rozjaśniona
"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."